Stabilus pirmavimas: „Huawei“ trečius metus iš eilės pripažinta pasauline 5G lydere

Stabilus pirmavimas: „Huawei“ trečius metus iš eilės pripažinta pasauline 5G lydere

Jungtinėje Karalystėje įsikūrusi duomenų analizės ir konsultavimo įmonė „GlobalData“ savo naujausiame tyrime „Huawei“ 5G radijo prieigos tinklą (angl. radio access network arba RAN) pripažino pirmaujančiu pasaulyje. Kas šešis mėnesius „GlobalData“ publikuojamoje „5G RAN: Competitive Landscape Assessment“ ataskaitoje lyginami stambiausių gamintojų 5G RAN įrangos konkurenciniai pranašumai. Jau trečius metus iš eilės šį titulą pelnantis „Huawei“ 5G RAN tinklas naujausiame 2021 metų antro pusmečio vertinime konkurentus aplenkė visose keturiose kategorijose.

Didelis įrangos pasirinkimas ir išmanus kaštų optimizavimas

Pirmas ataskaitoje minimas kriterijus, pagal kurį „Huawei“ pavyko išsiveržti į priekį prieš kitus gamintojus, buvo 5G RAN įrangos asortimento dydis. Nuolatinės investicijos į inovacijas kompanijai padėjo pasiūlyti įvairių galimybių, kaip 5G ryšio tinklą pritaikyti įvairiuose scenarijuose ir taip skatinti visos industrijos vystymąsi. Pavyzdžiui, „BladeAAU Pro“ technologija leidžia 5G antenas įrengti ten, kur tam įprastai nepakanka erdvės, o „MetaAAU“ – padidina jų skleidžiamo ryšio aprėptį ir energetinį efektyvumą.

„Huawei“ taip pat aktyviai deda pastangas sumažinti 5G tinklo diegimo kaštus. Bendrovės gaminamų antenų naudojamas 400 MHz ultraplačiajuostis ryšys leidžia operatoriams išnaudoti fragmentuotą spektrą ir kurti bendrus kelių operatorių valdomus tinklus. Tuo metu sub-3 GHz spektre veikiantys ir kelias „4T-8T-Massive MIMO“ antenas turintys „Huawei“ produktai padeda padidinti spektro išnaudojimo efektyvumą. Visi šie sprendimai mobiliojo ryšio paslaugų teikėjams suteikia galimybę savo tinklus atnaujinti skiriant tam kur kas mažiau resursų.

Antras ataskaitos kriterijus, pagal kurį „Huawei“ pirmauja rinkoje, yra bazinio dažnio bloko (BBU) talpa. Anot ekspertų, „Huawei BBU5900“ siūlo pažangiausias 400 MHz milimetrinių bangų celes ir didžiausią celių skaičių viename bloke. Šis produktas apsaugo operatorius nuo ankstyvos būtinybės didinti tinklo pajėgumą, po kelerių metų išaugus 5G vartotojų srautams, ir taip garantuoja greitesnį investicijos į tinklo atnaujinimą atsipirkimą.

Lengvesnis diegimas ir technologinė evoliucija

Aktyvų tinklo modernizavimą vykdyti norintiems mobiliojo ryšio paslaugų teikėjams vis svarbesniu privalumu tampa 5G įrangos diegimo paprastumas, todėl šį kriterijų į bendrą vertinimo sistemą įtraukė ir „GlobalData“. Pasak tyrėjų, pastarųjų metų „Huawei“ inžineriniai sprendimai leido smarkiai sumažinti 5G įrangos svorį ir matmenis, todėl jos įrengimas reikalauja mažesnio specialistų skaičiaus ir suteikia daugiau lankstumo.

Pavyzdžiui, „64T Massive MIMO AAU“ antenų blokas sveria vos 19 kg, todėl jo įdiegimui reikalingas tik vienas žmogus. „32T Massive MIMO AAU“ yra dar lengvesnė šio įrenginio versija, subalansuota montavimui gatvėse ir suteikianti dar platesnes tvirtinimo prie įvairių paviršių galimybes. Be to, tokiu atveju, kai tam tikroje vietovėje nėra galimybės įrengti specialių 5G bazinių stočių kabinetų, modulinio dizaino „Huawei Super BladeSite“ sistema leidžia apsieiti be jų ir tarp dar labiau supaprastina tinklo įrangos diegimą.

Galiausiai buvo įvertinta „Huawei“ 5G technologinė pažanga. Tai gerai iliustruoja „Adaptive High Resolution“ algoritmas, gerinantis tinklo talpą ir vartotojo patirtį ir bazinių stočių elektros sąnaudas pagal jų apkrovą realiu laiku sumažinantis „PowerStar 2.0“ sprendimas. Taip pat „Huawei“ operatoriams siūlo „CloudAIR“ ir „SuperBAND“ technologijas, kurios įgalina efektyvią koordinaciją tarp 4G ir 5G tinklų. Kompanija įvertinta ir už tai, kad pati pirmoji iš didžiųjų ryšių įrangos gamintojų pasiūlė naujas gaires naujojo 5.5G standarto vystymui, skatinančias tvarų 5G tinklų kūrimą ateityje.

„Šis įvertinimas dar kartą įtvirtina „Huawei“ lyderystę 5G rinkoje, tačiau kartu motyvuoja mus siekti dar didesnių aukštumų. Pasitelkdami inovacijas, kartu partneriais visame pasaulyje ir toliau daugiausia dėmesio skirsime vartotojų patirčiai gerinti, visų pramonės šakų skaitmeninės transformacijos skatinimui ir ieškosime naujų būdų padėti mūsų klientams siekti dar geresnių veiklos rezultatų.“ – apibendrino Mindaugas Plukys, „Huawei Technologies“ korporatyvinės komunikacijos vadovas Lietuvoje.

Tai yra pranešimas spaudai, o jo turinys nebūtinai atitinka redakcijos nuomonę, požiūrį ar įsitikinimus. Už pranešimo turinį mūsų portalo administracija neatsako.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas