„Apple“ vėl lipa ant to paties grėblio: internetą sprogdinantis triukas seniems „iPhone“ grąžina žaibo greitumą

Lukas Snarskis

2021-08-25, 12:10 (atnaujinta 2022-11-30, 12:46)

2 komentarai (-ų)
„Apple“ vėl lipa ant to paties grėblio: internetą sprogdinantis triukas seniems „iPhone“ grąžina žaibo greitumą

Dar prieš keletą metų „Apple“ sulaukė nemažai kritikos dėl senesnių „iPhone“ išmaniųjų telefonų sulėtėjimo, o tai JAV milžinei kainavo daugiau nei 500 mln. JAV dolerių. Ir panašu, kad iš šios istorijos gamintojas taip ir nepasimokė.

Šaltiniai Kinijoje praneša, kad senesnių „iPhone“ įrenginių nustatymuose pakeitus regioną į Prancūziją, telefonų veikimas tapo greitesnis ir sklandesnis. Šio netikėto sklandumo priežastis yra ta, kad Prancūzija nubaudė „Apple“ kompaniją už tyčinį įrenginių spartos ribojimą šios valstybės teritorijoje. O tai reiškia, kad JAV gigantė paprasčiausiai nebegali dirbtinai sulėtinti senųjų „iPhone“ įrenginių našumo šioje šalyje.

Kaip teigiama, „Apple“ sąmoningai sumažina senųjų „iPhone“ įrenginių našumą tam, kad šių veikimas nepaveiktų baterijos veikimo laiko dėl vis labiau senėjančios baterijos. Šis našumo sumažinimas reiškia, kad ankstesnieji „iPhone“ telefonai tiesiogine to žodžiu prasme tampa lėtesni. Šis incidentas tarp „Apple“ ir Prancūzijos, iš tiesų, įvyko prieš keletą metų. Nors „Apple“ turėjo susitaikyti su jai skirta bauda Prancūzijoje, JAV gigantei visgi pavyko rasti išeitis bei išvengti baudų kituose regionuose.

Kaip jau ir buvo minėta, atsiranda vis daugiau pranešimų apie tai, kad pakeitus regioną „iPhone“ nustatymuose (ypač tai aktualu senesniems „iPhone“ telefonams) šis tampa greitesnis ir sklandesnis. Pranešama, kad tai taip pat aktualu ir „iPad“ vartotojams, kadangi keičiant regioną ir šie įrenginiai tampa spartesni.

Puikiai tą galima pastebėti palyginus „AnTuTu“ įvertinimą prieš ir po regiono pakeitimo. Iš pateiktų nuotraukų galima matyti, kad telefono veikimo balas tiesiogiai pasikeitė. Tuo tarpu „iPhone 12 Pro“ „GeekBench 5“ našumo testo rezultatai nurodo, kad regiono pakeitimas į Prancūziją neturi didelės reikšmės. Tad šis triukas labiausiai aktualus senesnių „iPhone“ telefonų vartotojams.

Verta pastebėti apie atliktą analizę, kurios metu buvo išbandytas „iPhone 7“ prieš ir po regiono pakeitimo į Prancūziją. „GeekBench“ testo įvertinimas prieš keičiant vietą į Prancūziją yra 286 632. Tačiau pakeitus vietą į Prancūziją, įvertinimas pasikeitė į 298 321.

2 komentarų

SAMSUNG

Visur daug kas nuo regiono priklauso pvz funkcijos kaip ant MIUI. Nenuostabu, kad apple daro dėl bateriju senu įrenginiu ilgesnio gyvavimo perfomance saskaita...

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas