Artėja naujojo „Sony“ flagmano pristatymas: pasirodė pirmosios nuotraukos, aiškėja pagrindinės savybės

Lukas Snarskis

2023-05-02, 15:07

0 komentarų

„Sony“ ir toliau bando išsiskirti išmaniųjų telefonų segmente ir tuo metu, kai daug modelių sunku atskirti vienas nuo kito, ir toks požiūris yra sveikintinas. Per pastaruosius porą metų „Xperia“ serija daugiausia dėmesio skyrė trims modeliams – flagmanų 1 serijai, kompaktinei 5 linijai ir vidutinės klasės 10 šeimai.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Artėja naujojo „Sony“ flagmano pristatymas: pasirodė pirmosios nuotraukos, aiškėja pagrindinės savybės

Japonijos technologijų milžinė „Sony“ jau kuris laikas ruošia naująjį „Xperia 1 V“ išmanųjį telefoną, o jo pristatymo buvo tikimasi dar vasario pabaigoje, kuomet vyko „Mobile World Congress 2023“ technologijų paroda. Tačiau šis modelis taip ir nebuvo pristatytas.

Dar visai neseniai, pagaliau sulaukėme oficialių naujienų iš Japonijos milžinės. „Sony“ atstovai paskelbė, jog naujasis „Xperia 1 V“ modelis bus pristatytas jau gegužės 11 dieną. Šiandien pasirodė reklaminio plakato nuotrauka, kuri patvirtina naujojo flagmano dizaino ypatumus.

Honkonge užfiksuotas reklaminis stendas patvirtina, jog naujasis „Sony“ išmanusis telefonas bus prieinamas trijų skirtingų spalvų – baltos, juodos ir žalios, o įrenginio nugarėlėje – trys kameros. Gamintojas anonsuoja ir išskirtinis fotografavimo galimybes, o plakate minimas ir naujos kartos dvigubas kameros sensorius su itin žemu triukšmo lygiu.

Kiek anksčiau, buvo teigiama, kad naujasis „Xperia 1 V“ bus gerokai mažesnis nei jo pirmtakas, tačiau dabar aiškėja, jog pokyčiai bus labai minimalūs. Išmaniojo telefono korpuso dydis turėtų siekti 164.68 x 70.89 x 8.54 mm, kuomet jo pirmtako matmenys yra 167 x 72 x 8.2 mm.

Priminsime, jog anksčiau buvo pasirodę ir „Sony Xperia 1 V“ maketai, kurie atskleidė tam tikros išmaniojo telefono dizaino savybes. Pastebima, jog „Sony“ veikiausiai kiek padidins nugarėlėje esantį kamerų iškilimą, lyginant su „Sony Xperia 1 IV“ išmaniuoju telefonu. Nesunku pastebėti ir tai, jog nugarėlėje nebeliko gylio sensoriaus, o taip pat ir RGB IR jutiklio. Naujojo flagmano nugarėlėje rasime tris didžiulius objektyvus, o apatinis jų bus periskopinis. Į kamerų iškilimą perkelta ir LED blykstė, kuri anksčiau buvo montuojama greta.

Šis išmanusis telefonas turėtų būti aprūpintas 6,5 colių įstrižainės ekranu, kuris bus be jokių užlenkimų, o kraštinių santykis – 21:9. Tikėtina, kad naujasis „Sony“ flagmanas veiks su „Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2“ procesoriumi, o taip pat aiškėja ir galimos kamerų savybės. Pagrindinė šio įrenginio kamera turėtų būti aprūpinta 12 MP jutikliu, o greta ir 12 MP periskopinis objektyvas. Plataus kampo kamera turėtų pasižymėti 48 MP sensoriumi, o asmenukių kamera – 12 MP.

Pastebima ir tai, jog „Sony“ veikiausiai kiek padidins nugarėlėje esantį kamerų iškilimą, lyginant su „Sony Xperia 1 IV“ išmaniuoju telefonu. Nesunku pastebėti ir tai, jog nugarėlėje nebeliko gylio sensoriaus, o taip pat ir RGB IR jutiklio. Naujojo flagmano nugarėlėje rasime tris didžiulius objektyvus, o apatinis jų bus periskopinis. Į kamerų iškilimą perkelta ir LED blykstė, kuri anksčiau buvo montuojama greta.

Kaip jau minėjome, naujasis „Sony Xperia 1 V“ bus pristatytas gegužės 11 dieną. Pristatymas įvyks 7:00 val. Lietuvos laiku, o visą naujausią informaciją rasite ir mūsų portale.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas