„Android“ telefonas pastaruoju metu stringa? Paprastas būdas tai išspręsti

Leonardas Sindaravičius

2021-03-24, 10:50 (atnaujinta 2021-04-27, 00:45)

0 komentarų
„Android“ telefonas pastaruoju metu stringa? Paprastas būdas tai išspręsti

Jei naudojate „Android“ telefoną, tikriausiai pastebėjote, jog daugelis aplikacijų nebeveikia taip sklandžiai, kaip anksčiau ir bendra naudojimosi telefonu patirtis darosi nemaloni. Jūs nesate vieninteliai - didelė dalis šią operacinę sistemą naudojančių įrenginių savininkų praneša apie dažną programėlių lūžimą. Problemos dažniausios programose, per kurias atidaromi tinklalapiai, pavyzdžiui „Gmail“ - apie šios aplikacijos netinkamą veikimą kovo 23-iąją ėmė plūsti nepatenkintų vartotojų nusiskundimai.

Dėl nesklandumų kalta klaida atkeliavo su „Android Webview“ atnaujinimu - tai įrankis, leidžiantis programų kūrėjams integruoti interneto puslapių atidarymą tiesiogiai į programėles. Klaidos dėka „Android Webview“ integracija visoje operacinėje sistemoje veikia netinkamai, ko pasekoje naudotojai negali atidaryti nuorodų gautų el. paštu arba per kitus socialinius tinklus, kaip „Messenger“ ar „Instagram“.

Oficialaus sprendimo kol kas nėra, tačiau „Google“ spėjo pareikšti: „Mes žinome apie problemą, susijusią su „Webview“, dėl kurios aplikacijos veikia netinkamai bei išsijungia. Šiuo metu mėginame aprėpti klaidos mastą ir dirbame ties problemos sprendimu,“

Kaip pašalinti nesklandumus?

Kaip jau minėjome praeitoje pastraipoje, oficialaus sprendimo iš „Google“ kol kas nėra, tačiau akivaizdu, kad kompanija ties tuo dirba. Kol laukiate, yra pora dalykų, kuriuos galite išmėginti problemai pašalinti ar bent paversti ja ne tokia dažna. Pirmasis sprendimas buvo pasiūlytas „Samsung US“ klientų aptarnavimo specialistų „Twitter“ socialiniame tinkle.

Pirmiausia reikia įsijungti nustatymus ir pasirinkti „Apps“ skiltį, tuomet ieškoti „Android System Webview“ nustatymo ir spausti ant jo. Programos nustatymų lango viršutiniame dešiniame spauskite tritaškį ir turėtumėte matyti vienintelį pasirinkimo variantą - „Uninstall Updates“. Tai grąžins praeitą „Android Webview“ versiją, pašalinant nesklandumus sukėlusį naujinį.

Jei dėl kažkokių priežasčių Jūsų aplikacijų sąraše nėra „Android System Webview“, yra kitas kelias - įsijunkite „Google Play“ parduotuvę ir į paiešką suveskite jos pavadinimą. Būdami „Android System Webview“ puslapyje tiesiog spauskite „Uninstall“ ir programa bus pašalinta kartu su jos keliamomis problemomis.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas