„Android" vėl kopijuoja „iPhone" funkcijas: šįkart nusitaikė į privatumą

„Android" vėl kopijuoja „iPhone" funkcijas: šįkart nusitaikė į privatumą

„XDA Developer“ neseniai gavo prieigą prie nutekintų „Android 12“ vaizdų, kuriuose matomas pranešimas vartotojams apie programas, kurios stebi tai, ką jūs nukopijuojate. Šią operacinės sistemos versiją „Google" planuoja išleisti vėliau šiais metais.

Praėjusių metų rudenį išleistoje „iOS 14" operacinėje sistemoje, „Apple" pristatė mažą informacinę juostą, kuri praneša vartotojams, kai jų naudojama programa gauna prieigą prie nukopijuoto turinio. Pranešimas apie tai buvo viena iš kelių naujų „iOS 14‌" kontraversiškų privatumo funkcijų, kurias kritikavo dauguma socialinių tinklų. Visgi „Google” pasidavė konkurentų įtakai ir pasekė „Apple" pėdomis.

Remiantis „XDA Developer" pateiktomis ekrano kopijomis, naujoji funkcija nebus aktyvi visuomet, skirtingai nei „iOS" ar „iPadOS" operacinėse sistemose. „Google" sako, kad įjungus parinktį „Rodyti prieigą prie kopijuojamo turinio" bus atvaizduojamas pranešimas, kai programos pasiekia tekstą, paveikslėlius ar kitą jūsų turinį.

Pranešimas apie prieinamą kopijuojamą turinį pasirodė naudingas vartotojams. Po šios funkcijos pristatymo daugelis vartotojų suprato, kad nemaža dalis populiarių programų, įskaitant „TikTok" ir „Reddit", slapta rinko vartotojų turinio duomenis. Nuo to laiko dauguma programų atsisakė šio tipo duomenų kaupimo.

Žinoma tai tikrai nėra pirmas kartas kuomet „Google" ar „Apple" nukopijuoja vieną ar kitą funkciją viena nuo kitos, tačiau tokio tipo funkcijos tikrai padės vartotojams jaustis saugiau.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas