Upėje plūduriuojantis išmanus būstas – ar išdrįstumėte tokiame apsistoti?

Upėje plūduriuojantis išmanus būstas – ar išdrįstumėte tokiame apsistoti?

Įsivaizduokite Nemune ar Neryje plūduriuojančius apartamentus, kuriuose apsistoję svečiai gali mėgautis tekančios upės vaizdais ir praplaukiančiais laivais. O viduje išbandyti visus išmaniojo būsto privalumus: pulteliu arba išmaniąja programėle per nuotolį valdomas žaliuzes, grindinį šildymą, apšvietimą ir vienu ekrano palietimu susikurti pageidaujamą kambario atmosferą.

Į tokius apartamentus kviečia viešbutis „Flohotel“ Gdanske, tačiau ne ką blogiau jis atrodytų ir Vilniuje ant Neries kranto arba Kauno Santakoje.

Modulinės konstrukcijos apartamentai ant upės kranto buvo surinkti vos per dvi dienas. Viešbutyje yra miegamasis su dvigule lova, pilnai įrengta virtuvėlė, valgomojo zona ir erdvus holas su panoraminiais langais iki grindų, leidžiančiais grožėtis upės vaizdu. O atidarius terasos duris, antys ir baidarininkai praplaukia praktiškai svečių panosėje.

„Šie apartamentai – tai ne tik galimybė mėgautis išskirtiniu vaizdu pro kambario langą, bet ir puikus būdas patiems išbandyti technologijas, kurias iki šiol matėme filmuose apie Džeimsą Bondą“, – sako ABB pastatų ir namų automatikos sprendimų rinkodaros vadovas Jaroslav Grabowski.

Apartamentuose apsistoję svečiai turi progą išbandyti išmaniųjų technologijų galimybes ir privalumus, ypač, jei planuoja investuoti į išmaniuosius sprendimus savo namuose.

„Labai reikliems klientams norėjome sukurti tokią modernią vietą, kurioje jie gautų daugiau privalumų nei standartiniame viešbutyje. Todėl įrengėme labai pažangią valdymo sistemą“, – sako įmonės, kuriai priklauso šie apartamentai, bendrasavininkas ir generalinis direktorius Maciej Nowakowski.

Apartamentų savininkas priduria, kad dauguma svečių iš pradžių nustemba, kad viskas automatizuota. Kai kurie bijo, kad bus sudėtinga išmaniąja sistema naudotis. „Tačiau jie labai greitai pamato, kad sistema yra labai paprasta ir intuityvi, ir įvertina tai, kaip technologijos pagerina jų viešnagės kokybę“, – papildo M. Nowakowski.

Pasirinktoji sistema yra pilnai klientui pritaikytas ABB išmaniųjų namų sprendimas „ABB-free@home“. Jis skirtas išmaniesiems namams ir idealiai tinka tiek naujiems pastatams, tiek ir renovavimo projektams. Tai yra vienas iš ABB namų ir pastatų automatikos produktų, skirtų intuityvių ir svetingų erdvių sukūrimui.

„Norėjome padėti sukurti ateities būstą. Manome, kad išlaikėme pusiausvyrą tarp protingo dizaino ir išmaniojo funkcionalumo, bei sukūrėme svetingus namus upėje“, – reziumuoja J. Grabowski.

Tai yra pranešimas spaudai, o jo turinys nebūtinai atitinka redakcijos nuomonę, požiūrį ar įsitikinimus. Už pranešimo turinį mūsų portalo administracija neatsako.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas