„Apple“ turėtojai ne tokie ištikimi kaip manyta: bendrovės atliktas tyrimas laužo stereotipus

Lukas Snarskis

2021-06-05, 09:25 (atnaujinta 2022-11-30, 12:46)

2 komentarai (-ų)
„Apple“ turėtojai ne tokie ištikimi kaip manyta: bendrovės atliktas tyrimas laužo stereotipus

Daugelis mūsų tikriausiai sutiktų su teiginiu, jog „Apple“ vartotojai yra pakankamai ištikimi šio gamintojo produkcijai ir ganėtinai retai jos atsisako. Deja, tačiau praktika rodo priešingai. Remiantis informacija, kuri paaiškėjo JAV milžinės teismuose su „Epic Games“, nuo 2019 metų trečio ketvirčio iki 2020 metų trečiojo ketvirčio, tarp 12 ir 26 proc. „iPhone“ vartotojų pakeitė savo įrenginį į kitą.

Nors „Apple“ konkrečiai ir neminėjo „Android“ operacinės sistemos, tačiau manoma, kad šie naudotojai perėjo būtent prie „Android“ įrenginių naudojimo. Tokia statistika paaiškėjo po pačios „Apple“ atlikto rinkos tyrimo, kuris parodo kokie jų vartotojai buvo lojalūs 2019-2020 m. Tačiau, įdomu tai, kaip skaičiai keitėsi per metus.

2019 m. trečiajame ketvirtyje, 19 proc. naudotojų perėjo prie kito įrenginio naudojimo, bet tarp jau kitų metų pirmoje pusėje, daugiau nei ketvirtadalis „iPhone“ vartotojų pasekė pastarųjų sprendimu. Verta paminėti ir tai, jog iškart po to, trečiojo metų ketvirčio metu, debiutavo naujieji „iPhone 12” serijos telefonai. Galima teigti, kad „iPhone“ įrenginių savininkai, įsigyti telefoną su kita operacine sistema yra linkę dar prieš pasirodant „Apple“ naujienoms.

Tačiau, pandemijos poveikis ekonomikai irgi galėjo turėti įtakos „iPhone“ vartotojams ieškoti alternatyvų. Nemaža dalis „Android“ įrenginių yra kur kas pigesni už „iPhone“, ypatingai tie, kurie nėra pačios aukščiausios klasės.

Nepaisant visų šių pokyčių, „iPhone“ vartotojų lojalumas vėl sugrįžo iki 88 proc. 2020 metams pasiekus trečiąjį ketvirtį, labiausiai tikėtina dėl stiprių „iPhone 12” pardavimų. Šiemet šie įrenginiai išliko patys pelningiausi, o tarp geriausiai parduodamų išmaniųjų telefonų rasime ir naujausius „Apple“ produktus.

Kaip dėl „Android“ vartotojų perėjimo prie „iOS“?

Remiantis „AndroidAuthority“ atliktu tyrimu, kone ketvirtadalis vartotojų sutiktų iškeisti savo „Android“ išmanųjį telefoną, jeigu turėtų galimybę nemokamai gauti „iPhone“. 43 proc. apklaustųjų net nesvarstytų tokios galimybės, o kaip pasielgtumėte Jūs?

2 komentarų

Arvaidas

Ne, aš geriau pakeičiau į Harmony OS, tikrai ne į iPhone

Lukas Snarskis

Kodėl būtent į HarmonyOS? Kokius šios operacinės platformos privalumus matote prieš iOS?

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas