„Xiaomi“ ir vėl drebins technologijų rinką: dar kartą pademonstruos įspūdingiausius pastarųjų metų produktus, laukiama tarptautinio debiuto

Lukas Snarskis

2023-02-23, 10:52

0 komentarų

Technologijų gerbėjų akys jau netrukus nukryps į Barselonoje įvyksiančią mobiliųjų technologijų parodą „Mobile World Congress“. Kasmetinėje parodoje ir vėl išvysime gausybę naujienų, o taip pat ir naujų sprendimų, kuriais gamintojai bandys nustebinti visus.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Xiaomi“ ir vėl drebins technologijų rinką: dar kartą pademonstruos įspūdingiausius pastarųjų metų produktus, laukiama tarptautinio debiuto

Kinijos milžinė „Xiaomi“ Barselonoje ketina pristatyti naujausius savo flagmanus, kurie bus pasiūlyti tarptautinei rinkai, tačiau tai nebus vienintelės naujovės. Dar 2021 metais bendrovės vadovai nustebino pademonstruodami „CyberDog“, o pernai pristatė ir „CyberOne“ robotą. Šias naujienas ketinama pademonstruoti ir šiemet įvyksiančios „MWC 2023“ parodos metu.

Remiantis naujausia informacija, „Xiaomi“ ketina dar kartą pademonstruoti savo robotus, nes yra planuojama pradėti jų prekybą tarptautinėje rinkoje. Teigiama, kad bendrovė ketina prekybai paruošti maždaug tūkstantį šių robotų. Vertėtų pastebėti, jog tai nėra didelis kiekis, kas galėtų reikšti tai, kad „Xiaomi“ dar neturi planų vykdyti masinės jų prekybos.

Priminsime, jog pernai pristatytas „CyberOne“ humanoidinis robotas yra itin panašus į žmogų – jo ūgis siekia 177 cm, o svoris – 52 kilogramus. Šis produktas yra aprūpintas dirbtinio intelekto galimybėmis. Tačiau daugiausiai dėmesio „Xiaomi“ sulaukė dar 2021 metais, kuomet pristatė keturkojį robotą – šunį. Šiame robote rasime atvirojo kodo programinę įrangą, leidžiandžiančią Jums pritaikyti roboto funkcijas pagal savo poreikius.

„Xiaomi CyberDog“ robotas yra paremtas „NVIDIA Jetson Xavier NX“ platforma, kuri veikia su dirbtinio intelekto algoritmais. Jame naudojami 384 CUDA branduoliai, 48 tenzoriniai branduoliai, 6 Carmel tipo branduoliai ARM architektūroje, taip pat du varikliai, kurie pagreitina mašininio mokymosi užduočių apdorojimą. Be to, roboto viduje rasime ir 128 GB SSD diską.

„CyberDog“ renka informaciją apie aplinką pasitelkiant 11 didelio tikslumo jutiklių, kurie teikia grįžtamąjį ryšį robotui judant. Robotas turi jutiklinius sensorius, kameras, ultragarsinius jutiklius, GPS modulius, leidžiančius „CyberDog“ tyrinėti ir sąveikauti su esančia aplinka.

„CyberDog“ robotas – šuo naudojasi „Xiaomi“ atvaizdavimo technologijomis, kurias bendrovė šiuo metu naudoja savo išmaniuosiuose telefonuose. Šis robotas turi interaktyvias dirbtinio intelekto kameras, itin plataus kampo žiūronus, taip pat „Intel RealSense D450“ gylio jutiklį bei gali būti dresuojamas naudojant kompiuterinio matymo algoritmus. Be to, visi šie stebėjimo jutikliai naudojami autonominiam objektų sekimui ir judėjimui valdyti. Ne gana to, robotas sugeba realiu laiku stebėti aplinką, sukurti judėjimo žemėlapį, nustatyti kelionės tikslą ir net įveikti kelyje esančias kliūtis.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas