Vienas paprastas sprendimas, leisiantis gerokai sumažinti elektros sąskaitas: specialistas atskleidė, ką turėtų padaryti daugelis lietuvių

Pranešimas spaudai

2023-05-29, 12:46

0 komentarų

Valstybinei energetikos reguliavimo tarybai (VERT) patvirtinus vidutinę 22,264 ct/kWh visuomeninio elektros tiekimo kainą antrajam metų pusmečiui, energetikos sprendimų bendrovės „Elektrum Lietuva“ direktorius Martynas Giga atkreipia dėmesį, kad daugiau nei 460 tūkst. šiuo tiekimu besinaudojančių gyventojų jau šiandien gali rinktis pigesnę elektrą ir per pusmetį sutaupyti keliasdešimt eurų.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Vienas paprastas sprendimas, leisiantis gerokai sumažinti elektros sąskaitas: specialistas atskleidė, ką turėtų padaryti daugelis lietuvių

„Šiuo metu pigiausias mūsų siūlomas fiksuotas elektros tiekimo tarifas yra 19,92 ct/kWh, jį gali rinktis visi gyventojai, norintys fiksuoti kainą 6 mėnesiams – t. y. tokios pat trukmės laikotarpiui, kokiam galios ir patvirtinta nauja visuomeninio tiekimo kaina.

Tik kam visuomeniniu tiekimu besinaudojantiems gyventojams laukti liepos, jei jie jau dabar gali mokėti mažiau – šiandien arba rytoj pasirinkus „Elektrum“ planą „Praktiškas“, jau nuo birželio 1 d. elektra būtų tiekiama už mažesnę nei 20 ct/kWh kainą“, – sako M. Giga.

Norintiems vienos laiko zonos tarifą fiksuoti ilgesniam, t. y. 12 mėnesių laikotarpiui, „Elektrum Lietuva“ dabar siūlo 21,97 ct/kWh tarifą – taip pat mažesnį už visuomeninio elektros tiekimo kainą 2023 m. antrajam pusmečiui.

Pasak „Elektrum Lietuva“ vadovo, vertėtų žinoti, kad nepriklausomą elektros tiekimą pasirinkę gyventojai bet kada gali nutraukti sutartį ir pasirinkti kitą to paties ar kito tiekėjo siūlomą planą.

„Visi mūsų siūlomi planai yra be nuolaidų ar papildomų naudų, kurias sutarties nutraukimo atveju reikėtų grąžinti. Tai reiškia, kad šiandien pigesnį planą pasirinkęs vartotojas neįsipareigoja visu sutarties terminu būti „prisirišęs“ – jis bet kada gali migruoti tarp mūsų ar kitų tiekėjų siūlomų elektros tiekimo planų“.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas