Daugeliui „Android“ telefonų turėtojų tai patiks – „Google“ siekia užtikrinti didesnę vartotojų duomenų kontrolę, sužinokite kas pasikeis

Kai ištrinate programėlę iš savo išmaniojo telefono – visi jos failai ir duomenys paprastai pašalinami iš jūsų įrenginio, įskaitant visus talpykloje esančius arba laikinus duomenis, kuriuos galėjo sukurti pašalinta aplikacija. Tačiau tikrai ne visais atvejais būna pašalinami visi buvę duomenys.

Prasidėjo kosminiai „Aliexpress“ išpardavimai – peržiūrėkite geriausius pasiūlymus paspaudus čia
Daugeliui „Android“ telefonų turėtojų tai patiks – „Google“ siekia užtikrinti didesnę vartotojų duomenų kontrolę, sužinokite kas pasikeis

Kai kurios aplikacijos gali kurti failus ar aplankus, esančius ne pagrindiniame programų kataloge, kurie gali būti išlikti jūsų telefone net tuomet, kai programėlė yra ištrinama iš išmaniojo. Be to, tam tikros „Android“ programėlės gali saugoti duomenis išoriniuose serveriuose, kurie išliks net ir ištrynus aplikaciją.

Negana to, kai kurios aplikacijos gali prašyti leidimo pasiekti tam tikrus jūsų įrenginio duomenis, pvz., kontaktus, lokaciją ar nuotraukas. Duomenys, kuriuos programėlė pasiekė, vis tiek gali būti pasiekiami jos kūrėjams arba kitiems suinteresuotiems asmenims, atsižvelgiant į privatumo politiką ir naudojimo sąlygas.

Remiantis naujausia informacija, „Google“ nori, kad vartotojai galėtų pilnai kontroliuoti aukščiau minimus veiksnius – kas nutinka su visa įmanoma informacija apie juos po to, kai programėlė yra pašalinama iš išmaniojo telefono. JAV technologijų milžinė neseniai paskelbė naujus reikalavimus.

„Google“ reikalauja „Google Play“ parduotuvėje esančios „Android“ programėlės leistų vartotojams lengvai pašalinti ne tik tam sukurtą paskyrą, bet ir visus susijusius duomenis, kurie saugomi ne tik aplikacijoje, bet ir išoriniuose serveriuose. Šiuo žingsniu siekiama skatinti skaidrumą ir vartotojų pasitikėjimą, kartu suteikiant galimybę geriau kontroliuoti savo duomenis.

Tokie „Google“ veiksmai suteikia ir daugiau lankstumo – vartotojai gali patys nuspręsti kokius duomenis jie nori pašalinti. Tai teoriškai turėtų suteikti galimybę, pavyzdžiui, pašalinti visą naudotojo įkeltą turinį, tačiau neištrinti jo naudotos paskyros. Skelbiama, kad tokie pokyčiai bus įgyvendinti palaipsniui.

„Google“ nori, kad programėlių kūrėjai iki gruodžio 7 dienos paruoštų informaciją apie galimybę pašalinti vartotojų duomenis savo aplikacijose. Tam yra pateikiami specialūs klausimai, o pasikeitimai turėtų įsigalioti nuo kitų metų pradžios.

Verta pastebėti, kad pokyčiai, kuriuos ketina taikyti „Google“, yra panašūs į tuos, kuriuos jau pritaikė „Apple“. Įgalindamos didesnę paskyrų kontrolę, „Google“ ir kitos įmonės tikisi užkirsti kelią privatumo pažeidimams ir su tuo susijusioms pasekmėms, pvz., duomenų pažeidimams.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas