„Tele2“ Švedijoje užtikrina geriausią 5G patirtį: viceprezidentas pasakoja, kas leido pasiekti šį įvertinimą

5G

„Tele2“ Švedijoje jau kurį laiką veikia naujos kartos 5G ryšys – ši technologija ne tik užtikrina naujas galimybes verslui, bet ir atveria dar geresnę paslaugų kokybę klientams.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Tele2“ Švedijoje užtikrina geriausią 5G patirtį: viceprezidentas pasakoja, kas leido pasiekti šį įvertinimą

Nepriklausomos analizės įmonės „Opensignal“ rengtuose „Mobile Experience“ apdovanojimuose mobiliojo ryšio operatorius „Tele2“ Švedijoje laimėjo visose 5G patirties kategorijos srityse. Lietuvoje svečiavęsis Yogesh Malik, „Tele2“ grupės Švedijoje viceprezidentas ir technologijų vadovas teigia, kad pritaikius operatoriaus patirtis ir darbuotojų talentus, tokio rezultato galima pasiekti ir Lietuvoje.

„Koncentruojamės į savo gaires, vykdome duotus pažadus ir siekiame tapti geriausiu tinklu Šiaurės ir Baltijos šalyse, todėl kiekvienas mažas apdovanojimas šiame kelyje yra didelis postūmis mūsų komandai. Suprantame, kad šie matavimai bus vykdomi kas 3-4 mėnesius ir turime nuolat stengtis išlaikyti titulą bei judėti į priekį. Švedijoje jau esame pažengę diegiant 5G, tad siekiame perduoti savo žinias ir pamokas Lietuvai bei kitoms šalims“, – teigia Y. Malik.

Svarbiausias – susitelkimas į klientus

Mobiliojo ryšio operatorius „Tele2“ „Opensignal“ organizuotuose apdovanojimuose laimėjo net penkiose patirties kategorijose: 5G vaizdo, žaidimų, balso programėlių, parsisiuntimo greičio ir įkėlimo greičio srityse. Anot Y. Malik, šis įvertinimas skatina siekti dar daugiau ir dar kartą parodo, kad „Tele2“ veikla orientuota į klientą – kaip iš tikrųjų jis jaučiasi. Jo teigimu, operatorius deda visas pastangas sukurti vientisą 5G ryšio paslaugų patirtį, kurioje nebūtų trikdžių.

„Tam, kad sujungtume pagrindinį tinklą ir radijo tinklą, mes daug dirbame atlikdami įvairius bandymus. Renkame duomenis iš vartotojų ir žiūrime, kaip galime optimizuoti procesus, kad patirtis būtų dar geresnė tiek greičio, tiek pralaidumo nuoseklumo atžvilgiu. Ir su kitomis šalimis dalijamės savo praktika bei pamokomis – svarbu pažvelgti ne tik į technologiją, bet ir į tai, ką ji gali sukurti mūsų klientams bei kaip ji gali išspręsti jų problemas“, – pasakoja jis.

Žingsnis į technologijų ateitį

Kaip teigia technologijų vadovas, žmonės Švedijoje jau aktyviai naudojasi 5G technologija ir jaučia jos naudą kasdienybėje. Y. Malik tiki, kad naujos modernios technologijos, įrankiai ir metodai gali atverti daugybę galimybių ne tik vartotojams, bet ir verslui, kaip tvarumo tikslų siekimas bei geresnis įmonių sujungimas. Jo teigimu, persitvarkymas leis ilgainiui daugiau srauto perkelti į 5G, kuris užtikrina didesnius pajėgumus, geresnę klientų patirtį ir dar platesnį daiktų interneto (IoT) pritaikymą.

„5G suteikia labai gerą vaizdo kokybę, didžiulį greitį ir mažą delsą, kuri yra be galo svarbi žaidimų industrijoje. Tai pagrindiniai išskirtinumai, kuriuos vartotojai pajus pereinant iš 4G. Greičio elementas bus labai gerai pastebimas atsisiunčiant didelius failus. Jau dabar bandoma daugybė įvairių 5G pritaikymo būdų, kaip spartaus interneto įvedimas fiksuota belaide prieiga. Tai reiškia, netiesiant kabelių ir nešvaistant laiko bei resursų. Ši inovacija suteiks galimybę priemiesčius ir kaimo vietovėse užtikrinti didelio pajėgumo ryšį. Taip pat naujos kartos technologija reiškia pramonės 4.0 revoliuciją, kadangi dabar kiekviena industrija gali turėti savo tinklus ir geba sujungti milijonus prietaisų kvadratiniame kilometre. Švedijoje išbandome 5G ryšį ir automatiniam maisto pristatymui su robotais“, – galimybes įvardija jis.

Y. Malek teigia, kad pasitelkus 5G technologiją ir drąsą išbandyti naujoves, galima pasauliui pristatyti dar daugybę naudingų inovacijų. Jis įsitikinęs, kad kitų šalių sėkmės pavyzdžiai leis Lietuvai užtikrinti tokią pat sklandžią ir gerai klientų vertinamą 5G patirtį.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas