Artėjant didžiausiam metų penktadieniui: 5 telefonai, kurių išpardavimų laukti turėtų kiekvienas

Artėjant didžiausiam metų penktadieniui: 5 telefonai, kurių išpardavimų laukti turėtų kiekvienas

Artėjantis penktadienis daugeliui puikiai žinomas kaip „Juodasis penktadienis“. Tai puiki proga pasirūpinti Kalėdinėmis dovanomis ar įsigyti įrenginius apie kuriuos galvojate jau seniai. Šiandien pateikiame Jums penkis išmaniuosius telefonus, kurių geriausių pasiūlymų vertėtų ieškoti, jeigu ketinate atsinaujinti savo išmanųjį.

„OnePlus“ anksčiau kurdavo tik aukščiausios klasės flagmanus, tačiau per pastaruosius metus išleido ir ne vieną vidutinės klasės naujieną. „OnePlus Nord 2“ turėtų būti puiki opcija tiems, kurie ieško nebrangaus produkto.

Išmaniajame rasime „Mediatek Dimensity 1200“ mikroschemų rinkinį, o pirkėjai galės rinktis iš kelių skirtingų atminties konfigūracijų. „OnePlus“ pasiūlys 6 GB, 8 GB arba 12 GB operatyviosios (RAM) bei 128 GB arba 256 GB vidinės atminties. Šio modelio veikimą palaikys 4500 mAh talpos baterija su 65W greituoju įkrovimu. Skelbiama, kad pilnas įkrovimas truks vos 30 minučių.

Išmaniojo telefono nugarėlėje – triguba kamera, o pagrindinė jų aprūpinta 50 MP raiškos vaizdo jutikliu. Verta paminėti ir tai, jog analogiškas sensorius naudojamas ir „OnePlus 9 Pro“ flagmane. Greta šios kameros, „Nord 2“ turi ir 8 MP plataus kampo bei 2 MP monochrominį sensorių. Pranešama, kad pirkėjai naująjį „OnePlus“ produktą galės įsigyti mėlynos, žalios arba pilkos spalvos. Tiesa, žalias modelis bus skirtas tik Indijos rinkai.

Praėjusiais metais „Samsung“ nusprendė pasiūlyti kiek pigesnes savo flagmanų versijas, o būtent dėl šios priežasties ir atsirado „Samsung Galaxy S20 FE“ modelis, kuris gali tapti puikiu pirkiniu „Black Friday“ proga.

Išmaniajame esantis 6,5 colių „Infinity-O Super AMOLED“ ekranas su 120 Hz atsinaujinimo dažniu užtikrins, kad vaizdo įrašais, nuotraukomis ir žaidimais vartotojai galės mėgautis itin sklandžiai. Telefoną taip pat paprasta susieti ir su kitais išmaniais įrenginiais, pavyzdžiui, „Galaxy Watch Active2“ arba „Galaxy Buds Live“. Be to, naujasis telefonas turi IP68 standartą ir yra atsparus vandeniui bei dulkėms.

„Samsung“ šį modelį aprūpino ne tik puikiu ekranu, tačiau ir suteikė nemažai galios. Čia mes rasime „Qualcomm Snapdragon 865“ procesorių bei 6 GB arba 8 GB operatyviosios (RAM) atminties. Išmaniojo telefono nugarėlėje – trys kameros. Pagrindinė jų aprūpinta 12 MP raiškos vaizdo jutikliu, o greta – 8 MP teleobjektyvas bei 12 MP plataus kampo sensorius.

Išmaniojo dizainas labai primena „Poco X3” - stiklinėje spalvotoje nugarėlėje įtaisytas tos pačios nupjauto apskritimo formos kamerų modulis. Priekinėje dalyje sutinkame 6,67 colio įstrižainės FullHD+ raiškos ekraną. Jis, kaip ir brangesniuose „Mi 10T”, gaminamas naudojant jau senstelėjusią IPS LCD technologiją, tačiau gali pasigirti tokios klasės išmaniesiems neįprastai dideliu 120Hz atsinaujinimo dažnius, kuris gali kisti priklausomai ekrane atvaizduojamo turinio ir taip taupyti bateriją. Be to, ekranas turi HDR10+ sertifikatą ir pakankamai didelį 450 nitų šviesumą.

Didele staigmena tapo „Xiaomi Mi 10T Lite” debiutavęs „Snapdragon 750G” procesorius, įsitaisęs tarp aukštesnės klasės alternatyva flagmaniniams lustams tituluojamo „Snapdragon 765G” ir biudžetinių telefonų rojaus „Snapdragon 730G”, už kurį naujokas galingesnis 20%, o jo grafikos plokštė - 10%. Ne stebuklas, bet vis tiek žingsnis į priekį, turint galvoje, kad procesorius gaminamas ne pagal pačią pažangiausią 8nm technologiją.

Naujasis biudžetinio segmento karalius aprūpintas keturių galinių objektyvų komplektu, kurį sudaro plačios f/1.7 64MP pagrindinis, 8MP itin plataus kampo, 2MP macro ir 2MP gylio jutikliai. Asmenukės patikėtos 16MP priekinei kamerai.

Dar vienas „Xiaomi“ produktas, kuris turėtų patraukti naujo telefono ieškančių žmonių dėmesį. „Poco F2 Pro“ – opcija, kurią įsigyti gali kiekvienas, ieškantis puikaus kainos ir kokybės santykio.

Visų pirma, „POCO F2 Pro” išaugo plastikinius pirmtako rūbus ir apsivilko prabangesnį metalo ir stiklo drabužį. Ekranas taip pat žengė didelį žingsnį į priekį – senstelėjusią IPS matricą pakeitė 6,67 colio įstrižainės OLED ekranas, galintis pasigirti net 500000:1 siekiančiu kontrasto lygiu ir net 1200 nitų šviesumu. Be to, buvo atsikratyta išpjovos – tai pavyko padaryti pasitelkus „Xiaomi Mi 9T Pro” panaudotą iš viršutinės briaunos pakylantį priekinės kameros mechanizmą.

Viduje, kaip ir galima tikėtis, randame viską, kas tuo metu geriausia. Galingiausias „Snapdragon 865” procesorius ir „Adreno 650” grafikos plokštė, kurios tvarkyklės (angl. drivers) pirmąkart istorijoje bus atnaujinimos – tai turėtų užtikrinti dar geresnį telefono ilgaamžiškumą ir spartų veikimą net po kelerių naudojimo metų. Kalbant apie ateitį, „POCO F2 Pro” palaiko ir 5G ryšį, tad galėsite būti vienais pirmųjų, kurie jį išbandys Lietuvoje (diegimas numatomas kitąmet).

Galinėje dalyje atsidūrė ir visiškai naujas 4 kamerų komplektas. Jį sudaro 64MP pagrindinis, 13MP itin plataus kampo, 5MP priartinimo/makro ir 2MP gylio sensoriai. Priekinė kamera, montuojama iškylančiame mechanizme, pasižymi 20MP raiška.

Kinijos kompanija „Realme“ į išmaniųjų telefonų rinką įsiveržė tarsi tikras uraganas ir jau spėjo įsitvirtinti ne tik vietinėje rinkoje, tačiau ir Europoje. Ne paslaptis, jog šios bendrovės produktus galima įsigyti ir Lietuvoje, o už mažiau nei 300 eurų galima įsigyti balandžio pabaigoje išleistą „Realme 8 5G“ modelį.

Išmanusis telefonas aprūpintas 6,5 colių įstrižainės ekranu su Full HD+ raiška, o taip pat pasižymi ir 90 Hz atsinaujinimo dažniu. Nesunku pastebėti, jog „Realme 8 5G“ turi ir nedidelį asmenukių kameros apskritimą, kur įmontuotas 16 MP objektyvas. Nugarėlėje – dar trys kameros, o pagrindinė jų aprūpinta 48 MP raiškos vaizdo jutikliu. Greta rasime 2 MP makro bei 2 MP gylio sensorius.

Mažiau nei 300 eurų kainuojantis įrenginys veikia su „MediaTek Dimensity 700 5G“ procesoriumi, o Lietuvoje prieinamas modelis turi 6 GB operatyviosios (RAM) bei 128 GB vidinės atminties, kurią dar galėsite praplėsti ir atminties kortele. Verta paminėti ir tai, jog „Realme 8 5G“ turi 5000 mAh talpos bateriją su 18W greituoju įkrovimu. Tarp privalumų – 5G ryšio palaikymas, „Bluetooth 5.1“ ryšio technologija bei stilingas dizainas.

4 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas