„Android 12“ jau dabar gerina rekordus: galimybe išbandyti šią platformą pasinaudojo rekordinis kiekis žmonių

Lukas Snarskis

2021-06-12, 13:35

0 komentarų
„Android 12“ jau dabar gerina rekordus: galimybe išbandyti šią platformą pasinaudojo rekordinis kiekis žmonių

„Google“ dar visai neseniai pristatė pirmąją „Android 12“ operacinės sistemos beta versiją, kurią jau dabar gali išbandyti kai kurių išmaniųjų telefonų savininkai. Jau aišku tai, jog naujoji platformos versija turės naują dizainą, o taip pat nemažai pokyčių sulauks pranešimų juosta bei kai kurios kitos parinktys.

Pilna „Android 12“ operacinės sistemos versija pasirodys tik šių metų rudenį, tačiau jos kūrėjai jau dabar turi kuo pasidžiaugti. Kaip praneša „Android“ inžinerijos viceprezidentas Dave‘as Burke, naujoji platformos beta versija pasiekė daugiausiai atsisiuntimų/instaliacijų per visą „Android“ istoriją. Deja, tačiau konkretūs skaičiai nėra pateikiami.

Priminsime, jog pirmoji beta versija buvo pristatyta dar gegužės mėnesį, o viena pagrindinių naujovių – visiškai atnaujintas dizainas, kurio pavadinimas „Material You“. Tai neabejotinai yra viena pagrindinių priežasčių, kodėl „Android 12“ sulaukia tokio didelio susidomėjimo, nors oficiali ir pilna versija dar nėra išleista. Dar vienas svarbus niuansas – šiemet, priešingai nei anksčiau, išbandyti naują „Android“ versiją gali ne tik „Pixel“ serijos telefonų turėtojai ir šis sąrašas yra nepalyginamai ilgesnis nei pernai.

Su naująja „Android 12“ operacinės sistemos versija turėtų atsirasti dar daugiau privatumą užtikrinančių funkcijų. Nuo šiol dešinajame viršutiniame kampe atsiras ikonos rodančios, jei programėlės telefone naudos kamerą ar mikrofoną. Paspaudus ant šių įkonų, bus pateikiamas sąrašas, kokios programėlės naudojasi kameros ir mikrofono resursais. Taip pat, vartotojams bus suteikiama teisė vienu mygtuko paspaudimu programėlėms apriboti prieigą prie kameros ar mikrofono. Beje, kameros ir mikrofono naudojimo apribojimai bus privalomi visiems gamintojams, naudojantiems net ir nuosavas „Android“ sąsajas, tokias kaip „Samsung OneUI”, „MIUI” ir kt, taip suteikiant daugiau privatumo vartotojams.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas