Žinia el. parduotuvėms: „Luminor“ padės surinkti pirkėjų mokėjimų pervedimus iš kitų bankų

Žinia el. parduotuvėms: „Luminor“ padės surinkti pirkėjų mokėjimų pervedimus iš kitų bankų

„Luminor“ bankas pradėjo el. parduotuvėms siūlyti mokėjimų sprendimą, kuriuo sudarius sutartį tik su vienu banku, pirkėjai galės už prekes ar paslaugas mokėti iš kitų bankų sąskaitų. Atvirąja bankininkyste (angl. Open banking) grįstas mokėjimo iniciavimas yra pardavėjui patogesnė pinigų surinkimo alternatyva, nei šiuo metu įprastas pervedimų gavimas per „Banklink“ – kai reikia sudaryti sutartis su visais bankais.

Vieno langelio principas

Nuo šiol internetu prekiaujantiems verslininkams, suteikiantiems galimybę skirtingų bankų klientams sumokėti už pirkinius, užteks pasirašyti sutartį su vienu banku ir įsidiegti „Luminor“ įmokų surinkimo sprendimą „E-Commerce Gateway“. Pirkėjo patirtis, tuo tarpu, praktiškai nesikeis – kaip ir iki šiol bus automatiškai formuojamas pervedimo nurodymas, kurį pirkėjui tereikės patvirtinti, pardavėjas iš karto gaus pranešimą apie sėkmingą apmokėjimą ir paslaugą galės suteikti nedelsdamas.

„Luminor“ yra pirmasis bankas Baltijos šalyse, pasiūlęs verslui veikiantį ir visiškai funkcionalų įmokų priėmimo sprendimą, naudojant ir mokėjimo iniciavimo paslaugą. Šiuo metu „Luminor“ bankas gali pasiūlyti sprendimą Baltijos šalims, kuriame veikia mokėjimų priėmimas iš „Luminor“, „Swedbank“ ir „SEB“ sąskaitų turėtojų, bei naudojančių „VISA“ bei „Mastercard“ korteles. Artimiausiu metu bus pridėti mokėjimai iš LHV ir „Citadele“. Taip pat, ateityje planuojama priimti sprendimą ir dėl kitų bankų įtraukimo. Sprendimą jau gali rinktis Lietuvos verslininkai, o artimiausiu metu jis bus pasiūlytas ir Latvijos bei Estijos prekybininkams.

Sprendimą jau gali rinktis Lietuvos verslininkai, o artimiausiu metu jis bus pasiūlytas ir Latvijos bei Estijos prekybininkams.

„Dauguma el. parduotuvių naudoja vadinamąjį „Banklink“ sprendimą, kuris prekybininkams nėra patogus dėl poreikio sudaryti sutartis su kiekvienu banku atskirai, be to, norint įdiegti „Banklink“ būtina techninė integracija su kiekvienu banku atskirai. Esame įsitikinę, kad mūsų siūlomas pilnai paruoštas sprendimas padės prekybininkams sutaupyti ir laiko, ir pinigų – ypatingai džiaugiamės, kad sprendimą siūlome tiek didžiausioms el. parduotuvėms, tiek ir pradedantiems verslininkams”, – komentuoja „Luminor“ banko Modestas Juonys, „Luminor“ banko Lėšų valdymo departamento vadovas Baltijos šalims.

Šiuo metu „Luminor“ bankas siūlo pilnai paruoštą ir funkcionalų sprendimą didelėms el. parduotuvėms, tačiau, taip pat paruošė įskiepius populiariausioms el. komercijos platformoms, kuriomis naudojasi mažesnės parduotuvės, o jų naudotojai galės įsidiegti mokėjimų surinkimo paslaugą patys be didesnės IT specialistų pagalbos.

Mokėjimo iniciavimo paslaugai duris atvėrė atviroji bankininkystė. O atvirosios bankininkystės erą Europoje pradėjo įsigaliojusi Antroji mokėjimo paslaugų direktyva (PSD2).

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas