„Samsung“ užfiksavo įspūdingą 5G rekordą: bandymų metu užfiksuotas neįtikėtinas greitis, tačiau labiausiai nustebins viena papildoma detalė

Lukas Snarskis

2022-11-09, 14:31 (atnaujinta 2022-11-29, 00:35)

1 komentaras

Naujos kartos 5G mobiliojo ryšio technologija jau prieinama ir Lietuvoje. Ir nors daugelis tikėjosi, jog būtent ši naujovė sukels tikrą revoliuciją, tačiau daugelis ekspertų tai vadina kaip 4G ryšio versijos patobulinimą. Vis dėlto, didžiosios technologijų kompanijos galvoja kiek kitaip.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Samsung“ užfiksavo įspūdingą 5G rekordą: bandymų metu užfiksuotas neįtikėtinas greitis, tačiau labiausiai nustebins viena papildoma detalė

„Samsung Electronics“ paskelbė, kad pasiekė rekordinį duomenų perdavimo greitį 5G tinkle. Bandymai buvo atlikti bendradarbiaujant su „NBN Co.“, kuri yra investicinio plano Australijoje, kurio vertė siekia 750 mln. Australijos dolerių, dalis. Pranešama, jog bandymų metų buvo naudojama gerokai patobulinta programinė įranga, kuri leido maksimaliai išnaudoti vis dar besikuriančio 5G tinklo galimybes.

Pranešama, jog atliekant testus lauko sąlygomis, buvo pasiektas vidutinis 1,75 Gbps atsisiuntimo greitis, o taip pat ir vidutinis 61,5 Mbps duomenų siuntimo greitis. „Samsung Electronics“ ir NBN pavyko pasiekti ir 2,7 Gbps greitį, kuris buvo geriausias bandymų rezultatas, o jų metu, atstumas nuo ryšio šaltinio, siekė 10 kilometrų. Tai turbūt dar įspūdingesnė detalė nei didžiulis greitis, nes, kaip žinia, 5G ryšio technologija veikia trumposiomis bangomis.

„Samsung“ ir NBN teigia, kad naujasis etapas yra svarbus žingsnis plėtojant 5G tinklus ne tik tankiuose miestuose, bet ir kaimo vietovėse. Sėkmingi bandymai rodo, kad 5G tinklas turi didžiulį potencialą ateityje.

„Šis naujas 5G greičio rekordas įrodo didžiulį mmWave technologijos potencialą ir jos gebėjimą užtikrinti patobulintą ryšį ir galimybes ryšiu aprūpinti net ir kaimo vietoves“, – tikino „Samsung Electronics“ vykdomasis viceprezidentas ir tyrimų ir plėtros vadovas, tinklų verslo vadovas Junehee Lee. „Džiaugiamės galėdami bendradarbiauti su NBN, siekdami dar labiau išplėsti 5G technologijos ribas Australijoje ir panaudoti mmWave suteikiamą galią, siekiant patenkinti klientų poreikius“.

1 komentarų

Shimas

Greičio bandymais visada išgauna maksimalų greitį, bet kokį greitį gaus žmonės...?

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas