Pavasaris atėjo: Telefonai.eu patarimai, kaip susitvarkyti rašomąjį stalą

Pavasaris atėjo: Telefonai.eu patarimai, kaip susitvarkyti rašomąjį stalą

Paklausę bet kokio tvarkingo žmogaus apie tai, kas jiems būtina kokybiškam ir produktyviam darbui ko gero dažniausiai sulauksite atsakymo „tvarkingos erdvės“. Darbo vietos tvarkingumas yra itin svarbus norint labiau susitelkti ties atliekamomis užduotimis ir atlikti jas efektyviau, nes be jokios abejonės - betvarkė blaško. Aplinka, kurioje dirbame, daro didelę įtaką mūsų elgesiui, nuotaikai ir mintims, tad geriausias būdas išlaikyti produktyvumą - palaikyti tvarką ant savo darbo stalo.

Dabar, kai tokia didelė dalis žmonių dirba iš namų, kaip niekad svarbu žinoti esminiu būdus, padėsiančius išlaikyti savo erdvę funkcionalią. Visi šie patarimai yra lengvai įgyvendinami ir nebrangūs, o kai kuriuos iš reikalingų daiktų galimai jau turite savo namuose - likusius rasite biuro reikmenų parduotuvėse.

1. Skaitmenizuokite viską be išimties

Norint palaikyti tvarką ant stalo svarbiausia pašalinti susikaupusį nereikalingą šlamštą - daugeliui žmonių tai dokumentai ir kiti popieriai. Visuomet ant stalo atsiradus bet kokiems dokumentams nedelsiant juos skaitmenizuokite - nuskanuokite arba nusifotografuokite telefonu, pastariesiems galite nesunkiai rasti puikių nemokamų aplikacijų, skirtų kaip tik dokumentų skaitmenizacijai. Turėdami skaitmeninę dokumento kopiją, originalą galite pasilikti aplanke arba stalčiuje, o jei žinote, kad jis nebebus reikalingas - tiesiog išmeskite.

2. Naudokite „velcro“ nenaudojamiems prietaisams

Šį patarimą pasiskolinome iš išradėjo Zack Freedman - jis vieną dalį „velcro“ juostelės prisiklijavo galinėje savo „Bluetooth“ klaviatūros pusėje, o kitą prie stalo šono. Tokiu būdu kuomet jam reikia vietojs litavimui, klaviatūra tvarkingai priklijuojama prie stalo, taip atlaisvinant erdvės svarbesniems daiktams. Net jei nelituojate, galite pasinaudoti šiuo patarimu ir atlaisvinti vietos kai to reikia patraukdami klaviatūrą, grafinę planšetę ar kitas smulkmenas į šalį kuomet jomis nesinaudojate. Beje, geriausia ant prietaiso klijuoti minkštąją „velcro“ dalį - taip nesubraižysite savo stalviršio.

3. Po ranka visada turėkite šluostę

Mikropluošto šluostė yra dar vienas dalykas, kurį privalu turėti po ranka šalia savo darbo stalo, ypač jei ant jo dirbate kompiuteriu. Esant reikalui galėsite nusivalyti dulkes ar pirštų žymes nuo savo monitoriaus, kameros, telefono, akinių ar bet kokio kito paviršiaus. Baigę darbą galite šluoste uždengti klaviatūrą, kad apsaugotumėte ją nuo dulkių patekimo po klavišais.

4. Sutvarkykite laidus „velcro“ juostelelėmis

'Muzikantai geriau už visus supranta laidų tvarkymo skausmą ir dėl to naudoja lipnias „velcro“ juosteles - su tokiomis neretai atkeliauja naujų nešiojamųjų kompiuterių maitinimo blokai ir su gera priežastimi. Šios nuostabios juostelės yra labai pigios ir yra vienas greičiausių ir patogiausių būdų susitvarkyti laidus - galite juos suvynioti, kad nebūtų ilgi bei sugrupuoti, kad būtų kuo mažiau atskirų laidų. Idealiu atveju laidus jomis galite pritvirtinti prie stalo kojos, taip sukurdami dar tvarkingesnį vaizdą. Tą patį galite padaryti su iš už televizoriaus kyšančiais namų kino sistemos laidais svetainėje.

5. Smulkmenas laikykite dėžutėse

Ko gero visi namuose turime užsilikusių dėžučių nuo sausainių, saldainių, įvairių dovanų ar kitų daiktų įpakavimų, kurias pasilikome, nes tikėjomės, kad kada nors jų prireiks. Na, ta diena išaušo - į šias dėžutes galite susidėti įvairiausias rečiau naudojamas smulkmenas, pavyzdžiui laidus, sąvaržėles ir panašius dalykus, užimančius svarbią vietą ant stalo. Geriausios yra tos dežutės, kurias galima dėti viena ant kitos, o jei norite paslėpti didesnius daiktus, galite juos sukrauti į batų dėžes. jei nepatinka pastarųjų išvaizda, galite jas įvynioti į labiau prie aplinkos derantį pakavimo ar dovanų popierių.

6. Pasižymėkite daiktus etiketėmis ar lipdukais

Patys tvarkingiausi žmonės neretai naudojasi etikečių spausdintuvais ar tiesiog lipniais lapeliais - suklijavus ant dėžių bei aplankų kas yra jų viduje ateityje žymiai lengviau rasti tai, ko ieškote. Galite net užsiklijuoti lipdukus su vardais ant telefonų pakrovėjų, kad daugiau niekada nereikėtų ginčytis, kas pasiėmė ne savo įkroviklį. Etikečių spausdintuvų galima rasti įvairiomis kainomis, tačiau mes rekomenduojame „Brother P Touch Cube Plus“ - maždaug €100 kainuojantį mažyti spasudintuvą, veikiantį „Bluetooth“ ryšiu. Taip pat jis pakankamai mažas, kad tilptų į laisvą Jūsų stalčiaus kamputį.

7. Paslėpkite laidus kabliukais

Smulkūs kabliukai gali būti naudingi ne tik rankšluosčiams vonioje ar virtuvėje pasikabinti, bet ir laidams aplink stalą apsitvarkyti. Priklijavę smulkius kabliukus prie stalo galinės dalies ar sienos galėsite lengvai nuvesti laidus į reikalingas vietas tuo pačiu patraukdami juos iš vaizdo ir nesugadindami baldų bei sienų varžtais ar vinimis.

8. Naudokite stalčius, spinteles ir lentynas

Neretai žmonės ant stalų palieka daiktus, kurių negali arba nenori išmesti, tačiau norėdami palaikyti tvarką turite rasti jiems pastovią vietą, o ši dažnai būna tiesiai prieš akis, tačiau kažkodėl ja vis nepasinaudojame. Jei Jūsų darbo stalas turi stalčius, ar jie pilni daiktų? O galbūt į juos pavyktų sutalpinti akis badančias nenaudojamas smulkmenas nuo stalo? Net jei susidėtumėte vietą užimančius daiktus į dėžutes, galbūt šioms pavyktų atrasti vietos šalia esančioje lentynoje ar spintelėje?

Žinoma, čia ir vėl gali pasitarnauti batų dėžės, ypač jas apvilkus mėgstamos spalvos dovanų popieriumi. Tačiau pradėti reikėtų nuo tvarkymosi - nereikalingų bei nebenaudingų, užimančių vietą stalčiuose bei lentynose, daiktų išmetimo.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas