4 įrenginiai lengvesnėms kelionėms: nuo ausinių iki išmaniųjų lagaminų

4 įrenginiai lengvesnėms kelionėms: nuo ausinių iki išmaniųjų lagaminų

Pasaulis po truputį laisvėja iš priverstinės izoliacijos gniaužtų, tad panašu, kad šią vasarą kelionėmis galėsime mėgautis kiek dažniau. Atpratusiems nuo kelionių metu kylančio lengvo streso, atostogomis lengviau mėgautis padės išmanieji įrenginiai – nuo ausinių iki išmaniųjų lagaminų.

„Per ilgą saviizoliacijos laikotarpį spėjome kiek atprasti nuo ilgesnių kelionių po Lietuvą ar užsienio valstybes, tad jose kylantys nepatogumai gali priversti kai kuriose situacijose jausti nepageidaujamą stresą. Bet kelionių rūpesčius išspręsti arba jiems iš anksto užkirsti kelią padės vartotojams dažniausiai jau pažįstami išmanieji įrenginiai“, – sako Urtė Eidžiūnaitė, „Huawei“ produktų vadovė Lietuvoje ir pristato 4 išmaniuosius įrenginius, kurie ypač praverčia kelionėse.

1. Nešiojamas „WiFi“: kur jūs, ten – internetas

Keliaujant Lietuvoje, didžiojoje šalies teritorijos dalyje galima naudotis mobiliuoju internetu telefone. Vis tik kai kuriose šalies vietose ryšys gali būti kiek silpnesnis, tad čia pravers nešiojamas interneto modemas.

„Jis ypač naudingas atostogaujant atokioje sodyboje, ar palapinėje gamtoje, kur interneto ryšys gali būti kiek per silpnas įprastoms reikmėms. Trumpiems prisijungimams gali pakakti ir mobiliųjų duomenų, tačiau darbui kompiuteriu, vakaro filmui ar ilgam naršymui socialiniuose tinkluose tikrai pravers nešiojama „WiFi“ stotelė“, – sako U. Eidžiūnaitė.

Ypač vertingas nešiojamas internetas bus užsienyje, kuriame vieši „WiFi“ tinklai gerokai retesni, nuomotose patalpose interneto ryšys kartais per silpnas naudoti visai šeimai, o mobilieji duomenys – itin brangūs.

„Laisvėjant sienoms ir karantino ribojimams, apskritai labai svarbu prisiminti, kad viešai prieinami interneto tinklai yra pavojingi, nes per juos į jūsų įrenginius lengvai gali įsilaužti programišiai. Tad keliaudami venkite prisijungimų prie atvirų „WiFi“ tinklų ir naudokite nešiojamus modemus, apsaugotus tik jums žinomu slaptažodžiu, arba mobiliuosius duomenis telefone“, – sako U. Eidžiūnaitė.

2. Nešiojami įkrovikliai: būkite pasiekiami visada

huwporw

Turbūt nėra blogesnio jausmo nei tas, kuris aplanko gražiausiosiose pasaulio vietose išsikrovus telefonui ir negalint akimirkų įamžinti išmaniojo kamera. Kad taip nenutiktų, kelionėse pasirūpinkite nešiojamais įkrovikliais (angl. powerbanks).

„Šie įkrovikliai svarbūs ne tik fiksuojant akimirkas, bet ir ieškant lankytinų objektų ar siekiant nepasiklysti nepažįstamo miesto gatvėse. Tokiose situacijose išsikrovus telefonui gali kilti nemažai problemų, tad su nešiojamu įkrovikliu visuomet būsite tikri, kad jūsų įrenginys pilnai pakrautas ir visada galės būti naudojamas tuomet, kai iš tiesų reikės“, – sako U. Eidžiūnaitė.

Besirenkantiems nešiojamą įkroviklį ekspertė rekomenduoja dėmesį atkreipti į jo dydį – kiek jis patogus nešioti su savimi – ir į jo vidaus talpą.

„Talpa angliškai vadinama „capacity“ ir matuojama miliampervalandėmis (mAh) – kuo didesnis skaičius prie šių raidžių trumpinio, tuo galingesnis yra įkroviklis. Pavyzdžiui, su 5000 mAh krovikliu mobiliojo telefono bateriją įkrauti be vargo galėsite vieną kartą. Bet norėdami tą daryti dažniau, turėsite rinktis galingesnį, pavyzdžiui, 10 000 mAh. Su pastaruoju galėsite įkrauti didesnius įrenginius, tarkime, kompiuterius, o telefono bateriją papildyti net iki 4 kartų“, – aiškina U. Eidžiūnaitė.

3. Ausinės: kai norisi papildomos ramybės


Nuo triukšmo ribojimo lėktuve iki ramios akimirkos paplūdimyje – kiekvienoje atostogų akimirkoje pravers kokybišką garsą užtikrinančios ausinės.

„Kelionėse jos ne tik praverčia įprastose situacijose, pavyzdžiui, bėgiojant ar vairuojant automobiliu, bet ir išplečia pramogų galimybes. Tarkime, lėktuve ilgo skrydžio metu be jų negalėtumėte žiūrėti filmų, klausyti muzikos, audioknygų ar atsiriboti nuo garsiai kalbančių keleivių“, – sako U. Eidžiūnaitė.

Renkantis ausines kelionėms ekspertė pataria rinktis bevieles ir įkišamas į ausis. Anot jos, kelionėse jos ypač patogios, o kartu atlieka svarbiausias ant ausų uždedamų ausinių funkcijas.

„Keliautojai dažnai rinkdavosi ant ausų dedamas ausines, mat jos geriau blokuodavo aplinkos garsus, kas ypač svarbu keliaujant. Bet šiandien su į ausis įkišamomis ausinėmis dėl ramybės vartotojai gali būti visiškai tikri. Pavyzdžiui, naujosios „Huawei Freebuds 4i“ ausinės turi aktyvaus triukšmo slopinimo funkciją, tad priklausomai nuo triukšmo šaltinio ir intensyvumo jos blokuoja išorės garsus ir leidžia mėgautis gera muzikos kokybe. O kelionėse tokios mažos ausinės gerokai patogesnės nei dedamos ant ausų. Be to, „Huawei“ ausinės vienu įkrovimu veikia iki 10 valandų, tad be perstojo galėsite jomis naudotis ilgos kelionės metu“, – pasakoja U. Eidžiūnaitė.

4. Išmanus lagaminas: daugiau nei tik vieta rūbams

Bene dažniausiai pasitaikanti ir daugiausiai vargo sukelianti problema keliaujant – lagamino dingimas. Išmaniųjų technologijų kūrėjai nusprendė šį nepatogumą išspręsti ir sukūrė išmanųjį lagaminą.

„Tokio tipo lagaminai įprastai turi integruotą GPS siųstuvą, tad netekę savo daiktų, visada žinosite, kur jie yra. Be to, juose integruoti įrenginių krovikliai, tad neturėdami nešiojamų „powerbankų“, telefonus ar kompiuterius pasikrauti galėsite tiesiog iš lagamino”, – pasakoja U. Eidžiūnaitė.

Ekspertė prideda, kad nesvarbu, apie kokias keliones – Lietuvoje ar užsienyje – galvojate, į gerą lagaminą investuoti prasminga. Jis padės ne tik patogiai sutalpinti daugiau daiktų, bet ir įvairiapusiškai pasitarnaus atostogų kasdienybėje.

„Išmanieji lagaminai turi tiek išmaniąsias funkcijas, tiek ir daug kitų privalumų. Pavyzdžiui, yra atsparūs ugniai, turi tvirtus užraktus, o jų kietas paviršius gali būti panaudotas kaip patogi atrama dirbant kompiuteriu oro uoste ar bet kur kelionėje. Kai kurie lagaminai turi ir integruotus žibintuvėlius, kad juos atvėrus tamsoje galėtumėte patogiai ieškoti reikalingų daiktų“, – sako U. Eidžiūnaitė.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas