„Sony“ pristato itin kompaktišką plataus kampo objektyvą su priartinimu „FE PZ 16-35MM F4 G“

„Sony“ pristato itin kompaktišką plataus kampo objektyvą su priartinimu „FE PZ 16-35MM F4 G“

„Sony“ pristato naują plataus kampo teleobjektyvą „FE PZ 16-35MM F4 G“ (SELP1635G), kuris bendrovės siūlomą „E-mount“ serijos objektyvų gamą išplečia iki 66 modelių. Naujasis „Sony“ objektyvas tinka įvairaus tipo vaizdų ir turiniui fiksuoti nuo kasdienių vlog įrašų ar filmavimo iki nutolusių objektų ar kraštovaizdžio fotografavimo.

Naujasis objektyvas sukurtas pasitelkus įvairiapusę „Sony“ patirtį optinių elementų srityje ir yra lengviausias pasaulyje viso kadro dydžio plataus kampo objektyvas su priartinimu ir nekintama F4 reikšmės diafragma. Šis objektyvas išsiskiria aukšta vaizdo kokybe, pažangia autofokusavimo veiksena ir profesionalių fotografų poreikius atitinkančiu valdymu. Objektyvas yra pritaikytas kompaktiško dydžio fotoaparatų korpusams, o jo ilgis fokusavimo ir priartinimo metu nekinta, todėl jį patogu naudoti įvairiose situacijose.

Objektyvo „FE PZ 16-35MM F4 G“ konstrukciją sudaro du AA (advanced aspherical) tipo lęšiai, vienas standartinis sferinis lęšis, „Super ED“ (extra-low dispersion) ir ED optiniai elementai, vienas ED tipo sferinis elementas. Tai leidžia suvaldyti spalvinius ir erdvinius vaizdo iškraipymus visame kadre per visą 16-35 mm priartinimo diapazoną.

AA elementų naudojimas pažangioje optinėje konstrukcijoje užtikrina nepriekaištingą artimo nuotolio fotografiją ir leidžia fokusuoti nuo 0,28 m esant 16 mm ir nuo 0,24 m esant 35 mm nustatymams su maksimaliu 0,23 karto padidinimu. Be to, speciali lęšių danga sumažina švytėjimo ir „išplaukusio objekto“ efektus. Tuo metu taisyklingo apskritimo formos diafragma ir sferinės aberacijos efektas leidžia išgauti kadrus su minkštu, tolygiai išsiliejusiu fonu.

Pirmą kartą „Alpha“ serijos objektyve „FE PZ 16-35MM F4 G“ panaudoti net 6 originalūs „Sony“ XD (extreme dynamic) linijiniai motorai, kurie valdo autofokusavimo ir priartinimo funkcijas. Sparčiai, sklandžiai ir tyliai veikianti sistema kūrėjams suteikia dar daugiau laisvės fiksuojant turinį. Šį objektyvą naudojant kartu su „Sony“ kamera „Alpha 1“ galima išlaikyti tikslų autofokusą net fotografuojant nepertraukiamu 30 kadrų per sekundę spartos režimu.

Fokusavimo veiksena itin svarbi, kai filmuojama sulėtintu režimu 4K ar 8K raiška. Šis objektyvas suderinamas su „Alpha“ serijos kameromis ir gali operatyviai bei tiksliai sekti greitai judančius objektus. Pajėgūs XD motorai, optimizuoti optiniai elementai, intuityvi kontrolė papildo itin tikslią autofokusavimo veikseną išlaikant kompaktišką objektyvo formą.

Naujos technologijos taip pat sumažina fokuso „pulsavimą“ ir vaizdo ašies poslinkį, kai naudojamas priartinimas, o itin tyliai veikiantys linijiniai motorai leidžia išvengti nepageidaujamo triukšmo ir vibracijų. Be to, nekintantis objektyvo ilgis naudojant priartinimo funkciją padidina viso fotoaparato stabilumą, kai filmuojama pasitelkus stabilizatorių.

Objektyvo fokusavimo, priartinimo ir diafragmos nustatymus galima valdyti pirštais pasukant tris skirtingo pločio žiedus ant objektyvo korpuso. Skirtingas žiedų paviršius leidžia juos atskirti pagal funkciją net nepažiūrėjus. Filmuojant fokusavimo ir priartinimo funkcijas galima valdyti nuotoliniu būdu.

Objektyvas „FE PZ 16-35MM F4 G“ sveria vos 353 g ir yra trečdaliu lengvesnis už „SEL1635Z“ objektyvą, o jo išmatavimai siekia 80,5 mm ir 88,1 mm su 72 mm skersmens filtru. Objektyvas atsparus dulkėms ir drėgmei, o jo priekinis lęšis padengtas fluoro danga.

„Sony“ objektyvas „FE PZ 16-35MM F4 G“ prekyboje pasirodys 2022 m. gegužę, jo rekomenduojama pardavimo kaina sieks apie 1 500 eurų.

Tai yra pranešimas spaudai, o jo turinys nebūtinai atitinka redakcijos nuomonę, požiūrį ar įsitikinimus. Už pranešimo turinį mūsų portalo administracija neatsako.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas