Dar vienas „Apple“ skandalas: „iPhone” telefonų korpusai kažkodėl keičia spalvą

Dar vienas „Apple“ skandalas: „iPhone” telefonų korpusai kažkodėl keičia spalvą

„Apple iPhone“ rinkoje užima kone aukščiausią poziciją - nekyla abejonių, kad tai aukščiausio lygio įrenginiai, pagaminti naudojant tik pačius geriausius komponentus ir aukščiausios kokybės medžiagas. Juk būtent tai yra viena pagrindinių priežasčių, kodėl jų kainos aukštesnės, nei „Android“ alternatyvų, tiesa? Deja, net „Apple“ ne visuomet patenkina lūkesčius - pranešama, jog keli „iPhone“ modeliai, įskaitant ir naujausius, dvyliktosios kartos, įrenginius ima prarasti korpuso spalvą.

Spalvos pokytis akivaizdžiausias raudonoje versijoje, kuri kai kuriose vietose išblunka iki oranžinio atspalvio. Titulinėje nuotraukoje matomas „iPhone 12“ įrenginio kampas su įjungimo mygtuku, išblukęs į gana šviesų oranžinės spalvos atspalvį. Pasak telefono savininko, jis visuomet naudojo skaidrų dėklą, tad tiesiog nusitrinti spalva negalėjo. Nors kol kas tiksli problemos priežastis nėra išaiškinta, galbūt tai susiję su prastomis įrenginių gamybai naudotomis medžiagomis?

Panašios situacijos užfiksuotos ir „iPhone 11“ bei „iPhone SE 2“ vartotojų - nuotraukose matomo „iPhone 11“ savininkė taip pat naudojo skaidrų apsauginį dėklą. Tokiuose pranešimuose dominuoja raudonos telefonų versijos, kas leidžia spekuliuoti, jog korpuso blukimas mažiau paplitęs tarp kitų spalvų įrenginių.

Internautai taip pat spekuliuoja, jog spalvos blukimas yra susijęs su permatomų dėklų sukeliama ultravioletine radiacija, tačiau jei tai būtų pagrindinė problemos priežastis, ji būtų gerokai labiau paplitusi. Apie spalvos praradimą praneša labai nedidelė dalis naudotojų, tačiau problemos paveiktų prietaisų amžius leidžia suprasti, kad tai nėra naujas, vos šiemet prasidėjęs, dalykas - yra nusiskundimų šia tema susijusių net su gerokai senesniais „iPhone XR“ modeliais.

Pasak naudotojų, bandžiusių dėl to susisiekti tiesiogiai su „Apple“, kompanija atmeta bet kokius skundus susijusius su prietaisų korpusų blukimu. Tikriausiai technologijų milžinės akimis tai tėra kosmetiniai trūkumai, o kadangi nėra priimami skundai, akivaizdu, kad naujo įrenginio vien dėl senojo išvaizdos pokyčių gauti nepavyks.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas