„Tele2“ įsipareigojimas – pakartotinai panaudos 100 proc. savo tinklo įrangos

„Tele2“ įsipareigojimas – pakartotinai panaudos 100 proc. savo tinklo įrangos

Mobiliojo ryšio operatorius „Tele2“ tapo pirmąja telekomunikacijų bendrove Švedijoje viešai įsipareigojusia iki 2025-ųjų visoje įmonių grupėje pakartotinai panaudoti 100 proc. savo tinkle naudojamos įrangos. Ji bus atnaujinta, perdirbta arba perparduota, o neperdirbamos medžiagos – saugiai utilizuotos.

„Žiedinis tinklo įrangos gyvavimo ciklas yra reikšmingas sprendimas tvarumui, kuris yra labai svarbus mūsų įmonės strategijoje. Siekiame ne tik užtikrinti geriausią ryšio kokybę savo klientams, bet ir įgyvendinti taršą mažinančius sprendimus“, – sakė Petras Masiulis, „Tele2“ generalinis direktorius Baltijos šalims.

„Tele2“ yra įsipareigojusi savo veikloje vadovautis tik aukščiausiais tvarumo kriterijais. Kovoje su klimato kaita žiedinės ekonomikos skatinimas yra viena iš keturių pagrindinių operatoriaus tvarumo strategijos sričių.

Žiedinės ekonomikos principų pritaikymas įmonėje leis sumažinti ne tik atliekų kiekį, bet ir pramonės daromą poveikį aplinkai. O socialinę ir ekonominę naudą tikimasi gauti, pirmiausia, dėl didesnio pakartotinio naudojimo bei perdirbimo galimybių.

Įgyvendindama savo viziją tapti tvarumo lydere, „Tele2“ jau dabar savo veikloje laikosi klimato neutralumo principo. Įmonė iki 2029 m. siekia 60 proc. sumažinti šiltnamio efektą sukeliančių dujų išmetimą visoje savo vertės kūrimo grandinėje.

„Tele2“ taip pat aktyviai dalyvauja pasaulinės mobiliojo ryšio pramonės asociacijos „GSMA“ vykdomame projekte, kurio tikslas – nustatyti didesnes pakartotinio naudojimo galimybes.

Bendrovės įsipareigojimas iki 2025 m. užtikrinti 100 proc. pakartotinį tinklo įrangos naudojimą yra dar vienas svarbu žingsnis tvarumo kelyje. Žiedinis įrangos gyvavimo ciklas bus pagrindinis įrankis siekiant mažinti išmetamųjų teršalų kiekį tiekimo grandinėje.

Operatorius kartu su tiekėjais sieks savo tikslų ir sudarys galimybes klientams pakeisti pakartotinio naudojimo bei perdirbimo įpročius.

Telekomunikacijų bendrovė 2020 m. buvo pripažinta pirmąja klimatui neutralia telekomunikacijų bendrove Švedijoje ir Baltijos šalyse. Neutraliu klimatui operatorius pripažintas remiantis pasauliniu Šiltnamio efektą sukeliančių dujų protokolu, įgyvendinus korporacijoms taikomus standartus (angl. GHG Protocol Corporate Standard).

Tais pačiais metais Tele2“ pripažintas ir tvariausiu mobiliojo ryšio operatoriumi Lietuvoje. Tvariausių įmonių reitingas kasmet sudaromas vienos didžiausių nepriklausomų tyrimų bendrovių Europoje „Sustainable Brand Index TM“ (liet. „Prekių ženklo tvarumo indeksas“).


Tai yra pranešimas spaudai, o jo turinys nebūtinai atitinka redakcijos nuomonę, požiūrį ar įsitikinimus. Už pranešimo turinį mūsų portalo administracija neatsako.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas