Dažnai sudaužote savo telefoną? „Apple“ turi blogų naujienų naujausių flagmanų savininkams

Dažnai sudaužote savo telefoną? „Apple“ turi blogų naujienų naujausių flagmanų savininkams

Kol „teisę į taisymą“ kai kuriose šalyse yra stengiamasi ginti kiek tik įmanoma, daugelis didžiųjų technologijų kompanijų į tai numoja ranka. Viena didžiausių įmonių nuolat besipriešinančių šiam judėjimui yra „Apple“, kuri esą netrukus pavers savo išmaniuosius telefonus dar sunkiau taisomais - jos įrenginių bus neįmanoma nei pasitaisyti patiems, nei nešti į trečiųjų šalių servisus. Kaip praneša „iFixit“, JAV technologijų milžinė „iPhone 13“ ekraną sukūrė taip, kad jo pataisyti beveik neįmanoma, nebent turite ir puikiai išmanote mikrolitavimo įrangą, mat kitu atveju taisydami telefoną nepataisomai sugadinsite „Face ID“.

Pasak „iFixit“, minėta įrenginių serija naudoja maždaug „Tic Tac“ pastilės dydžio mikrokontrolerius, kurių dėka „iPhone 13“ „viduriai“ yra sujungiami su ekranu ir įgalina „Face ID“ technologiją. Šie valdikliai yra sulituoti su ekrano moduliu, kas reiškia, jog keičiant ekraną, ši mikroschema turėtų būti atsargiai nuimta ir prilituota prie naujo ekrano, kitaip po remonto nebeveiks veido atpažinimas. Tokio sprendimo dėka užduotis, kuri paprastai galėjo būti atlikta standartiniais įrankiais vos per kelias minutes, tampa ilgu darbu, reikalaujančiu specifinės įrangos.

Pranešama, kad su šia problema nesusidurs tik sertifikuoti „Apple“ servisai, turintys prieigą prie programinės įrangos, leidžiančios suporuoti keičiamą ekraną su įrenginiu prisijungiant prie kompanijos serverių. Tai reiškia, jog tik asmenys, savarankiškai taisantys telefonus, bei nesertifikuoti remontininkai negalės pataisyti naujausių „iPhone“ ekranų. Vienintelė išeitis jiems yra prisijungti prie „Apple“ vykdomos „Independent Repair Provider“ programos, tačiau šis sprendimas tenkins ne visus dėl esančių papildomų sąlygų.

Žinant, jog šis pokytis yra unikalus „iPhone 13“ ir joks kitas telefonų gamintojas to dar nedaro, akivaizdu, jog tai buvo strateginis sprendimas, kuriuo „Apple“ siekia maksimizuoti pelną ir įgyti daugiau kontrolės prietaisų taisymo kontekste. Be galimybės susitaisyti prietaisą savarankiškai arba kreiptis į trečiųjų šalių „Apple“ servisus, „Face ID“ naudojantys asmenys sudaužę telefono ekraną bus priversti kreiptis į oficialius servisus, kur remonto kaina bus gerokai aukštesnė.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas