Artėja „iPhone“ telefonų eros pabaiga? Į kitų metų flagmanus daug vilčių dėti nevertėtų

Artėja „iPhone“ telefonų eros pabaiga? Į kitų metų flagmanus daug vilčių dėti nevertėtų

Nuo pat modernių išmaniųjų telefonų atsiradimo, prasidėjusio su pirmuoju „iPhone“ prieš maždaug penkiolika metų, „Apple“ sugebėjo išlikti šios rinkos lydere. Tam daugiausia įtakos turėjo du esminiai faktoriai, išskiriantys šiuos įrenginius iš konkurentų - „iOS“ operacinė sistema ir „A“ serijos procesoriai. Pastarųjų galia ir našumas visad buvo geresnis nei konkurentų siūlomų alternatyvų, o suporavus tai su neįtikėtina operacinės sistemos optimizacija, rezultatas visad patenkino net išrankiausių klientų lūkesčius. Tačiau garsusis Muro dėsnis, sukurtas mokslininko Gordono Muro ir skelbiantis, jog mikroprocesoriuose esančių tranzistorių skaičius padvigubėja kas du metus, galiausiai pasiekė savo ribas - ši teorija buvo sukurta septintajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje ir iki šiol buvo daugiau mažiau teisinga.

Dabar mikroprocesorių evoliucija pasiekė etapą, kuriame minėtasis dėsnis nebegalios - mikroprocesorių inovacija tapo itin komplikuotu procesu. To pasekoje ir išmaniųjų telefonų rinkoje dominavusių „Apple“ procesorių tobulėjimas gali sulėtėti, o konkurentų siūlomi gaminiai pagaliau turės progą prilygti šiai Silicio Slėnio milžinei. Kodėl tai svarbu? Pasak pastarųjų pranešimų, „iPhone 14“ būsiantis „A16 Bionic“ procesorius bus gaminamas tokia pat 5nm technologija, kaip ir jo pirmtakas.

„A16 Bionic“ bus gaminamas naudojant TSMC N4P technologiją - paprastai tariant, tai pagerinta įprasto 5nm proceso versija. Tačiau konkurentai jau skelbia apie didesnius patobulinimus gamybos srityje - viena didžiausių mobiliųjų procesorių gamintojų „Qualcomm“ savo flagmanus gamins pažangesniu 4nm procesu. Pasak ankstesnių pranešimų, naujieji „Apple“ telefonai turėjo gauti TSMC 3nm technologijos procesorius, tačiau lustų gamintoja susidūrė su problemomis, dėl kurių jai nepavyks pradėti masinės jų gamybos pagal planą - ji turėjo būti pradėta antroje 2022-ųjų pusėje.

Tai gali reikšti tik vieną - sekantis „iPhone“ atnaujinimas bus sutelktas ne į techninę charakteristiką. Tikėtina, jog „Apple“ susitelks ties kitų išmaniojo telefono aspektų tobulinimu, pavyzdžiui kameros ar kitų vidinių komponentų. Yra nemažai spekuliuojančių, jog „iPhone 14“ pasižymės kitokio tipo priekine kamera - vietoje milžiniškos iškyšos kompanija gali pereiti prie vadinamojo „skylės“ dizaino sprendimo, kas iš tikro taptų nemenku diskusijų objektu.

Tiems, kas renkasi „iPhone“ dėl geresnio našumo, kita karta neatneš daug naujovių, tačiau su tuo turime susitaikyti - ateityje techninių inovacijų raida gali gerokai sulėtėti. Nusivilti taip pat nederėtų - dėl įspūdingos „Apple“ optimizacijos naujieji įrenginiai vis vien gali pranokti savo konkurentus, tačiau skirtumas tarp „iPhone“ bei „Android“ operacine sistema „varomų“ flagmanų bus gerokai mažesnis.

Nepaisant 5nm gamybos technologijos naudojimo, dėl puikios sąsajos tarp techninių komponentų ir programinės įrangos, dabartiniai „A“ serijos procesoriai lenkia „Android“ siūlymus kone dviem metais. Tačiau tai nereiškia, kad „Apple“ turėtų užmigti ant laurų - kompanija turėtų ieškoti naujų būdų išlaikyti vartotojus savo pusėje ir akivaizdu, kad greitu metu vien našesnio procesoriaus tam nepakaks.

2 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Lankytojas

Kokia pabaiga HV be SV yra lugu 0. Iphone 7 sukasi kaip bitutė. Esme softe. Pilna gamintoju kur duoda HV bet po metu esi užmirštas ir gali nauja pirkti.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas