„Android“ telefonus ir vėl puola virusai: galite prarasti savo „Facebook“ paskyrą ir ne tik, pasitikrinkite ar nepakliuvote į spąstus

Lukas Snarskis

2021-07-05, 10:15

8 komentarai (-ų)
„Android“ telefonus ir vėl puola virusai: galite prarasti savo „Facebook“ paskyrą ir ne tik, pasitikrinkite ar nepakliuvote į spąstus

Išmaniųjų telefonų su „Android“ operacine sistema saugumas yra ganėtinai opi tema. Nors „Google“ ir deda milžiniškas pastangas, jog kovotų su kenksmingos programėlėmis, tačiau jų išvengti nepavyksta. Niekam ne paslaptis, jog „Android“ ir nemokama ir pati didžiausia mobilioji platforma, o tai neabejotinai turi ir nemažai iššūkių.

Užtikrinti saugumo nepadeda ir tai, jog daugelis vartotojų yra linkę naudoti tuos pačius slaptažodžius, skirtingose platformose. Tai reiškia, kad kažkam nulaužus vieną iš Jūsų naudojamų programėlių – iš esmės galima gauti prieigą ir prie kitų Jūsų turimų paskyrų. Visai neseniai paaiškėjo, jog programišiai ir vėl bandė pasinaudoti tuo, o tam panaudojo aplikacijas, kurios siekė gauti Jūsų „Facebook“ prisijungimo duomenis.

„Google Play“ parduotuvėje buvo aptiktos devynios programėlės, kurios nors ir atrodo kaip realiai atliekančios savo paskirtį, tačiau viduje turi paslėptą kodą, kuris siekia pasisavinti Jūsų „Facebook“ slaptažodį. Daugelis tokių programėlių skirtos nuotraukų koregavimui ar panašiems veiksmams atlikti. Pranešama, kad „Google“ jau pašalino jas iš savo parduotuvės, tačiau jas spėjo parsisiųsti daugiau nei 6,6 mln. „Android“ telefonų savininkų.

Jeigu Jūs įsirašėte vieną iš šių kenkėjų anksčiau – jis niekur nedingo ir programėlę privalu pašalinti patiems. Žemiau pateikiame sąrašą, kurias aplikacijas privalu pašalinti iš savo įrenginių nedelsiant:

  • PIP Photo: daugiau nei 5,8 mln. atsisiuntimų;
  • Processing Photo: daugiau nei 500 tūkst. atsisiuntimų;
  • Rubbish Cleaner: daugiau nei 100 tūkst. atsisiuntimų;
  • Inwell Fitness: daugiau nei 100 tūkst. atsisiuntimų;
  • Horoscope Daily: daugiau nei 100 tūkst. atsisiuntimų;
  • App Lock Keep: daugiau nei 50 tūkst. atsisiuntimų;
  • Lockit Master: daugiau nei 5 tūkst. atsisiuntimų;
  • Horoscope Pi: 1000 atsisiuntimų;
  • App Lock Manager: 10 atsisiuntimų.

Radote vieną iš šių programėlių savo telefone? Kaip jau minėjome, nedelsiant jas pašalinkite, o taip pat rekomenduojame pasikeisti ir „Facebook“ socialiniame tinkle naudojamą slaptažodį. Dar viena rekomendacija būtų pasikeisti slaptažodžius ir kitose platformose, kur buvo naudojamas tas pats slaptažodis.

8 komentarų

Lankytojas

Telefonas mirsta, vien virusai aplink,aciu kad pasikeiciau i Iphone.

Oes

Tavo gyvenimas mirsta neskleides nesamoniu. Nereik list kur nereik ir nebus virusu

Lankytojas

Artistu artistai,lietuvoj nebera andoidu naudotoju,nes visi turi tik siknoidus,kurie neturi virusu

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas