„Apple“ pristatė naująją „iPhone 13“ seriją: didelių naujovių šiemet „Apple“ nepasiūlė

Lukas Snarskis

2021-09-14, 23:11 (atnaujinta 2022-11-30, 12:46)

0 komentarų
„Apple“ pristatė naująją „iPhone 13“ seriją: didelių naujovių šiemet „Apple“ nepasiūlė

JAV technologijų milžinė „Apple“ šiandien, antradienį, pristatė naujuosius savo produktus, o neabejotinai daugiausiai dėmesio sulaukė „iPhone 13“ serijos išmanieji telefonai. Kaip ir buvo tikėtasi – kompanijos atstovai pademonstravo keturis modelius – tai „iPhone 13 mini“, „iPhone 13“, „iPhone 13 Pro“ ir „iPhone 13 Pro Max“.

Vizualiai naujieji „Apple“ telefonai atrodo labai panašiai kaip ir pernai pristatyta „iPhone 12“ serija – visi jie yra tokio paties dydžio kaip anksčiau, nepakito ir jų dizaino linija. Tačiau tikrai ne viskas išliko nepakitę ir pirmuosius pokyčius galima pastebėti jau ekrano srityje. Pažvelkime į viską detaliau.

Atnaujinti ekranai, mažesnės ekrano išpjovos

Kaip ir buvo prognozuota, visi keturi „iPhone 13“ serijos išmanieji telefonai šiemet gavo mažesnes ekrano išpjovas – teigiama, kad jos sumažėjo 20 proc. Ir nors daugelis norėtų išvysti šiuos telefonus be jokių ekrano išpjovimo, tačiau, akivaizdu, kad tokių pokyčių dar reikės palaukti.

„iPhone 13 mini“ gavo 5,4 colių įstrižainės, „iPhone 13“ ir „iPhone 13 Pro“ pasižymės 6,1 colių, o „13 Pro Max“ modelis turės 6,7 colių įstrižainės ekraną. „Apple“ atstovai pažymėjo ir tai, jog „Pro“ modeliai naudos visiškai naujus LTPO ekranus su 120 Hz atsinaujinimo dažniu, o likusių dviejų modelių pirkėjai galės džiaugtis didesniu ekrano ryškumu, kuris šiemet sieks 1200 nitų, pasirinkus didžiausią įmanomą ryškumą.

Pranešama, kad „Pro“ modeliai turės kintantį ekrano atsinaujinimo dažnį. Tai reiškia, jog išmanusis telefonas pats galės parinkti tinkamiausią, atsižvelgiant į tai ką jūs tuo metu veikiate savo telefone. Tokia naujovė neturėtų stebinti „Android“ telefonų naudotojų, tačiau tai tik dabar atkeliauja į „Apple“ kuriamus išmaniuosius.

Naujos kamerų galimybės

Sunku būtų nesutikti, kad dizaino pokyčiai išties yra minimalūs, nors „Apple“ ir pagaliau kiek sumažino ekrano išpjovas. Kiek didesnių pokyčių galima rasti kamerų srityje.

Visų pirma, „iPhone 13“ ir „iPhone 13 mini“ gavo du objektyvus, kaip ir turėjo anksčiau, tačiau abu jie sulaukė atnaujinimų. Šių modelių nugarėlėje rasime 12 MP raiškos vaizdo jutikliu aprūpintą pagrindinį, o taip pat ir tokios pačios raiškos plataus kampo sensorių. Nesunku pastebėti, kad ir kiek pakito jų išdėstymas – dabar jie sumontuoti įstrižai.

Tuo tarpu, „iPhone 13 Pro“ ir „13 Pro Max“ turės tris kameras su naktinio režimo palaikymu visose jose. Trečiasis objektyvas, kurio nerasime ne „Pro“ modeliuose – patobulintas 77 mm teleobjektyvas, kuris turės ir 3x optinio priartinimo galimybę. Verta paminėti ir makro fotografijos galimybę, kuris leis fotografuoti objektus su minimaliu 2 centimetrų nuotoliu nuo objekto.

Į visus „iPhone 13“ serijos išmaniuosius atkeliauja „Cinematic Mode“, kas leis filmuoti į portretus panašius vaizdo įrašus. Skelbiama, kad objektyvas gebės užfiksuoti kuomet žmogus įžengs į jo aprėpties zoną bei perjungs fokusavimą į jį, o fone esančius objektus sulies. Verta pastebėti, kad „Apple“ leis koreguoti tokio tipo vaizdo įrašus po įrašymo, o tai padaryti bus galima „Photos“ ar „iMovie“ programėlėse.

Visi keturi naujai pristatyti „iPhone 13“ modeliai taip pat turės optinę vaizdo stabilizavimo galimybę, kuri leis fiksuoti geresnius kadrus, esant tamsiam paros metui arba prastam apšvietimui. „Pro“ modeliai taip pat turės „ProRes“ palaikymą, kuris leis filmuoti 4K raiška su 30 kadrų per sekundę.

Geresnis baterijos tarnavimo laikas ir daugiau greičio

Kaip ir įprasta, konkrečių skaičių „Apple“ nepateikė, tačiau šiemet išmanieji telefonai sulaukė patobulinimų ir šiuo klausimu. Bene daugiausiai, iš pernai metų pristatytų modelių, kritikos susilaukęs mažasis „iPhone“ galės pasiūlyti geresnius rezultatus.

Remiantis „Apple“ pateikiama informacija, „iPhone 13 mini“ galės pasiūlyti papildomą pusantros valandos veikimo, lyginant su praėjusių metų modelių. „iPhone 13“ galės pasiūlyti papildomas 2,5 valandos, o atitinkamai atrodo ir „Pro“ įrenginių rezultatai.

Šiandien „Apple“ pristatytos naujovės veiks su 5 nm technologijos „Apple A15 Bionic“ procesoriais. Kompanijos atstovų teigimu, naujieji lustai yra 50 proc. spartesni nei konkurentų, tokių kaip, pavyzdžiui, „Qualcomm“, kurie naudojami „Android“ telefonuose.

Kiek kainuos ir kada bus galima įsigyti?

Oficialaus pristatymo metu atskleista, kad išankstiniai pardavimai prasidės jau šį penktadienį, rusėjo 17 dieną, o oficialiai prekyba startuos nuo rugsėjo 24 dienos. Kol kas išlieka nežinoma kokios kainos bus pasiūlytos lietuviams, tačiau JAV rinkoje naujieji „iPhone 13“ serijos telefonai kainuos nuo 699 JAV dolerių.

„iPhone 13 mini“ kainuos nuo 699 JAV dolerių, o už tai gausite 128 GB vidinės atminties variantą, o „iPhone 13“ kaina prasidės nuo 799 dolerių. Už 999 JAV dolerius bus galima įsigyti „iPhone 13 Pro“, o „Pro Max“ variantas bus parduodamas nuo 1099 JAV dolerių.

Verta paminėti ir tai, jog „Apple“ ir toliau prekyboje išlaikys „iPhone SE“, „iPhone 11“ ir „iPhone 12“ išmaniuosius telefonus.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas