„Apple“ toliau teisinasi dėl savo naujovių: paaiškino vaikų apsaugos atnaujinimo veikimą

Lukas Snarskis

2021-08-23, 11:10 (atnaujinta 2022-11-30, 12:46)

0 komentarų
„Apple“ toliau teisinasi dėl savo naujovių: paaiškino vaikų apsaugos atnaujinimo veikimą

Visai neseniai, „Apple“ vyriausybių vardu pristatė naują vaikų saugos funkciją, kuri gali nuskaityti „iCloud“ talpykloje esančias nuotraukas, ​​susijusias su vaikų seksualine prievarta. Visgi, šis sprendimas buvo itin smarkiai sukritikuotas asmens privatumo gynėjų.

Dabar, reaguojant į kritiką, „Reuters“ praneša, kad technologijų milžinė patikslino, jog naudos šią funkciją, norėdama nuskaityti vaizdus, kuriuos pažymės tam skirtas algoritmas. Automatinė nuotraukų nuskaitymo ir analizavimo sistema įspės „Apple“ tik tuomet, kai bus gauta daugiau nei 30 pranešimų apie vartotojo turimas nuotraukas. Tik gavus įspėjimą atsakingas „Apple“ darbuotojas galės įsitraukti ir peržiūrėti susidariusią situaciją.

Bendrovė teigė, kad vėliau šis skaičius bus sumažintas. „Apple“ taip pat aiškiai nurodė, kad jo vaizdo identifikatorių sąrašas yra universalus ir bus tas pats visiems įrenginiams, kuriems jis bus pritaikytas. Kompanijos atstovai taip pat paaiškino, kad ją įgyvendinus sukuriama įrenginyje užšifruota vaikų seksualinės prievartos medžiagos (angl. Child Sexual Abuse Material) duomenų bazė, kuri buvo įgyta iš ne mažiau nei dviejų ar daugiau organizacijų, globojamų atskirų nacionalinių vyriausybių.

JAV milžinės atstovai neatskleidė, ar šios funkcijos padariniai turėjo kokios nors įtakos, tačiau teigia, kad kilo „painiavos“ dėl pradinių pranešimų. Taip pat pranešama, kad ši apsaugos programa vis dar yra tobulinama. „Apple“ teigia, kad visi šie atnaujinimai buvo sukurti „atsižvelgiant į vartotojo privatumą“, tačiau, nors ir gerai apgalvotos, šios funkcijos yra vertinamos prieštaringai, o kai kurie ekspertai jas apibūdino kaip „masinio stebėjimo priemones“.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas