„Apple“ kančios Prancūzijoje artėja link pabaigos: šalyje keičiamas daug diskusijų sukėlęs įstatymas

„Apple“ kančios Prancūzijoje artėja link pabaigos: šalyje keičiamas daug diskusijų sukėlęs įstatymas

Situacija tarp Prancūzijos valdžios ir „Apple“ vėl pasisuko nauja kryptimi - iki šiol kompanija buvo sutikusi pridėti ausines specifiškai „iPhone 12“ bei „iPhone 13“ pakuotėse tam, kad sutiktų su unikaliu šalies įstatymu. Ilgą laiką visi Prancūzijoje parduodami mobilieji telefonai pakuotėje privalėjo turėti aksesuarą, padedantį sumažinti elektromagnetinę spinduliuotę vartotojui naudojant mobilųjį įrenginį, tačiau šis įstatymas pagaliau buvo pakeistas.

2020-aisiais, debiutavus „iPhone 12“ - pirmajam „Apple“ telefonui, kurio komplekte nepridedamos ausinės bei pakrovėjas - kompanija buvo priversta pridėti atskirą pakuotę su ausinėmis vien tam, kad nepažeistų juokingai skambančio įstatymo. Modernūs išmanieji telefonai neskleidžia stiprios ir sveikatai kenksmingos elektromagnetinės spinduliuotės, tad šis įstatymas pastaruosius keletą metų tik švaistė mobiliųjų įrenginių gamintojų resursus. Juolab, kad ausinių naudojimas nė kiek nepakeičia išmaniojo telefono skleidžiamų elektromagnetinių bangų kiekio.

Prancūzijoje parduodamų „iPhone“ įrenginių pakuotėse ausinės nepridedamos nuo šios savaitės pradžios - sausio 24-osios. Šioje Vakarų Europos šalyje parduodami įrenginiai, kaip ir visame pasaulyje, komplekte turės tik „Lightning“ - USB-C tipo kabelį ir nieko daugiau. Akivaizdu, kad „Apple“ sulaukė nemažai kritikos pašalindama aksesuarus iš mobiliųjų telefonų komplektacijos ir prisidengdama gamtos saugojimu - žvelgiant platesniu mastu, iš tokio žingsnio daugiau naudos vis tiek gauna įmonė, o ne vartotojas.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas