Didžiausi Kinijos gamintojai suvienija jėgas: tai gali pakeisti mūsų telefonus amžiams

Lukas Snarskis

2021-06-18, 11:55

0 komentarų
Didžiausi Kinijos gamintojai suvienija jėgas: tai gali pakeisti mūsų telefonus amžiams

Išmaniuosiuose telefonuose siūlomos greito įkrovimo galimybės nuolatos tobulėja, o dabartinės technologijos leidžia pasiekti įspūdingų rezultatų. Itin spartus įkrovimas jau tampa pasiekiamas ne tik tiems, kurie perka flagmanus, tačiau ir pigesnius įrenginius. Neabejotinai didžiausią indėlį šioje nišoje atliko Kinijos kompanijos, bet tame yra viena problema.

Daugelis sukurtų greitojo įkrovimo technologijų nėra standartizuotos – iš esmės kiekvienas gamintojas turi sukūręs savo sprendimą, tačiau tai jau visai netrukus gali pasikeisti. Pranešama, jog didžiausios Kinijos kompanijos ketina suvienyti savo jėgas bei sukurti vieną, bendrą, greitojo krovimo standartą. Tai leistų ne tik sumažinti įvairių tam reikalingų komponentų gamybos išlaidas, bet ir suteiktų galimybę itin sparčiai įkrauti daugiau telefonų.

Skelbiama, jog prie tokio projekto prisijungė tokios milžinės kaip „Huawei“, „Honor“, „Oppo“, „Vivo“ ir „Xiaomi“, o taip pat ir „Rockchip“ bei keletas Kinijos technologijų universitetų. Šis sąrašas būtų dar ilgesnis, jeigu į jį įtrauktume ir visas šių bendrovių dukterines įmones, tarp kurių patenka „OnePlus“, „iQOO“, „Realme“ ir „Redmi“.

Kol kas nėra žinoma kada toks standartas galėtų būti sukurtas. Kaip jau minėjome, tai neabejotinai būtų naudinga ne tik gamintojams, tačiau ir vartotojai galėtų iš to išlošti. Niekam ne paslaptis, jog šiai dienai kiekvienos bendrovės telefonai veikia su skirtingais greitojo įkrovimo principais, o tam reikalingi skirtingi įkrovikliai, laidai ir pan. Sukūrus vieną sprendimą – su tuo pačiu įkrovimo prietaisu, atsirastų galimybę įkrauti žymiai daugiau įrenginių, o tuo pačiu ir būtų sumažintas elektronikos atliekų kiekis.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas