Daugybė „Android“ telefonų savininkų atsidūrė didžiuliame pavojuje: aptikta programėlė, kuri siekia pasisavinti jūsų pinigus, reaguokite kol ne vėlu!

„Google Play“ parduotuvė šiuo metu yra didžiausia tokio tipo programėlė pasaulyje, kuri įdiegta kone kiekviename „Android“ išmaniajame telefone. Nesunku nuspėti, jog ja naudojasi milijardai žmonių, o tai automatiškai paverčia šią aplikaciją ir internetinių nusikaltėlių jauku.

Prasidėjo kosminiai „Aliexpress“ išpardavimai – peržiūrėkite geriausius pasiūlymus paspaudus čia
Daugybė „Android“ telefonų savininkų atsidūrė didžiuliame pavojuje: aptikta programėlė, kuri siekia pasisavinti jūsų pinigus, reaguokite kol ne vėlu!

„Google“ sukurta ir prižiūrima platforma niekada nepasižymėjo kaip geriausiai apsaugota nuo piktavalių, o tai puikiai iliustruoja ir nuolatos pasirodanti informacija apie kenksmingas programėles ar žaidimus. Ir šįsyk vėl pranešama apie kenkėjiškas aplikacijas, tačiau šįsyk jų – tik viena. Tiesa, labai pavojinga ir veiksmų reikėtų imtis nedelsiant.

„Zscaler ThreatLabz“ saugumo specialistai aptiko kenksmingą programėlę, kuri žinoma kaip „Todo: Day Manager“. Skelbiama, jog ši aplikacija atkeliauja su dar viena aplikacija - tai „Xenomorph“. Pastarasis kodas suteikia galimybę piktavaliams gauti prieigą prie jūsų elektroninės bankininkystės bei trumpųjų SMS žinučių. Tokia kombinacija gali pridaryti milžiniškų problemų, nes tai leistų įveikti dviejų faktorių autentifikacijos procesą, kuriam dažniausiai reikalingas kodas, gautas SMS žinute.

„Mūsų atliktas tyrimas rodo, jog „Xenomorph“ į vartotojų telefonus atkeliauja kaip suklastota „Google Service“ programėlė, kuomet yra įdiegiama“ , - teigia „Zscaler ThreatLabz“ ekspertai. „Pirmiausiai paprašoma suteikti prieigos leidimą. Suteikus tokią galimybę, ji prideda save kaip įrenginio administratorių, o analogišką galimybę praranda tikrasis telefono savininkas. Tokiu būdu užtikrinama, kad ji nebūtų pašalinama iš telefono.“

Akivaizdu, jog „Google Play“ parduotuvėje esanti programėlė gali pridaryti didžiulių problemų. Negana to, ji sukurta taip, jog jos pašalinimas būtų kiek įmanoma sudėtingesnis. Ekspertai pastebi, kad suteikus prašomus leidimus – gali tekti atkurti gamyklinius telefono nustatymus, norint pašalinti šią itin kenksmingą aplikaciją. Žinoma, jeigu prašomos teisės nebuvo suteiktos – pašalinti kenkėjišką aplikaciją neturėtų būti sunku.

Priminsime, jog norėdami kovoti su šiomis kenkėjiškomis programomis, paprastai rekomenduojame patikrinti, ar komentarų skiltyje nėra ženklų, kurie sufleruotų apie laukiantį pavojų. Tiesa, ganėtinai dažnai būna pasirūpinta, jog vartotojams susidarytų klaidingas įspūdis. „Google Play Store“ parduotuvėje esančios programėlės aprūpintos daugybe teigiamų atsiliepimų. Pirmą kartą įdiegę vieną iš šių programų, galite pamatyti netikrą „Google Play“ parduotuvės įrašą su netikromis apžvalgomis, bandydami priversti jus paliesti atnaujinimo mygtuką. Pats nukentėjusysis netyčia sukelia kenkėjiškos programos įkėlimą į savo telefoną.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas