Ruošiatės atostogoms? 10 išmaniųjų įrenginių, kurie Jums pravers

Ruošiatės atostogoms? 10 išmaniųjų įrenginių, kurie Jums pravers

Pakuojantis daiktus atostogoms, visada kyla klausimas, ką įsidėti, o ko greičiausiai net nepanaudosite. Kad ir kur atostogausite, technologijų ekspertai pataria kartu su savimi pasiimti keletą naudingų išmaniųjų prietaisų.

Jūsų dėmesiui, Arnoldas Lukošius, „Tele2 Inovacijų biuro“ ekspertas, dalinasi sąrašu išmaniųjų įrenginių, kurie tikrai pravers atostogų metu.

1. Išorinė baterija. Tam, kad nereikėtų nuolat nerimauti dėl išsikraunančio telefono, į atostogų kuprinę ar lagaminą būtinai įsidėkite išorinę bateriją. Ji taps tikru išsigelbėjimu išsiruošus į ilgą žygį ar visą dieną tyrinėjant vietovės apylinkes.

Išorinės baterijos dydį geriausia rinktis atsižvelgiant į įrenginio, kurį norite įkrauti, baterijos talpą. Pavyzdžiui, išmanųjį telefoną, kurio baterijos talpa yra 3000 mAh, tokios pat talpos išorinė baterija įkraus beveik vieną kartą, o 6000 mAh talpos baterija tokį telefoną įkraus beveik du kartus.

2. Daiktų ieškiklis. Ilsintis ar keliaujant labai svarbu saugoti savo daiktus, o netyčia juos pametus – kuo greičiau atrasti.

„iPhone“ ir „Samsung“ telefonų savininkams yra sprendimas –- prikabinus „Apple Air Tag“ arba „Samsung Galaxy Smart Tag“ ieškiklį prie pasirinkto daikto, galima stebėti jo buvimo vietą ir prireikus greitai surasti. Paieškas dar labiau palengvins specialios vizualinės nuorodos ir garsinis signalas ieškiklių aplikacijose.

3. Belaidės ausinės. Kitas nepakeičiamas atostogų palydovas – gera muzika ir patogios belaidės ausinės. Jos pravers gulint paplūdimyje, išėjus pasivaikščioti ar pabėgioti arba tiesiog norint paklausyti mėgstamos tinklalaidės prieš miegą.

Ausinių taip pat prireiks ilgame skrydyje ar kelionėje autobusu. Be to, verta išnaudoti ausinių triukšmo blokavimo funkciją, ypač skrendant lėktuvu, kuri leis jums atsiriboti nuo pašalinių garsų ir mėgautis akimirka.

4. Išmanusis laikrodis. Jei mėgstate aktyviai leisti laiką ir daug judėti net ir per atostogas, nepamirškite pasiimti ir išmaniojo laikrodžio arba apyrankės. Ant riešo dėvimas įrenginys suskaičiuos jūsų žingsnius ir kalorijas, stebės jūsų miego įpročius ir fiksuos širdies ritmą.

Išmanusis laikrodis su eSIM technologija gali dar daugiau. Užsisakę „Vieno numerio“ paslaugą, kuri susieja telefoną su išmaniuoju laikrodžiu vienu bendru telefono numeriu, galėsite laikrodžiu naudotis kaip atskiru mobiliu įrenginiu. Taip turėsite dar daugiau judėjimo laisvės veikti tai, ką norite.

5. Skaityklė. Mėgstantiems skaityti geriausias pasirinkimas atostogoms – lengva elektroninė skaityklė. Ji užima mažai vietos ir dėl minimalistinio dizaino, nespalvoto ekrano turi ypač ištvermingą bateriją, tad mėgstamiausias knygas visados turėsite po ranka net ir be interneto ryšio.

Didžiausias skaityklės privalumas tas, kad skaityti galite net ir saulėtą dieną – ekranas nemirga, jo apšvietimas prisitaiko prie aplinkos šviesumo, neblizga ir nevargina akių.

6. Planšetinis kompiuteris. Per atostogas turime daugiau laiko maloniems užsiėmimams. Pavargus nuo saulės vonių, galima atsipalaiduoti su naujausiais filmais ir serialais į rankas pasiėmus planšetę.

Taip pat ji pravers, kai norėsite perskaityti naujienas, sužinoti daugiau apie atostogų vietą, pažiūrėti mėgstamą „YouTube“ kanalą ar ramiai panaršyti internete.

7. Mobilaus interneto modemas. Išvykus į atokią Lietuvos sodybą mažiausiai norisi sukti galvą dėl spartaus interneto. Tam, kad dėl jo nekiltų jokių rūpesčių, pasiimkite laisvą internetą su savimi. Tereikės pastatyti mobilaus interneto modemą jums patogioje vietoje ir įjungti jį į elektros lizdą – paprasčiau nebūna.

Tiesa, prieš išvykdami pasitikrinkite, kokia interneto sparta yra jūsų atostogų vietoje ir ar jos pakaks numatytiems darbams atlikti. Pavyzdžiui, „Tele2“ vartotojai tai gali padaryti adresu: https://tele2.lt/privatiems/4g-rysio-zemelapis

8. Muzikos kolonėlė. Kitas svarbus vasaros atributas – nedidelė, bet kokybiška belaidė muzikos kolonėlė. Ji lengvai tilps ir į mažesnį krepšį, tad visados bus po ranka. Didžiausias šiuolaikinių kolonėlių privalumas – visiškai įkrauta baterija nepertraukiamai jos gali groti ir dešimtį valandų. Pavyzdžiui, vartotojų pamėgta biudžetinė, bet itin kokybiška „JBL Flip 5“ gali groti iki 12 valandų.

Taip pat keliaujantiems svarbu atsižvelgti ir į garso kolonėlės atsparumą aplinkos veiksniams. Belaidėms kolonėlėms, kaip ir kitiems išmaniems įrenginiams, taikomi IP reitingo reikalavimai. Pirmasis IP reitingo skaičius (nuo 1 iki 6) suteikiamas atsižvelgiant į tai, kokio dydžio dalelės ir kiti pašaliniai objektai gali patekti į kolonėlės vidų per jos jungtis. Antrasis IP reitingo skaičius (nuo 1 iki 8) suteikiamas atsižvelgiant į atsparumą drėgmei.

9. Paspirtukas. Turint galimybę į kelionę ar išvyką pasiimti elektrinį paspirtuką, būtinai tai padarykite. Tai ne tik puikus būdas judėti ir pamatyti miestą, bet ir ekologiška transporto priemonė, kuri leis jums pabūti daugiau gryname ore.

Jei planuojate juo važinėti ilgiau, įsigykite ir atsarginę paspirtuko bateriją.

10. Veiksmo kamera. Per atostogas visada norisi užfiksuoti gražiausias ir įspūdingiausias akimirkas. Telefono kameros čia jau gali ir neužtekti. Planuojantiems aktyvias pramogas, lipimą į kalnus ar nardymą, rekomenduojame į kelionę pasiimti ir „GoPro“ veiksmo kamerą.

Ji pasižymi puikiu vaizdo stabilizavimu, įspūdinga 5K raiška ir ilgai veikiančia baterija. Su tokia kamera galėsite kurti įsimintinus vaizdo įrašus, daryti tiesiogines transliacijas ir net fiksuoti aukštos kokybės nuotraukas. Be to, aplikacijoje „GoPro Quik“ galėsite patogiai ir profesionaliai redaguoti užfiksuotus vaizdo įrašus ir nuotraukas.

Tai yra pranešimas spaudai, o jo turinys nebūtinai atitinka redakcijos nuomonę, požiūrį ar įsitikinimus. Už pranešimo turinį mūsų portalo administracija neatsako.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas