Daugelis lietuvių gali likti be galimybės paskambinti: artėja pokyčiai į kuriuos nedelsiant turėtų sureaguoti kiekvienas

Ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) parengė tvarką, pagal kurią per kelerius metus ryšio numerių priekyje esantį skaičių 8 pakeis 0. Nuo kovo 1 dienos oficialiai prasideda pirmasis pokyčių telefonų numeriuose įgyvendinimo etapas. Tiesa, kol kas tik techninis ir svarbus mobiliojo ryšio operatoriams.

Prasidėjo kosminiai „Aliexpress“ išpardavimai – peržiūrėkite geriausius pasiūlymus paspaudus čia
Daugelis lietuvių gali likti be galimybės paskambinti: artėja pokyčiai į kuriuos nedelsiant turėtų sureaguoti kiekvienas

Šie žingsniai leis įgyvendinti daugiau nei 20 metų užtrukusį procesą, kurį stabdė naudojami skubiosios pagalbos tarnybų trumpieji numeriai, kurių dalis 0 naudojo kaip ryšio numerio pradžią: 01, 02, 03, 101, 102, 103, 011, 022, 033.

Kristina Mikoliūnienė, RRT tarybos narė, išskiria tris pagrindinius etapus, kaip bus įgyvendinimas visas numeracijos pokytis.

„Šiemet žmonės pokyčių dar nepajus, nes pirmiausia savo sistemas turės pritaikyti operatoriai. Tik nuo 2024 metų kovo atsiras galimybė telefono numerio priekyje esantį 8 keisti į 0“, – pabrėžia Kristina Mikoliūnienė, RRT tarybos narė.

RRT atstovė primena, kad pokyčių visiškai nepajus tie, kurie jau dabar naudoja Lietuvai priskirtą kodą +370, išsisaugodami kontaktų ryšio numerius savo užrašinėse. Ką jau dabar gali pradėti daryti vartotojai – keisti numerių priekyje esantį 8 į tarptautinį kodą +370. Šiuo metu jau yra veikiančių mobiliųjų programėlių, kurios leidžia paprastai pakoreguoti telefono numerius.

Po metų, nuo 2024 metų kovo iki 2025 metų kovo, prisiskambinti galėsime tiek su 8, tiek su 0.

„Numatyta, kad 8 bus išjungtas 2025 metų kovo 1 dieną. Tiesa, dar kurį laiką, iki gruodžio 1 dienos, vartotojai gaus pranešimus, jog toks telefono numeris negalioja ir jį reikia pakoreguoti. Vėliau bus išjungta ir ši informavimo funkcija“, – aiškina K. Mikoliūnienė.

Tai yra pranešimas spaudai, o jo turinys nebūtinai atitinka redakcijos nuomonę, požiūrį ar įsitikinimus. Už pranešimo turinį mūsų portalo administracija neatsako.

10 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Lankytojas

Kur buvo visi tie komentatoriai 2014 m. kai buvo šaudomi Donecko apylinkių žmones ?

Vvvv

Pradėk daryti pritupimus, nes jų tau prireiks kai vidurius paleis...jaunuolį!!!!;

Vidis

Hmm tai kad "pyderasu" ruskyne ir nėra, gal dėl to jie ir kariauja su Ukraina, o dėl jų "" apsidaryk aplink.

Aš tik noriu parašyti kaip išaiškės išaiškės kas čia kaltas dėl to kad žūsta Ukrainos žmonės tai nežinau ,man atrodo kad kaip kuriem žmonėm bus gėda kad taip rašė

pasaulio pabaiga!

žmogus ant tiek kvailas, kad nesugebes numerio pasikeist į 0 prefix lol... viskas nepaskambinsit.. ech kai erzina šita matyt visur su numerio prefix pasikeitimu. aš išvis visur įsivedu +370....

Zuvis

O ka daryt kai rysio visiskai nera. O gyvena zmones.......ypac pasienio teritorijoj. Valdzia neranda 80000 €! Kada babajams nelegalams ir ukrainai milijonus skiria!

Hmm

trenktas gal tu:) koks tau skirtumas kad Ukrainai aukoja? koks tau reikalas ir kaip tai susije valdzia ir biudzetas su Ukraina? Ukrainai ir taip aukija visokios organizacijos ir žmonės.. tokiems kaip tu supratingumo reik. Ukrainoj karas per pyderastus rusus, žusta žmonės ir griaunami miestai, infrastruktūros naikinamos, o tam reik nemažai ir pinigu, kad atstatyt, čia parama tik karui prieš teroristus rusus užpuolusius Ukraina ir pagalba žmonėms. gal jau pamiršot žiaurumus visus karo.. nes bl man pikta ir šlykštu klausytis bl žmoniu pasipiktinimu, kad aukojama Ukrainai, nepatinka Lietuvoj, varyk kitur niekas nelaiko

Vardas

Pritupimus daryk, kad nesamoniu nerasinetum :)

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas