Apgamas ar odos vėžys? Į šį klausimą gali atsakyti jūsų išmanusis ir „Google”

Apgamas ar odos vėžys? Į šį klausimą gali atsakyti jūsų išmanusis ir „Google”

Dirbtinio intelekto (DI) technologijos pritaikymas medicinoje - jokia naujiena. Pandemijos įkarštyje daugybė organizacijų ir mokslininkų visame pasaulyje ieškojo, kaip šį sprendimą panaudoti greitesnei COVID-19 diagnostikai, ligonių priežiūrai ar elementariam saugaus atstumo užtikrinimui viešose vietoje. Kita vertus, DI potencialas dar toli gražu neišnaudotas. Štai „Google” neseniai pranešė kurianti dirbtinio intelekto įrankį, kuris padės diagnozuoti odos susirgimus.

Skelbiama, kad „Google” jau tobulina DI sprendimą, kuris padės diagnozuoti odos ligas, naudojant jūsų išmaniojo telefono kamerą. Kompanija teigia, kad nuo vienokių ar kitokių odos susirgimų kenčia milijardai žmonių visame pasaulyje, tačiau šiuo metu taip pat jaučiamas kvalifikuotų specialistų trūkumas, kurie galėtų diagnozuoti šias ligas. Šią problemą būtent ir spręs minėtas įrankis.

Jis vartotojo paprašys nufotografuoti įtarimų keliantį odos plotelį iš 3 skirtingų kampų bei atsakyti į tam tikrus klausimus. Pagal tai dirbtinis intelektas parinks labiausiai tikėtinas būkles iš net 288 skirtingų susirgimų, kas paskatins imtis reikalingų veiksmų ir kreiptis į gydytoją. Kitaip tariant, „Google” padės atsakyti į klausimą, ar tai tik paprastas apgamas, ar pavojingas odos vėžys, kurį gydyti reikia nedelsiant.

Vis dėlto „Google” pastebi, kad nors įrankis buvo treniruojamas pasitelkiant milijonus skirtingų įvairaus amžiaus ir rasių žmonių odos susirgimų nuotraukų, jis kol kas bus skirtas tik kaip patariamoji, bet ne pagrindinė diagnostikos priemonė. Kadangi šios programinės įrangos dar kol kas neįvertino įvairios valstybinės organizacijos, jis vis dar negalės pakeisti kvalifikuoto gydytojo įvertinimo. Šis „Google” projektas dar kol kas nėra prieinamas viešai, tačiau norintieji jį išbandyti pirmieji kviečiami užpildyti specialią formą, kurią galite rasti čia.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas