„Apple“ pristatė naująją „iOS 15“: atnaujinimai palietė „FaceTime“, žemėlapius, o keletas naujovių primins „Android“

„Apple“ pristatė naująją „iOS 15“: atnaujinimai palietė „FaceTime“, žemėlapius, o keletas naujovių primins „Android“

JAV milžinė „Apple“ vakar vakare surengė kasmetinę WWDC konferenciją, kurioje pristatė nemažai naujovių. Kompanijos atstovai paskelbė apie visų kuriamų operacinių sistemų atnaujinimus, o naujovių sulaukė ir „Apple“ telefonuose naudojama „iOS“ platforma.

„Apple“ atstovai pademonstravo pagrindines naujosios „iOS 15“ operacinės sistemos versijos naujienas, o norėdami apie jas sužinoti plačiau – skaitykite toliau.

Visų pirma, augant vaizdo pokalbių populiarumui, „Apple“ gerokai patobulino „FaceTime“ galimybes. Į „iPhone“ išmaniuosius telefonus atkeliauja erdvinio garso (ang. Spatial audio) funkcija, kuri leis girdėti pašnekovo garsą, atsižvelgiant į Jūsų įrenginio poziciją. Tiesa, tam bus reikalingos „AirPods“ ausinės. Skelbiama ir apie patobulintą garso kokybę, kas leis geriau girdėti pašnekovo balsą.

Pristatymo metu ši „FaceTime“ naujovė buvo pademonstruota konferencinio pokalbio metu, o kiekvienas pašnekovas skambėjo iš skirtingų krypčių, kas suteikė papildomą įspūdį visiems pokalbio dalyviams. Dar viena naujovė – visi pašnekovai dabar bus matomi tinklelyje, kas suteiks papildomo patogumo.

Dar keletas naujovių – galimybė pritaikyti bokeh efektą, kuomet pokalbių metu telefonas yra laikomas vertikaliai. Būtina paminėti ir tai, jog su „iOS 15“ bus galima pasidalinti pokalbių nuorodomis su draugais, kurie naudojasi ne tik „Apple“ produktais, tačiau ir „Android“. Tai reiškia, kad „FaceTime“ pagaliau bus prieinama ir tiems, kurie naudojasi „Android“ operacine sistema.

Verta paminėti ir „SharePlay“ funkciją, kuri nuo šiol leis pokalbių metu žiūrėti įvairų vaizdo turinį su savo draugais. Jau dabar prie šios galimybės prisijungė „Disney+“, „Hulu“, „HBO Max“, NBA, „Paramount+“, „Pluto TV“, „Twitch“ ir keletas kitų.

Atnaujinimų sulaukė ir „iMessage“. Nuo šiol bus gerokai paprasčiau peržiūrėti žinutėse esančias nuotraukas – Jūs galėsite peržiūrėti visas jas, pilnai jų neatidarius. Pokyčių sulaukė ir pranešimų (ang. Notifications) langas, kuris naudos didesnes piktogramas, o taip pat atsiras galimybė, kuri leis nusistatyti gaunamų pranešimų prioritetus.

„Apple“ išmanieji telefonai taip pat sulauks funkcijos, kuri savo veikimu primins „Google Lens“. „Live Text“ leis Jums pažymėti tekstą iš nuotraukos ir tuomet galėsite jį išversti. Nuotraukos galės būt naudojamos iš Jūsų telefone esančios galerijos, tiesiai iš kameros arba tiesiog iš interneto.

Pakeitimai palies ir „Apple Maps“ aplikacija. Naujausioje „iOS“ versijoje žemėlapiai pasižymės gerokai detalesne informacija, kuri suteiks gerokai daugiau informacijos apie tam tikrus miestus, o taip pat ir AR maršrutus ar 3D vaikščiojimui skirtų takų navigavimą.

Naujovės, bent jau kol kas, bus palaikomos aštuonių šalių miestuose, kurie taip pat bus papildyti trimačiu vaizdu – tokiu kaip pastatų 3D maketai, jų aukštis, kelių spalvos, o taip pat ir naktinis režimas ir pan.

Naujoji „iOS 15“ versija programėlių kūrėjams yra prieinama jau dabar, o pirmoji beta operacinės sistemos versija bus prieinama jau kitą mėnesį. Pilna versija turėtų būti išleista šį rudenį.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas