„Realme X3 SuperZoom” apžvalga: nebrangių „Samsung” telefonų žudikas

Ignas Petrikonis

2021-01-04, 11:15 (atnaujinta 2022-11-29, 09:07)

1 komentaras
„Realme X3 SuperZoom” apžvalga: nebrangių „Samsung” telefonų žudikas

Praėjusius 2020-uosius neabejotinai galėsime tituluoti „be 5 minučių” flagmanų atgimimo metais. „Samsung” išleido „Galaxy S20 FE”, kuris plastikiniame korpuse pasiūlė praktiškai visus savo brangesniųjų brolių privalumus ir kai kuriose šalyse juos netgi pralenkė savo populiarumu. Taip pat į aikštelę vėl išbėgo „Xiaomi” dukterinė bendrovė „Poco”, kuri po sėkmingo pasirodymo su „Poco F1” 2018-aisiais buvo kažkur dingusi. Kitaip tariant, rinkoje pasirodė daugybė telefonų, kurie susikoncentravo į svarbiausias funkcijas ir atsisakė įvairių kainą iškeliančių elementų.

Vis dėlto vienas tokios filosofijos išmanusis buvo nepelnytai pamirštas. Didžiausia „Xiaomi” konkurentė „Realme” pernai pristatė ypatingąjį „Realme X3 SuperZoom”. Pasak gamintojo, šis įrenginys už mažiau nei pusę kainos siūlo ne tik visas madingiausias technologijas, bet ir aukščiausios klasės modeliams prilygstančią kamerą. Išgirdus tokius pompastiškus teiginius mums neliko nieko kita, kaip tik išbandyti „Realme X3 SuperZoom” ir patikrinti, ar tai nėra tik dar vienas eilinis akių dūmimas.

Dizainas

Pažvelgę į „Realme X3 SuperZoom”, matome pažįstamą vaizdelį. Nugarėlė, kaip ir visų nors kiek brangesnių šiandieninių išmaniųjų, blizga ir traukia akį. Geriau įsižiūrėjus joje netgi galima pastebėti 3D efektą - blizgesys keičiasi priklausomai nuo apšvietimo ir laikymo kampo. Kažkur matyta? Tikrai taip. Identiškas sprendimas buvo pritaikytas ir mūsų šiek tiek anksčiau apžvelgtame pigesniame „Realme 6”, tik čia efektas ne toks ekstravagantiškas, o į žalią krypstanti mėlyna spalva - šiek tiek prabangesnė.

Problema ta, kad iš pigesnio modelio pasiskolinta ne tik išvaizda, bet ir medžiagos. Tai reiškia, jog „Realme X3 SuperZoom” korpusas yra plastikinis. Dėl šios priežasties paėmus į ranką išmanųjį dėl jo lengvumo akimirksniu išgaruoja bet kokios aliuzijos iš aukščiausią klasę, o viską dar labiau gadina pirštų antspaudus ir įbrėžimus traukianti nugarėlė. Gerai, kad bent jau pakuotėje pridedamas permatomas dėklas. Jei atvirai, pojūtis delne nesiskiria nuo eilinio „Redmi Note” ir tikrai netraukia iki brangesnio, bet taip pat plastikinio, „Samsung Galaxy S20 FE”.

Gerai, kad iš ergonominės pusės niekas neužkliuvo. Telefono dydį galima priskirti prie didesnių, tačiau „Realme X3 SuperZoom” nėra koks nors monstras, kuris netilptų į kišenę. Rėmelis nugludintas, todėl neraižo delno odos, o pats korpusas slidus. Nemaloniai nustebino tik vienas dalykas - nuspaudus dešinėje pusėje įmontuotą įjungimo mygtuką pasigirsta labai nemalonus paspaudimo garsas, o jį girdi net ir kitoje kambario pusėje esantys žmonės. Galbūt tai tik mano egzemplioriaus problema, tačiau turėkite tai omenyje. Tiesa, įjungimo klaviše esantis pirštų antspaudų skaitytuvas yra labai patogus ir greitas.

Trumpai tariant, „Realme” korpuso srityje nemenkai sutaupė, bet labai pykti negalime - visi ekonominiai flagmanai taiko tą pačią strategiją, tik tiek, kad kai kurie varžovai pasiekia geresnį rezultatą.

Ekranas

„Realme X3 SuperZoom” priekinėje dalyje montuojamas 6,6 colio įstrižainės FHD+ raiškos ekranas tikrai nesiruošia nustebinti. Iš estetinės pusės į akis krenta tikrai stamboki rėmai ir nedidelė kapsulės formos priekinių kamerų išpjova kairiajame viršutiniame kampe. Man ji greičiausiai nebūtų užkliuvusi, jei aplink ją ekrano apšvietimas būtų tolygus - šią pastebimą, bet ne visiems į akis krentančią problemėlę mačiau praktiškai visuose žemesnės klasės „Realme” ir „Redmi” modeliuose, o dėl jos kalta ne kas kita, o senstelėjusi IPS technologija.

Tai reiškia, jog „Realme X3 SuperZoom” ekranas nebus toks kontrastingas ir nepasižymės tokia gilia juoda spalva, kaip jo varžovai su AMOLED matricomis. Beje, spalvos „Ryškiame” režime krypsta į LCD ekranams būdingą mėlynumą ir yra šiek tiek šaltesnės nei norėčiau. Aišku, yra ir „sRGB” parinktis, bet ji mano skoniui pernelyg gelsva. Iš esmės didelės tragedijos nebūtų, jei ne stebėtinai nedidelis šviesumas. Naudojantis telefonu patalpoje, tai būtų sunku pastebėti, bet, plieskiant saulei lauke, kažką įžiūrėti sunku. Žodžiu, vėl esame vidutiniokų lygyje.

Kas šį telefoną traukia į viršų, yra madingasis 120Hz atsinaujinimo dažnis. Kadangi vaizdas ekrane gali keisti ne 60, o visus 120 kartų per sekundę, vartotojo sąsajos animacijos, ekrano slinkimas naršyklėje ar socialiniuose tinkluose bei visa kita atrodo daug maloniau akiai. Beje, kitaip nei „Samsung Galaxy S20 FE”, šis „Realme” geba atsinaujinimo dažnį parinkti priklausomai nuo turinio, todėl energija nešvaistoma žiūrint filmus ar „YouTube” - tai labai teigiamai atsiliepia baterijos ištvermei (apie tai šiek tiek vėliau).

Gamintojas gamykliškai ant ekrano klijuoja apsauginę plėvelę, tačiau būsimiesiems pirkėjams patarčiau įsigyti apsauginį stiklą - ši plėvelė labai greitai apsičiupinėja. Kadangi čia nėra jokių įmantrių lenktų ekrano kraštų, stiklas gerai prilips ir dar papildomai apsaugos nuo skilimo. Na, o jei nuspręsite nieko neklijuoti, irgi nebus labai didelės tragedijos - ekraną saugo „Gorilla Glass 5” stiklas.

Veikimas

Kaip jau supratote, „Realme X3 SuperZoom” dizaino ir ekrano kategorijose sunkiai galėtume pavadinti žvaigžde, bet įrenginys už viską atsigriebia veikimo kokybėje.

„Realme” šiame modelyje padarė labai netradicinį sprendimą. Kadangi bendrovė tiek kainuojančiame išmaniajame negalėjo sau leisti montuoti paties pačiausio „Snapdragon 865” lusto, tačiau tuo pat metu nenorėjo dairytis į kur kas silpnesnę septintą drakonų seriją, kaip tai padarė dauguma jos konkurentų, kompanija sumąstė pasirinkti praėjusių metų galingiausią procesorių - „Snapdragon 855+”. Jis 2019 metais buvo montuojamas į pajėgiausius žaidimų telefonus ir iki šiol patenka į galingiausių lustų penketuką. Sutikime, tai daug ką sako.

Jau nuo pirmų naudojimosi minučių pajutau, kad „Realme X3 SuperZoom” sparta yra visa galva didesnė, nei „Poco X3” ar prieš tai testuoto „Instagram“, „Facebook“, „Messenger“ ir „WhatsApp“), naujienų portalų („DELFI“, „15min.lt“), „AnTuTu“, kameros ir „YouTube” programėlės buvo atvertos tiesiog žaibiškai, o „Call of Duty: Mobile” ir „Asphalt 9” be sutrikimų ir aukščiausiais grafikos nustatymais ėjo lyg per sviestą. Beje, išmanusis standartiškai turi 8GB RAM ir 128GB vidinės, deja, neišplečiamos, atminties - tikrai labai dosnus komplektas, kuris nemenkai prisideda prie naudojimosi komforto.

Kitaip tariant, „Realme X3 SuperZoom” savo veikimu gali lygintis nebent su „Snapdragon 865” modeliais, kadangi bet kokius greičio ir sklandumo skirtumus maskuoja 120Hz ekranas. Tiesą sakant, šis telefonas netgi atrodo spartesnis už „Samsung Galaxy FE” ir mažiau kaista žaidžiant. Prie to taip pat prisideda labai tvarkinga „Realme UI” sąsaja, turinti greitas animacijas, malonų dizainą ir daug funkcijų. Iki pilnos laimės trūksta tik greitai pasirodysiančio Android 11 atnaujinimo.

Netgi „Realme X3 SuperZoom” ryšiai veikė kur kas geriau. Wi-Fi ir 4G greičiai buvo kur kas didesni už bet kokio varžovo iš vidutinio segmento, o Wi-Fi stiprumas buvo tiesiog pavyzdinis. Telefone, kaip ir tikėtasi, yra mobiliesiems mokėjimams būtinas NFC, o pasigesti galima nebent 5G palaikymo. Tačiau šiame kainų segmente rasti konkurentų su šio naujos kartos tinklo palaikymu nėra lengva užduotis, tad labai pykti neverta.

Garsas

Kiek pastaruoju metu esu bandęs vidutinės klasės išmaniųjų telefonų, nė vienas jų nežibėjo garso srityje. Gamintojai geros kokybės garsiakalbius laiko nebūtina prabanga ir prioritetų sąraše jiems skiria vieną paskutinių vietų.

„Realme X3 SuperZoom” tikrai nesiruošia nustebinti. Įrenginyje yra tik vienas garsiakalbis, kuris groja, geriausiu atveju, standartiškai. Garso kaip ir užtenka, bet apie jokią kokybę kalba neina. Toks tradicinis ekonominės klasės telefono garsas - be aiškių aukštųjų dažnių ir galios, galbūt tik su kiek geriau girdimais žemaisiais dažniais,

Tą patį galima pasakyti ir apie vidutinišką bei silpną vibraciją. Kas pasirodo nors kiek geriau, tai pokalbių ausinė, kuri, kitaip nei dabar madinga, yra standartinė ir nėra montuojama po ekranu. Kadangi 3,5mm ausinių jungtis jau tapo tik pigiausių telefonų atributu, „X3 SuperZoom” jos neturi.

Kamera

Žodis „SuperZoom” telefono pavadinime reiškia, kad jo kamera pasižymi puikiomis vaizdo priartinimo galimybėmis. Kai gamintojas objektyvų galimybes akcentuoja net pavadinime, natūraliai tikiesi, kad nuotraukų kokybė bus mažų mažiausiai gera, tačiau dėl savo ankstesnės patirties su pigesniais telefonais šiuo atveju buvau labai skeptiškas. Vis dėlto „Realme X3 SuperZoom” mane sugebėjo kažkokiu magišku būdu nustebinti.

Pagrindinė kamera
5X priartinimas​​​​​​
60X priartinimas

Pradėkime nuo bendrovės taip išreklamuoto priartinimo. Pačiame 4 kameras talpinančio modulio viršuje yra oranžinis stačiakampis, kuris žymi „Huawei P30 Pro” išpopuliarintą periskopinio tipo objektyvą. Tai leidžia „Realme X3 SuperZoom” vaizdą pritraukti net 5 kartus. Maža to, nuotraukos kokybė bus stebėtinai gerai - objektai detalūs, kadras šviesus, o spalvos - savo vietose. Na gerai, „Huawei P40 Pro” rezultatas dar geresnis, bet šiuo atveju likau nustebęs, kad gamintojas nesukčiavo ir įdiegė tikrai veikiantį dalyką.

Telefonas taip pat siūlo sukombinuoti optinį priartinimą su skaitmeniniu ir taip vaizdą padidinti net 60 kartų, tačiau tuo atveju matysite tik pikselius. Žinoma, kyla klausimas kam tokias priartinimo galimybes panaudoti, tačiau sutikime - įspūdinga, kad tokiame nebrangiame modelyje galime turėti tokį flagmanų žaisliuką.

Pagrindinė 64MP kamera taip pat demonstruoja superinius rezultatus. Dieną, net ir fotografuojant numatytąja 16MP raiška, nuotraukos labai detalios, tikslių spalvų, o svarbiausia - pasižymi vidutinės klasės telefonams nebūdingai plačiu dinaminiu diapazonu. Manau, kad prie tokio geros kokybės nuotraukų prisideda su „Snapdragon 855+” komplektuojama aukštos klasės vaizdo apdorojimo mikroschema. Tiesa, visų 64MP režimo nerekomenduoju - detalumo prieaugis neproporcingai mažas, lyginat su išaugusiais nuotraukų failais.

Automatinis režimas​​
Naktinis režimas​​​​​​

Tiesa, fotografija tamsoje nėra „Realme X3 SuperZoom” arkliukas. Fotografuojant automatiniu režimu labai trūksta detalumo, o akis bando optinis triukšmas. Naktinis režimas stipriai taiso reikalus, bet to nepakanka. Sakykime, rezultatas geresnis nei „Redmi” išmaniųjų, bet iki „Huawei”, „Apple” ar „Samsung” flagmanų trūksta.

Automatinis režimas
Naktinis režimas

Maloniu siurprizu tapo 8MP itin plataus kampo kamera. Paprastai pigiuose modeliuose ji būna tik dėl varnelės, bet šiuo atveju ji savo užduotį atlieka tikrai gerai. Nuotraukose pakanka detalių, spalvos labai stipriai nesiskiria nuo pagrindinio jutiklio, tik tiek, kad ji reiklesnė apšvietimui. Kas „Realme X3 SuperZoom” tikrai yra dėl varnelės, tai paskutinė ketvirtoji 2MP makro kamerytė. Teoriškai ji skirta fotografuoti vabalams, rasos lašams ar kažkam kitam iš tų mažų objektų repertuaro, tačiau dėl mažos rezoliucijos ir prastos kokybės tie kadrai tikrai nedžiugina. Žodžiu, telefone turime 3 visavertes kameras ir vieną skirtą skaičiui specifikacijų sąraše padidinti iki 4.

Itin plataus kampo kamera
Itin plataus kampo kamera
Itin plataus kampo kamera

Telefonas gali filmuoti maksimalia 4K 60 kadrų per sekundę kokybe, bet patarčiau rinktis 4K/30 - taip vaizdas bus detalesnis. „Realme X3 SuperZoom” tikrai nėra filmavimo specialistas, bet prireikus tai gali atlikti palyginus neblogai.

Priekinėje dalyje turime net ne vieną, o dvi asmenukių kameras. Pagrindinis 32MP sensorius yra skirtas tiems atvejams, kai norite asmenuke iš kelionės pasidalinti su draugais - prie gero apšvietimo jis užfiksuoja net mažiausias veido odos detales, tačiau pati nuotrauka atrodo lyg su kažkokiu „Instagram” filtru. Antroji 8MP kamera yra platesnio kampo ir skirta grupiniams kadrams. Jos detalumas prastesnis, bet ji ne tokia reikli šviesai ir geriau tvarkosi su spalvomis. Tikras selfių mėgėjų rojus.

Baterija

„Realme X3 SuperZoom” turi 4200mAh talpos akumuliatorių, kuris šių laikų standartais yra labiau vidutiniškas, nei didelis. Nepaisant to, telefono ištvermė nekėlė jokių problemų.

Naudojantis įprastu intensyvumu (soc. tinklai, naujienų programėlės, naršyklė, muzikos klausymas, „YouTube”, dokumentų redagavimas ir trumpa žaidimų sesija), išmanusis atlaikys maždaug 5-6h įjungto ekrano laiko - smarkiai daugiau nei „Samsung Galaxy S20 FE”, ko visiškai pakaks net ir karantininei darbo dienai. Beje, turėkite omenyje, kad toks rezultatas pasiektas nustačius automatinį ekrano atsinaujinimo dažnį - pasirinkus standartinius 60Hz baterijos ištvermę galima padinti dar maždaug valanda.

Gera žinia, kad „Realme X3 SuperZoom” komplektuojamas su „Dart Charge” greituoju 30W įkrovikliu, kuris tuščią bateriją papildo maždaug per valandą. Beje, įdomus faktas - kadangi turiu „OnePlus 8 Pro”, naudojant jo „Warp Charge” įkroviklį, „Realme X3 SuperZoom” aktyvuojamas tas pats „Dart Charge”. Nieko keisto, tiek „Realme”, tiek „OnePlus” priklauso tam pačiam koncernui, todėl akivaizdžiai dalinasi įvairiomis technologijomis, skiriasi tik pavadinimai.

Iki pilnos laimės „Realme X3 SuperZoom” trūksta tik belaidžio įkrovimo galimybės. Suprantu, kad dėl nedidelio biudžeto gamintojui teko taupyti kiekvieną eurą, tačiau, mano manymu, dėl šios funkcijos populiarumo ją šiais laikais turėtų turėti kiekvienas telefonas, turintis nors kokių ambicijų į aukštesnę klasę.

Verdiktas

Prisipažinsiu, kad „Realme X3 SuperZoom” man padarė ganėtinai prastą pirmą įspūdį. Teplus plastikinis korpusas, traškantis įjungimo mygtukas ir tamsokas ekranas nuteikė, kad visa kita taip pat bus vidutiniška ir neįspūdinga. Vis dėlto turiu prisipažinti klydęs.

Už mažiau nei 400 eurų gauti telefoną su vienu galingiausių lustų pasaulyje, kuris kartu su 120Hz ekrano atsinaujinimo dažniu bei puikia programine įranga garantuoja sunkiai suvokiamą veikimo spartą, taip pat tris tikrai pajėgias kameras, kurių viena vaizdą gali pritraukti net 5 kartus, bei padorią baterijos ištvermę ir greitą jos įkrovą, yra tiesiog sunkiai suvokiamas pasiūlymas.

Dėl šios priežasties „Realme X3 SuperZoom” galima tituluoti „Samsung Galaxy S20 FE” žudiku - jis pasiūlo praktiškai viską tą patį už beveik 200 mažesnę kainą. Šį telefoną tikrai galime rekomenduoti sutaupyti norintiems Telefonai.eu skaitytojams.

1 komentarų

Scania

Eikit kam pirkt pigu jai perki tai viena ir gera o ne kopijas kai nori kiti padere aplenkt didelius telefonu gamintojus.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Seimas svarstys pakeitimus, kurie patiks senų automobilių vairuotojams: už šį pažeidimą gali pavykti išsisukti su įspėjimu, sužinokite, kas svarstoma

Pranešimas spaudai

2024-04-19, 19:54

2 komentarai (-ų)

Seimas pradėjo svarstyti du Administracinių nusižengimų kodekso keitimo projektus, kuriais siekiama švelninti administracinę atsakomybę už automobilių keliamą taršą keliuose. Projektus parlamento posėdyje pristatė Seimo nariai Algirdas Stončaitis ir Aistė Gedvilienė.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Seimas svarstys pakeitimus, kurie patiks senų automobilių vairuotojams: už šį pažeidimą gali pavykti išsisukti su įspėjimu, sužinokite, kas svarstoma

Seimas pradėjo svarstyti du Administracinių nusižengimų kodekso keitimo projektus, kuriais siekiama švelninti administracinę atsakomybę už automobilių keliamą taršą keliuose. Projektus parlamento posėdyje pristatė Seimo nariai Algirdas Stončaitis ir Aistė Gedvilienė.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje

Šiuo metu už transporto priemonių, kurių į aplinkos orą išmetamų teršalų kiekis viršija nustatytus ribinius dydžius, ar su neveikiančia gamintojo numatyta išmetamųjų dujų neutralizavimo sistema eksploatavimą numatyta atsakomybė: asmenims – 100–300 eurų (už pakartotinį 300–500 eurų), juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – 300–500 eurų (už pakartotinį 600–900 eurų).

Abiem teikiamais projektais siūloma fiziniams asmenims nustatytą atsakomybę už transporto priemonių, kurių į aplinkos orą išmetamų teršalų kiekis viršija nustatytus ribinius dydžius, papildyti švelnesne nuobaudos rūšimi – įspėjimu.

„Įspėjimu siekiama, kad asmuo daugiau nenusižengtų ir galėtų pasitaisyti. Jis skiriamas, kai asmuo nusižengia pirmą kartą, supranta savo nusižengimo esmę, gailisi dėl savo padaryto teisės pažeidimo arba yra kitokių jo kaltę švelninančių aplinkybių ir yra netikslinga taikyti griežtesnę poveikio priemonę“, − pažymi projekto iniciatorius, Seimo narys A. Stončaitis aiškinamajame rašte.

Pasak jo, dažnu atveju transporto priemonės vairuotojas nežino, kad galimai daro pažeidimą, nes jo vairuojamas automobilis neišmeta matomų dūmų, o automobilio davikliai nerodo galimo gedimo.

Alternatyvaus projekto rengėja, Seimo narė A. Gedvilienė, pristatydama iniciatyvą dėl įspėjimo įteisinimo, tikino, kad 48 valandos tikrai nėra patogus laikas žmogui susitvarkyti automobilį, užsiregistruoti ir atlikti techninę jo apžiūrą. „Mūsų misija šiandien sumažinti įtampas visuomenėje, kad nebūtų žmonės gąsdinami, kad nebijotų, kad jų automobilis bus konfiskuotas, nes niekada tokio dalyko ir nebuvo siūloma teisės aktuose“, − teigė politikė Seimo posėdyje.

Seimas nuo šių metų pradžios aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės pareigūnams yra suteikęs teisę stabdyti transporto priemones ir tikrinti jų į aplinką išmetamų teršalų atitiktį techniniams motorinių transporto priemonių ir jų priekabų reikalavimams, taip pat panaikinti motorinių transporto priemonių ir priekabų, kurių į aplinką išmetami teršalai neatitinka techninių reikalavimų, privalomosios techninės apžiūros dokumentų galiojimą.

Pritarus projektams (Nr. XIVP-3626, Nr. XIVP-3628) po pateikimo, toliau jie bus svarstomi pagrindiniu paskirtame Teisės ir teisėtvarkos komitete. Prie šio klausimo svarstymo Seimo posėdyje planuojama grįžti birželio 6 d.

2 komentarų

Lankytojas

Reziumė, neberinkite tų pasikartojančių veidų, kurie ištisus dešimtmečius suolus trina. Nerinkite tų, kurie išsineša po 140 skėčių ar po puse tonos kavos iš sandėlio, net be jokios sąžinės graužaties toliau lenda į ekranus. Neberinkite tų, kurie išgarsėjo per akciją "Skaidrinam", gal tik tada nebebus visokių nesamoningų priimtų nutarimų. Absurdo lygis pasiekęs visišką piką, toliau jau niekur...

Skaitytojas

Ponia Gedviliene tegul dar pagalvoja apie pakeitimų dėl nuomos kompensacijos, kuria atemė nuo ubagų ir invalidų.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas