„Apple“ užsiminė apie revoliucinį produktą: po kelių mėnesių pristatys išmaniuosius akinius

Leonardas Sindaravičius

2021-03-31, 16:30 (atnaujinta 2022-11-30, 12:46)

0 komentarų
„Apple“ užsiminė apie revoliucinį produktą: po kelių mėnesių pristatys išmaniuosius akinius

Gali būti, kad „Apple“ pagaliau yra pasirengusi kalbėti apie gandais apipintus papildytos realybės akinius - ar bent taip galime spėlioti pamatę kvietimą į šių metų „WWDC“ (Worldwide Developers Conference). Konferencija sugrįš birželio 7-ąją ir vyks tik internetu, tačiau smalsumą sukelia paveikslėliai, kuriais „Apple“ pasirinko anonsuoti renginį.

Kompanija pristatė keletą paveikslėlių, kuriuose matomas „Memoji“ asmuo, su nuostaba žiūrintis į „MacBook Air“. Visuose paveikslėliuose asmuo dėvi akinius, kuriuose nuo kompiuterio ekrano atsispindi įvairios aplikacijos. Iš pirmo žvilgsnio atrodo nieko ypatingo, tačiau pažiūrėjus į vaizdus ilgiau kyla klausimas - galbūt akiniai patys generuoja aplikacijų vaizdą ant lęšių?

Gandai, kad technologijų milžinė dirba ties papildytos ir virtualios realybės įranga, sklando jau ne vienerius metus. Žinomas „Apple“ analitikas Ming-Chi Kuo drąsiai teigia, kad pirmi šio rinkos segmento prietaisai naudotojus pasieks jau kitąmet - juose bus integruoti „Sony“ OLED ekranai, o produktų kaina sieks apie tūkstantį JAV dolerių.

Žinoma, galbūt mūsų lūkesčiai per aukšti - „WWDC 2021“ vaizdai taip pat yra lyg užuomina į praėjusio lapkričio renginį, kuomet buvo pristatyti pirmieji „ARM“ lustais veikiantys „MacBook“ kompiuteriai. Per pranešimą Craig Federighi atidarė „MacBook Air“ ir ryškios ekrano spalvos apšvietė jo veidą.

Tačiau sunku atsikratyti minties, kad birželio „WWDC“ gali būti pristatyti ir išmanūs akiniai - tai netgi atrodo logiška. Išankstinis paskelbimas apie tokio tipo produktą paskatintų trečiųjų šalių kūrėjus kurti programinę įrangą, skirtą naujam produktui. Konferencija vyks nuo birželio 7-osios iki 11-osios, o dalyvauti galės kiekvienas norintis - virtualiai.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas