„Apple“ išlaidos dar labiau išaugo: paaiškėjo kiek kainuoja pagaminti „iPhone 13 Pro“

„Apple“ išlaidos dar labiau išaugo: paaiškėjo kiek kainuoja pagaminti „iPhone 13 Pro“

Praėjusį mėnesį, JAV technologijų milžinė „Apple“ pristatė naujuosius „iPhone 13“ serijos išmaniuosius telefonus, o jų prekyba jau prasidėjo ir Lietuvoje. Jau tampa įprasta ir tai, jog pirmieji naujųjų įrenginių pristatymai vėluoja dėl didesnės nei tikėtasi paklausos. Dar vienas ganėtinai įprastas dalykas – „Apple“ išlaidų skaičiavimas.

Šiemet „Apple“ pristatė keturis naujus produktus, o vieną iš jų išardė ir „TechInsights“ specialistai ir paskaičiavo kiek JAV bendrovei kainuoja pagaminti tokį telefoną. Šįsyk buvo išardytas naujasis „iPhone 13 Pro“ modelis, kuris turi 256 GB vidinės atminties. Tai taip pat atskleidžia, jog būtent šis variantas pirkėjus pasiekia su 6 GB LPDDR4X operatyviosios (RAM) atminties.

Pranešama, kad pagaminti šį išmanųjį telefoną turėtų kainuoti maždaug 492 eurus, kas yra šiek tiek daugiau nei praėjusiais metais pristatytas „iPhone 12 Pro“. Palyginimui, praėjusių metų flagmano gamyba gamintojui turėjo atsieti maždaug 473 eurus. Skelbiama, kad kainų skirtumas atsiranda dėl kiek brangesnių mikroschemų, NAND atminties. Vertėtų nepamiršti ir to, jog ši kaina yra skaičiuojama tik už komponentus, kurie naudojami „Apple“ telefonuose, o tai reiškia, kad į ją neįtraukti kitos išlaidos, tokios kaip gamyba, programinė įranga ar siuntimo kaštai.

„iPhone 13 Pro“ Lietuvoje parduodamas už maždaug 1073,55 eurus be PVM, o tai yra 2,18 karto daugiau nei „Apple“ kainuoja pagaminti šį išmanųjį telefoną. Deja, tačiau šįsyk nebuvo atskleista kiek kainuoja kiekvienas komponentas atskirai.

Priminsime, kad Kaip ir buvo prognozuota, visi keturi „iPhone 13“ serijos išmanieji telefonai šiemet gavo mažesnes ekrano išpjovas – teigiama, kad jos sumažėjo 20 proc. Ir nors daugelis norėtų išvysti šiuos telefonus be jokių ekrano išpjovimo, tačiau, akivaizdu, kad tokių pokyčių dar reikės palaukti.

„iPhone 13 mini“ gavo 5,4 colių įstrižainės, „iPhone 13“ ir „iPhone 13 Pro“ pasižymės 6,1 colių, o „13 Pro Max“ modelis turės 6,7 colių įstrižainės ekraną. „Apple“ atstovai pažymėjo ir tai, jog „Pro“ modeliai naudos visiškai naujus LTPO ekranus su 120 Hz atsinaujinimo dažniu, o likusių dviejų modelių pirkėjai galės džiaugtis didesniu ekrano ryškumu, kuris šiemet sieks 1200 nitų, pasirinkus didžiausią įmanomą ryškumą. Plačiau apie naujuosius „iPhone“ skaitykite čia.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas