„Apple“ ruošia korpuso revoliuciją: „iPhone” ir „iPad” taps neįmanoma sutepti ar apčiupinėti

Dainius Martinkus

2021-02-25, 10:45 (atnaujinta 2022-11-30, 12:46)

0 komentarų
„Apple“ ruošia korpuso revoliuciją: „iPhone” ir „iPad” taps neįmanoma sutepti ar apčiupinėti

Metų pradžia dažnai būna darbinga išmaniųjų telefonų gamintojams, kadangi būtent šiuo laikotarpiu sužinome daugiausia informacijos apie įvarius patentus bei nugirstame gandų apie planuojamus išleisti telefonų modelius. Šįkart turime naujienų iš „Apple“ stovyklos. Kupertino milžinė kuria naujos kartos oleofobinę dangą, skirtą metaliniams paviršiams, kuri neleis jiems išsipurvinti ir leis, nepriklausomai nuo naudojimo trukmės, atrodyti it naujiems. Be to, sklinda gandai, kad „Apple“ šiais metai gali pristatyti ir įrenginių seriją su titano lydiniu.

Remiantis šaltiniu „MacRumors“, „Apple“ JAV patentų biurui, pateikė prašymą, kurio pavadinimas yra „Metalinių paviršių padengimas oksido plėvele“. Patente detaliai aprašoma, kaip metalinius paviršius padengti specialia oleofobine danga, apsaugant juos nuo nešvarumų ir pirštų antspaudų. „Apple“ jau ankščiau yra pateikusi dar vieną patentą, susijusį su titano panaudojimu prietaisų korpusams gaminti, o tai dar labiau sustiprina viltis, kad sulauksime įrenginių su revoliuciniais nesitepančiais titano korpusais ar titano elementais.

„Apple“ garsėja kaip premium įrangos gamintoja, tad nenuostabu, jei ateityje išvysime „MacBook“, „iPad“ ar „iPhone“ ar kitą šios įmonės gaminamą produkciją su titano intarpais korpuse ar kur kitur.

Pagrindiniai titano privalumai yra tai, kad šis metalas lengvas ir tvirtas, lyginant su šiuo metu naudojamais plienu ar aliuminiu. Plienas taipogi tvirtas, bet sunkus metalas, o aliuminis nors ir labai lengvas, lengvai subraižomas ir deformuojamas.

Taigi, norint šių trūkumų atsikratyti, lieka vienintelė išeitis – naudoti titaną. Minusas tik tai, kad titanas labai teplus ir ant jo daug geriau matomi visi nešvarumai bei piršto antspaudai. Būtent todėl ir buvo nuspręsta sukurti aukščiaus aprašytą technologiją, padengiant titaną specialia danga, apsaugančia nuo nešvarumų.

Vis dėlto, kad ir kaip šauniai tai skambėtų, priešingai nei stiklas, kuris lengvai padengiamas įvairiomis dangomis, metalus padengti tokiu būdu apdoroti nėra taip paprasta. Tam reikalingos labai sudėtingos technologijos. Nieko keista, kad „Apple“ siekia, kad jos nepralenktų konkurentai pasitelkdama patentus.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Žaidimai telefonuose tampa vis populiaresni: ekspertai pasakė, kokius žaidimus privalėtų išbandyti kiekvienas iš mūsų

Pranešimas spaudai

2024-04-19, 11:13

0 komentarų

Pasaulinių tyrimų duomenys rodo, kad išmanusis telefonas šiuo metu yra populiariausia žaidimų platforma. Mobilieji žaidimai prieinami kiekvienam išmaniojo telefono savininkui, o sau tinkamą žaidimą iš itin plačios pasiūlos gali rasti kiekvienas.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Žaidimai telefonuose tampa vis populiaresni: ekspertai pasakė, kokius žaidimus privalėtų išbandyti kiekvienas iš mūsų

Pasaulinių tyrimų duomenys rodo, kad išmanusis telefonas šiuo metu yra populiariausia žaidimų platforma. Mobilieji žaidimai prieinami kiekvienam išmaniojo telefono savininkui, o sau tinkamą žaidimą iš itin plačios pasiūlos gali rasti kiekvienas.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje

Žaidimų ekspertai, „Samsung“ ambasadoriai Lietuvoje aptaria pagrindinius žaidimų išmaniuoju telefonu privalumus ir dalijasi savo TOP penkiais šiuo metu prieinamais mobiliaisiais žaidimais.

Nenusileidžia kompiuteriniams

Žaidimų ekspertai ir „Samsung“ ambasadoriai Lietuvoje „Edvisss“ ir Simas Anužis, žaidėjų bendruomenei žinomas „Svarbeuse dariti“ pseudonimu, tvirtina, kad šiais laikais išmaniuosiuose telefonuose esantys žaidimai nė kiek nenusileidžia kompiuteriniams.

„Mobilieji žaidimai stipriai pakeitė visą žaidimų industriją. Šiuo metu jie smarkiai patobulėjo ir savo kokybe bei raiška prilygsta kompiuteriniams. Nors pats daugiausiai žaidžiu pastaruosius, iš savo sekėjų vis dažniau sulaukiu klausimų, ar neplanuoju pradėti mobiliųjų žaidimų transliacijų – vadinasi, susidomėjimais tokiais žaidimais tik didėja“, – sako S. Anužis.

„YouTube“ turinio kūrėjas „Edvisss“ tikina, kad mobiliųjų žaidimų kokybei didelės įtakos turėjo vis galingesniais tampantys išmanieji telefonai.

„Dėl vis galingesnių išmaniųjų telefonų mobiliųjų žaidimų vizualinė pusė tapo itin stipri. O tai pritraukia dar daugiau vartotojų. Juk yra daug žaidėjų, kuriems svarbi estetika, grafika, ryškios spalvos“, – teigia turinio kūrėjas.

Tai, kad vizualinė žaidimų pusė – svarbu, pritaria ir S. Anužis. „Tiems žaidėjams, kuriems rūpi konkurencija ir pagrindinis jų tikslas – laimėti prieš savo varžovus, vizualinė žaidimų pusė nėra itin svarbus aspektas. Tačiau stebint spartų žaidimų grafikos tobulėjimą kompiuterinių, konsolinių žaidimų kategorijose, vartotojai vis dažniau tikisi aukštos kokybės žaidžiant išmaniuoju telefonu. Aš, kaip ir didžioji dalis žaidėjų, esu iš tų, kuriems vizualiniai sprendimai – itin svarbūs“, – pabrėžia žaidimų ekspertas.

Žaidžia visur – net žvejyboje

Žaidimų industrijoje žinomi kūrėjai tvirtina, kad mobilieji žaidimai turi ir dar vieną didelį pliusą. Skirtingai nei kompiuterinius ar konsolinius – mobiliuosius žaidimus galima žaisti bet kur ir bet kada. Lėktuve, gatvėje, darbe, ar netgi gamtoje, žvejojant.

„Lankstumas – didelis mobiliųjų žaidimų privalumas. Tokius žaidimus galima žaisti bet kur, kur veikia mobilusis internetas. Esu sutikęs ne vieną žveją, kuris žaidžia žvejybos metu. Mane tai maloniai nustebino – pats tokioje vietoje žaisti niekada nebūčiau pagalvojęs“, – šypsosi S. Anužis.

Kalbant apie didžiausius iššūkius, su kuriais susiduria mobiliųjų žaidimų žaidėjai, „Edvisss“ išskiria net kelis: išmaniųjų telefonų strigimą, perkaitimą ir prastą bateriją.

„Šiuo metu naudojuosi „Samsung Galaxy S24 Ultra”, tad su savo išvardintomis problemomis nesusiduriu. Šis telefonas puikiai pritaikytas žaidimams. Jo ekranas – didžiulis, o 5000 miliamperų telefono baterija tikrai įspūdinga. Neseniai be įkrovimo ir pertraukų žaidžiau ištisas 6 valandas, o pabaigus vis dar buvo likę virš 20 proc. baterijos. Tai mane labai maloniai nustebino“, – pasakoja ekspertas.

Pasitaiko rizikų

Pradedantiems žaidėjams arba tiems, kurie mėgstamo mobiliojo žaidimo dar nespėjo atrasti, „Edvisss“ pataria nebijoti ieškoti ir eksperimentuoti. Pasak jo, mobiliųjų žaidimų pasirinkimų yra begalė: nuo loginių ir strateginių, iki veiksmo ir fantastinių. Be to, apart žaidimo žanro, pasirinkimą gali nulemti ir žaidimo sudėtingumas – vieni reikalauja gilaus supratimo, laiko bei išlavintų įgūdžių, o kiti, iš esmės paprasti žaidimai, gali padėti dienos eigoje keletui minučių atitrūkti nuo rūpesčių ir „prastumti“ laiką. Visgi, pasak jo, žaidžiant mobiliuosius žaidimus, kaip ir naudojantis bet kokiomis kitomis programėlėmis – svarbiausia išlikti budriems.

„Svarbeuse dariti“ TOP 5:

  1. Call of Duty: Mobile

  2. PUBG Mobile

  3. Brawl Stars

  4. MINECRAFT

  5. Where's My Water?

„Edvisss” TOP 5:

  1. Call of Duty: Mobile

  2. Roblox

  3. PUBG Mobile

  4. Asphalt 9: Legends

  5. Brawl Stars

„Svarbiausias mano patarimas – atsargiai elgtis su mikrotransakcijomis. Mikrotransakcija – tai nedidelė pinigų suma, kurią žaidėjai gali sumokėti žaidime. Dažniausiai perkant virtualius daiktus ar tam tikras privilegijas. Vis dėlto, svarbu nepamiršti, kad žaidžiant leidžiami ne virtualūs, o realūs pinigai. Kad ir kokios nedidelės sumos pasirodytų – mobilieji žaidimai, ypač nemokami, yra pilni mikrotransakcijų. Elgiantis neatsakingai – galite sulaukti netikėtai didelės sąskaitos“, – teigia „Edvisss“.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas