„Apple“ tokių problemų dar neturėjo: Kinijos vyriausybės sprendimai sukūrė tikrą beprotybę, sužinokite kas vyksta

„Foxconn“ priklausanti didžiausia „iPhone“ gamykla yra Džengdžou mieste, kuriame visą šią savaitę vyko neramumai. Užslėptas darbuotojų nepasitenkinimas pastarosiomis dienomis peraugo į protestus, įvyko keli susirėmimai su apsaugos darbuotojais.

Prasidėjo kosminiai „Aliexpress“ išpardavimai – peržiūrėkite geriausius pasiūlymus paspaudus čia
„Apple“ tokių problemų dar neturėjo: Kinijos vyriausybės sprendimai sukūrė tikrą beprotybę, sužinokite kas vyksta

Galiausiai vakar „Foxconn“ atsiprašė už su darbo užmokesčiu susijusią „techninę klaidą“ dėl kompensacinių išmokų, kuri įvyko įdarbinus naujausią darbuotojų partiją. Bendrovė kiekvienam protestuojančiam naujam darbuotojui pasiūlė po 10 000 CNY (apie 1 400 USD), kad išeitų iš darbo ir palikti patalpas.

Pasirodo, šis pasiūlymas galėjo būti pernelyg sėkmingas, nes gaunama pranešimų, kad daugiau kaip 20 000 darbuotojų pasinaudojo „Foxconn“ pasiūlymu. Daugiausia tai buvo nauji darbuotojai, dar nedirbantys prie gamybos linijų, kurie paėmė pinigus ir išėjo. Prieš prasidedant sunkumams gamykloje dirbo daugiau kaip 200 000 darbuotojų.

Visa tai gali gana smarkiai neigiamai paveikti „iPhone“ gamybą, taigi ir siuntas. Lapkričio 7 d. „Apple“ jau pareiškė, kad tikisi mažesnių „iPhone 14 Pro“ ir „Pro Max“ siuntų, nei buvo numatyta anksčiau, o „Best Buy“ antradienį įspėjo, kad šį šventinį sezoną parduotuvėse trūks aukščiausios klasės „iPhone“ telefonų. Kai kurių analitikų vertinimu, jei dabartinė problema tęsis iki gruodžio mėnesio, bus pagaminta apie 10 mln. mažiau „iPhone“, nei buvo numatyta iš pradžių. Kiti prognozuoja, kad šventinio apsipirkimo sezono metu „iPhone 14 Pro“ telefonų pasiūla bus 25-30 % mažesnė nei įprastai.

Kita vertus, šaltinis „Foxconn“ įmonėje agentūrai „Reuters“ sakė, kad „incidentas turi didelį poveikį mūsų viešajam įvaizdžiui, bet nedidelį – mūsų pajėgumams. Dabartiniams mūsų pajėgumams tai neturi įtakos“, nes išvykę žmonės dar nebuvo apmokyti ir nepradėjo dirbti.

Darbuotojų neramumus iš dalies sukėlė griežti COVID apribojimai, verčiantys gamyklą dirbti uždaro ciklo režimu ir apgyvendinti naujai priimtus darbuotojus bendrabučiuose, kuriuose jiems teko gyventi kartu su COVID teigiamai užsikrėtusiais asmenimis.

2 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas