Startuoja naujas medicinos akceleratorius: svarbus inovacijų ir pažangos variklis

Didžiausias technologijų ir mokslo parkas Lietuvoje, „Tech-Park Kaunas“, startuoja su nauju medicinos akceleratoriumi, kuris kvies startuolius dirbti su geriausiais šalies ir užsienio mentoriais bei turės galimybę pritraukti investuotojus.

Prasidėjo kosminiai „Aliexpress“ išpardavimai – peržiūrėkite geriausius pasiūlymus paspaudus čia
Startuoja naujas medicinos akceleratorius: svarbus inovacijų ir pažangos variklis

Pagrindinis „MedAccelerator.lt“ tikslas – padėti startuoliams, komandoms, jauniems tyrėjams, įmonėms orientuotis sudėtingoje medicinos pramonėje ir įveikti iššūkius, susijusius su naujų produktų pateikimu rinkai.

„Jau keletą metų pastebime tarp „Tech-Park Kaunas“ bendrovių, kad medicinos, sveikatos srities sprendimų skaičius paaugo daugiau nei dvigubai, tad turime daug potencialo. Naujos medicinos akceleravimo programos „MedAccelerator.lt“ tikslas – suteikti praktines žinias, kurių reikia naujo medicinos produkto kūrimui ir pateikimu rinkai. Šie iššūkiai, be kita ko, gali apimti teisės aktų reikalavimus, klinikinius tyrimus, finansavimą ir komercializavimą“, – teigia „Tech-Park Kaunas“ vadovas Paulius Nezabitauskas.

P. Nezabitausko teigimu, nors Lietuvos rinka nėra didelė ir perkamoji galia medicininių sprendimų yra maža, būtina kurti globalius sprendimus, tad „MedAccelerator.lt“ programoje dalyvaus lektoriai iš Silicio slėnio bei Europos ekosistemų.

Registruotis į „MedAcceleror.lt“ galima oficialiame programos tinklalapyje iki balandžio 14 dienos. Nuo balandžio 17 d. prasideda įžanginė mokymų savaitė, po kurios atrinkti startuoliai keliaus į sekantį programos etapą, kuris truks iki pat šių metų pabaigos. Sėkmingiausiai programoje pasirodę startuoliai vyks į „YES!Delft“ akceleratorių Nyderlanduose, kur pristatys savo produktus vietiniams investuotojams.

Kaunas – medicinos miestas

P. Nezabitauskas neslepia, kad „MedAccelerator.lt“ programa – itin reikalingas pokytis Lietuvos inovacijų pramonėje, o ir vykdoma bus Kaune – medicinos mieste: „Tai tik dalis „Tech-Park Kaunas“ pastangų remti medicinos pramonės augimą šalyje. Ne paslaptis, kad šiame mieste yra itin stiprus medicinos mokslų sektorius: regione įsikūrusios pirmaujančios biotechnologijų ir farmacijos bendrovės, turime stipriausią medicinos universitetą Baltijos šalyse – Lietuvos sveikatos mokslų universitetą (LSMU).“

Tuo tarpu LSMU Sveikatos inovacijų vystymo centro vadovas Edmundas Šalna sako, kad medicinos inovacijos – itin svarbi startuolių ekosistemos sudedamoji dalis. Be naujų medicinos startuolių pasaulis liktų su tomis pačiomis senomis technologijomis ir produktais.

„Kaunas išties turi stiprius medicinos, sveikatos ir biotechnologijų specialistus, kurie be abejonės pasiruošę kurti inovacijas. Pastebime, kad šiems specialistams reikia ugdyti kūrybinio mąstymo ir tarpdisciplininio bendradarbiavimo įgūdžius. Sveikatos inovacijų poreikis pasaulyje auga, negalime laukti ir mes, kol pokyčiai įvyks savaime. Todėl juos inicijuojame kartu su partneriais „Tech-Park Kaunas“. Norėdami išlaikyti tempą turime ne tik tinkamai išnaudoti turimus resursus, bet ir investuoti į jų ugdymą, kurie atvers naujas galimybes“, – sako LSMU Sveikatos inovacijų vystymo centro vadovas.

Atlieka svarbų vaidmenį

„Būti ar nebūti“ startuolių akceleratoriaus absolventu – tai klausimas, į kurį dažnai tenka atsakyti startuolio įkūrėjams pirmosiomis kelionės į inovacijų pasaulį dienomis. P. Nezabitauskas įsitikinęs, kad medicinos startuolių akceleratoriai atlieka itin svarbu vaidmenį remiant naujų gydymų būdų, prevencijų, vaistų, medicinos prietaisų ar IT sprendimų sveikatos priežiūrai kūrimą.

„Ši programa padės greičiau ir veiksmingiau pateikti naujus gydymo būdus pacientams, pagerinti gydymo rezultatus ir patenkinti lyg šiol nepatenkintus medicinos poreikius. Sveikatos priežiūros pramonei toliau vystantis, naujų medicinos bendrovių akceleratoriai jau dabar yra svarbus inovacijų ir pažangos variklis“, – teigia „Tech-Park Kaunas“ vadovas.

Tai yra pranešimas spaudai, o jo turinys nebūtinai atitinka redakcijos nuomonę, požiūrį ar įsitikinimus. Už pranešimo turinį mūsų portalo administracija neatsako.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas