„Yukon Advanced Optics Worldwide“ į naujų technologijų plėtrą investuoja 4 mln. eurų

Pranešimas spaudai

2021-06-04, 08:15

0 komentarų
„Yukon Advanced Optics Worldwide“ į naujų technologijų plėtrą investuoja 4 mln. eurų

Į daugiau kaip 70 pasaulio šalių termovizorinius ir skaitmeninius naktinio matymo prietaisus eksportuojanti Lietuvos aukštųjų technologijų įmonių grupė „Yukon Advanced Optics Worldwide“ į inovacijas ir naujų termovizijos technologijų plėtrą šiais metais investuos daugiau nei 4 mln. eurų.

„Mūsų tikslas – pasiūlyti klientams tokias technologijas, apie kurias mūsų konkurentai dar tik pradeda mąstyti. Per savo istoriją esame ne kartą tai padarę, buvome pirmieji pasiūlę naktinio matymo prietaisus civiliams, sukūrėme visavertį ir funkcionalų sprendimą „Stream Vision“, sujungiantį termovizorinius ir skaitmeninius naktinės optikos prietaisus su mobiliaisiais įrenginiais. Investuodami į įrangą ir žmones, tikiu, artimiausiais metais turėsime ir daugiau sričių, į kurias įžengsime pirmieji“, – sako Aliaksandras Alsheuskis, „Yukon Advanced Optics Worldwide“ generalinis direktorius.

Įmonių grupė planuoja ne tik tiesiogiai investuoti į inovacijas, bet ir didinti tyrimų ir plėtros srityje dirbančių profesionalų skaičių. Šiuo metu įmonių grupės R&D darbuotojai dirba 4 šalyse, įskaitant Lietuvą.

Didžiąją investicijų dalį „Yukon Advanced Optics Worldwide“ nukreips į naujų civilinių termovizorinių optikos prietaisų kūrimą ir esamų prietaisų technologinių bei funkcinių galimybių plėtrą.

„Šiais metais planuojame išleisti apie 20 naujų gaminių. Tokiu būdu išliksime medžioklei skirtos įrangos industrijos lyderiais, ir toliau būsime lankstūs, prisitaikantys prie rinkos poreikių. Be to, randasi naujų sričių, kuriose naktinis ir termovizinis matymas yra svarbus – žmonių gelbėjimo kalnuose ir jūroje, gamtos, gyvūnijos tyrinėjimo. Tikiuosi, kad mūsų turimas know-how ir šios investicijos padės plėstis tiek įrenginių asortimento, tiek jų panaudojimo prasme“, – teigia Michailas Ivantsovas, R&D departamento direktorius.

Anot jo, „Yukon Advanced Optics Worldwide“ technologinis lygis leidžia bendrovei formuoti stambiausių termovizijos ir optikos detalių gamintojų iš JAV, Prancūzijos, Japonijos gamybos planus. „Mes nustatome reikalavimus būsimiems gaminiams, kad jie palaikytų naujausias vartotojų sąsajas, būtų mažesni, jų veikimo laikas ilgėtų. Komponentų technologinės naujovės – ypač svarbus aspektas kuriant ir tobulinant gaminius, mes labai vertiname, kad tiekėjai tai supranta ir įsileidžia mus į savo gamybos virtuvę“, – kalbėjo M. Ivantsovas.

2021 m. „Yukon Advanced Optics Worldwide“ mini savo veiklos 30-metį optinių prietaisų industrijoje. Šiais metais termovizorinis medžioklinis optinis taikiklis „Thermion XG50“, kuri sukūrė „Yukon Advanced Optics Worldwide“, pelnė metų optikos prietaiso nominaciją „Golden Bullseye Awards 2021“ apdovanojimuose JAV, kuriuos organizavo Nacionalinės šaulių asociacijos (National Rifle Association) leidžiamas prestižinis leidinys „American Rifleman“.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas