Beveik 9 mln. „Android“ vartotojų netrukus liks be nieko: senesnių telefonų savininkai turėtų suklusti

Leonardas Sindaravičius

2021-10-02, 13:30

17 komentarai (-ų)
Beveik 9 mln. „Android“ vartotojų netrukus liks be nieko: senesnių telefonų savininkai turėtų suklusti

Technologijų milžinė „Google“ paskelbė, jog pradedant spalio pirmąja, kai kurie senesni „Android“ įrenginiai neteks prieigos prie esminių aplikacijų. Jei naudotojai neatsinaujins operacinės sistemos arba neįsigys modernesnio išmaniojo telefono, jie negalės naudotis tokiomis aplikacijomis kaip „YouTube“ bei „Gmail“.

Ši naujiena liečia tik tuos vartotojus, kurių įrenginiuose vis dar veikia „Android 2.3.7 Gingerbread“ arba senesnė šios operacinės sistemos versija. Žiūrint procentaliai, tokių telefonų skaičius sudaro tarp 0.2-0.3% visų naudojamų „Android“ įrenginių. Iš pirmo žvilgsnio tai atrodo kaip itin nereikšmingas skaičius, tačiau turint omenyje, kad iš viso yra per 3 milijardus aktyvių „Android“ įrenginių, prieigą prie esminių „Google“ paslaugų praras beveik 9 milijonai naudotojų.

Analitikų manymu tai nėra geras žingsnis - daugybė žmonių neturinčių galimybės atsinaujinti savo išmanųjį telefoną bus palikti likimo valiai. Žiūrint iš įmonės perspektyvos, neįmanoma suteikti vienodo palaikymo visoms OS versijoms sukurtoms per pastaruosius dešimt metų - „Android 2.3.7 Gingerbread“ debiutavo 2011-ųjų rugsėjį.

Jau nuo šiandien vartotojai, naudojantys senesnę, nei „Android 3.0“ operacinės sistemos versiją, neteks prieigos prie „Google“ paslaugų, kurių tarpe yra „YouTube“, „Google Maps“, „Gmail“, „Google Calendar“ ir aplikacijų krautuvė „Google Play“ - viskas, be ko daugelis vartotojų nė neįsivaizduoja išmaniojo telefono

17 komentarų

Wissen

Man tik keista, kad tiek naudojasi tokia sena versija dar aš suprantu, kad yra grupė žmoniu kurie naudojasi išmaniais ilgai, bet tai vistiek nemažai laiko būna sugenda kas nors arba susidevi, o čia dar sėdi prie android 2.3 :DD normalu, kad tokiai senai versijai nebepaliko jau nieko.

lionginaspranckevicius@gmail.com

Čia ne reklama.Nusipirkau pernai Xiaomi mi11T 5G pro,labai patenkintas.Kamera 108,nuotraukos super.

lionginaspranckevicius@gmail.com

Suklydau mi 10 T 5G.Android 11.EMUI 12.5.Žada iki metų pabaigos Android 12.

Henris

Jei geresnio mobiliako niekad neturėjai,tai suprantu tave tada. O siaop- tikrą mėšlą nusipirkęs turi...

Rolandas

Svaigalas. Tai jau pasigirk koki pats tamsta turit.

Jonce

Nu nežinau pats naudoju Xiaomi poco M3 tai ką galiu pasakyti nesuderinami dalykai su Samsung Galaxy serijomis paprastai ir trumpai telefonas veikia sklandžiai nekaista nestringa švelnus valdymas apie Samsung to pasakyti tikrai širdis net neleistų turėjes gan daug Samsung įrenginių bet po paskutinio tiesiog nebenoriu gryst prie tu triperoidu arba Xiaomi arba Huawey viskąs 😂

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas