Sporto klubai dar uždaryti: kaip tada sportuoti?

Sporto klubai dar uždaryti: kaip tada sportuoti?

Prasidėjus kalendoriniam pavasariui, tradiciškai ateina metas pradėti judėti aktyviau ir ruoštis vasaros sezonui. Bet sporto klubai lankytojams durų Lietuvoje neatvers mažiausiai iki balandžio 1 dienos, tad savo sveikata gyventojams tenka pasirūpinti patiems – sportuoti namuose ar lauke, dažnai be trenerių pagalbos ar stingant reikiamų įrankių. Savarankiškai mankštintis gali padėti išmaniosios programėlės, kurios leis sekti savo progresą, išmokti naujų pratimų ir atsipalaiduoti.

1. Sportui bet kokiomis sąlygomis – „Fitify Workouts

Ieškantiems įrankio, kuris aktyviu laisvalaikiu padėtų pasirūpinti nuo „A iki Ž“ verta išbandyti virtualų trenerį „Fitify“. Programėlė ne tik išmokys naujų pratimų, bet ir pasiūlys iš anksto paruoštų treniruočių, seks vartotojų progresą, skaičiuos sudegintas kalorijas.

„Fitify“ vartotojai programėlėje ras daugiau nei 900 pratimų visam kūnui ar atskiroms jo dalims. Svarbiausia, kad šiems pratimams nereikia jokios įrangos – pratimai skirti atlikti naudojant tik savo kūno svorį, tad treniruotis be jokio vargo galėsite namuose ar kieme. O jei vis tik turite kokį nors įrankį – masažo kamuolį, svarmenis ar gumas – programėlėje rasite ir tokių pratimų, kuriuos galėsite atlikti su jais. Programėlę visame pasaulyje naudoja virš 10 mln. vartotojų, kurie įvykdė virš 200 mln. treniruočių ir per praėjusius metus sudegino 26 mlrd. kalorijų“, – sako Audrius Granickas, „Huawei Mobile Services“ verslo vystymo ir operacijų vadovas.

Jei jau turite daugiau patirties, programėlėje „Fitify“ galėsite ne tik naudoti iš anksto paruoštas treniruočių programas, bet ir susikurti savo. Be to, programėlė veikia ir be interneto, tad treniruotes galėsite atlikti ir atokioje sodyboje ar net miške. Taip pat, ji suderinama su išmaniaisiais „Huawei“ laikrodžiais, kurie leis tiksliau sekti reikalingus duomenis, o programėlės instrukcijas sekti ir šalia neturint telefono.

„Fitify“ yra pirmoji „Huawei AppGallery“ programėlė Europoje, kurią palaiko kompanijos gaminami ant riešo nešiojami įrenginiai – laikrodžiai ir išmaniosios apyrankės – nors programėlė sukurta nepriklausomų programuotojų komandos. Įprastai savo įrenginiams skirtas programėles kuria pačios kompanijos, tad ir „Huawei“ laikrodžiai turėjo gamykliškai įrašytus savo produktus. Kita vertus, kompanija ir toliau demonstruoja pasiryžimą bendradarbiauti su kūrėjais ir prekės ženklais, kad išplėstų savo įrenginių potencialą ir suteiktų vis daugiau galimybių prisidėti prie vartotojų patirties gerinimo. Tad visi turintys „Huawei“ laikrodžius galės šią programėlę be jokių problemų susieti su jais“, – pasakoja A. Granickas.

2. Smagiam lieknėjimui – „Zumba – Weight Loss Workouts

Intensyvus ir rezultatų siekti padedantis sportas nebūtinai turi būti varginantis, nuobodus ir sudėtingas. Efektyviai deginti kalorijas ir atsikratyti per žiemą atsiradusių nereikalingų kilogramų gali padėti... šokis. Pasiilgusiems intensyvių Zumbos treniruočių, smagias akimirkas prisiminti padės programėlė „Zumba – Weight Loss Workouts“.

„Čia vartotojai ras sąrašą treniruočių, kurias galima realiu laiku atlikti kartu, sekant vaizdo įrašo instrukcijas ekrane (angl. follow-along workouts). Jas pasirinkti galima pagal norimą šokio rūšį, intensyvumą, savo parengties lygį ar norimą pasiekti rezultatą – pavyzdžiui, riebalams deginti ar tik lengvai prasimankštinti. Pakanka surasti sąraše norimą treniruotę ar paieškos laukelyje įvesti dominančius raktažodžius ir vieno mygtuko paspaudimu galėsite pradėti šokių sesiją“, – pasakoja A. Granickas.

Mėgstamas treniruotes galima išsisaugoti, kad vėliau jas bet kada galėtumėte pasiekti greitai ir pakartoti tik panorėjus.

3. Lengvam startui – rytinės mankštos pagalbininkas „Wake up!

Ilgai trunkantis karantinas dar labiau sumažino žiemą ir taip krentantį gyventojų aktyvumą. Tad jei po kiek vangesnio periodo jaučiatės atpratę nuo fizinio krūvio, prasminga į aktyvų gyvenimo ritmą įeiti po truputį – pradžioje neišsikelti ypač ambicingų tikslų ir imtis paprastų pratimų, pavyzdžiui, rytinės mankštos. Ją kas rytą atlikti padės išmanioji programėlė „Wake up!“.

„Programėlėje vartotojai ras ypač paprastus rytinės mankštos pratimus, kuriuos tikrai gali nesudėtingai atlikti visi. Iš anksto sudarytos programos leis nesukti galvos, kokį pratimą, kiek laiko ir kaip daryti – viską išmaniojo ekrane parodys virtualus asistentas. Pakaks kas rytą vos 10 minučių įsijungti programėlę, sekti instrukcijas telefone, o vėliau trumpoje ataskaitoje pasidžiaugti rezultatais“, – sako „Huawei“ ekspertas.

Išmaniajame pratimai atvaizduojami realiu laiku, tad vartotojai visada žinos, kaip juos atlikti teisingai. Programėlė taip pat turi integruotą laikmatį, o treniruotės pabaigoje parodo sudegintas kalorijas.

4. Vaikščiojimo partneris – „#walk15

Kitas puikus ir paprastas būdas aktyvesnio gyvenimo prisijaukinimui – dažnesnis vaikščiojimas. Jis padeda atsipalaiduoti, skatina geresnę kraujo ir deguonies apytaką kūne, o kartu padeda ir deginti kalorijas. Kita vertus, žmonės neretai nuogąstauja, jog vieniems ilgai vaikščioti – stinga motyvacijos. Šią problemą padės išspręsti lietuvių sukurta programėlė „#walk15“.

„Lietuvos lengvosios atletikos čempionės, televizijos ir radijo laidų vedėjos Vlados Musvydaitės ir komandos sukurta programėlė, pirmiausiai, veikia kaip žingsniamatis. Joje fiksuojami, o dienos pabaigoje susumuojami visi kasdien mūsų nueiti žingsniai. Tad lengva matyti, ar kasdien pasiekiate sveikatos specialistų rekomenduojamą 10 tūkst. žingsnių ribą. Pasiekus reikšmingus nueitų žingsnių skaičius, įgysite bronzinį, sidabrinį, auksinį arba platininį ėjiko statusą. Tai taps tarsi papildoma motyvacija nesustoti ir judėti toliau“, – sako A. Granickas.

Programėlėje taip pat galima kurti privačius žingsnių iššūkius draugams ir tikslų siekti kartu arba draugiškai varžytis tarpusavyje. Toks papildomas motyvas gali tapti naudinga priežastimi judėti tomis dienomis, kai to daryti nesinori.

„Programėlė taip pat padeda išspręsti kitą dažnai kylantį klausimą – kur vaikščioti? Vartotojai joje ras per 150 trasų skirtingose vietovėse, tad nebereikės sukti galvos dėl maršrutų. Be to, surinktą žingsnių kiekį virtualioje #walk15 programėlės piniginėje galima išsikeisti į partnerių suteiktas nuolaidas. Tad su šia programėle priežasčių nebevaikščioti tiesiog nebeliks“, – sako A. Granickas.

5. Atsipalaidavimo draugas – „Daily Yoga

Siekiant sporto ir sveikatos tikslų ne ką mažiau už aktyvų judėjimą svarbus poilsis ir atsipalaidavimas po įtemptų treniruočių. Produktyviai atstatyti kūno funkcijas ir jaustis emociškai geriau padės jogos programėlė „Daily Yoga“.

„Čia vartotojai ras daugiau nei 100 nuotolinių jogos ir meditacijos pamokų, skirtų įvairių fizinių pajėgumų žmonėms – nuo pradedančiųjų iki tikrų jogos atletų. Savo kelią nuo pradinuko link eksperto leis stebėti programėlėje patogiai pateikiama statistika“, – sako A. Granickas.

Programėlėje taip pat yra ir jogos gerbėjų bendruomenė, kurioje galima dalintis kilusiais klausimais ar pasisemti įkvėpimo. Jos kūrėjų teigimu, programėlė yra didžiausia jogos bendruomenė pasaulyje, nes šį įrankį jau naudoja 50 mln. žmonių.

Vartotojai jau spėjo pripažinti „Daily Yoga“ – programėlė pelnė daug apdovanojimų ir tris metus iš eilės buvo išrinkta geriausia jogos programėle pasaulyje, taip pat pateko į 50 inovatyviausių programėlių sąrašą ir yra rekomenduojama viso pasaulio ekspertų

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas