Tailandas ketina mesti gelbėjimosi ratą keliaujantiems rusams: rado būdą apeiti „Visa“, „Mastercard“ ir „PayPal“ pritaikytas sankcijas

Tailandas ketina mesti gelbėjimosi ratą keliaujantiems rusams: rado būdą apeiti „Visa“, „Mastercard“ ir „PayPal“ pritaikytas sankcijas

Kruvina Rusijos invazija į Ukrainą tęsiasi jau daugiau nei dvi savaites, o sankcijas Rusijai įvedė gausybė Vakarų pasaulio kompanijų. Tai paliečia ir eilinius rusus, kuriems kelionės bei atsiskaitymas jų metu tapo itin komplikuotomis.

Puketo kelionių asociacija ir Tailando bankas svarsto galimybę leisti turistams iš Rusijos atsiskaityti kriptovaliutomis, tam, kad jie galėtų keliauti, nepaisant sankcijų, kurių Rusija sulaukė dėl Ukrainos invazijos. Stambios kompanijos, kaip „Visa“, „Mastercard“ ir „PayPal“ sustabdė savo paslaugas šalyje.

Puketo kelionių asociacijos vadovas Bhummikitti Ruktaengam pareiškė, kad skaitmeninis turtas bus naudojamas tik blogiausiu atveju. Visų pirma, kompanija mėgins pasinaudoti Rusijos mokėjimų sistema „Mir“ ir Kinijos „Union Pay“.

Pasak jo, Pukete yra tarp 3500 ir 4000 turistų iš Rusijos bei tarp 300-400 turistų iš Ukrainos. Dar 3000 turistų iš abiejų valstybių atostogauja Koh Samui saloje, Krabyje bei Patajoje. Dėl vykstančio karo, dauguma jų negali palikti šalies.

9 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas