Ego žūtis vis arčiau: „Instagram“ neberodys „like’ų” skaičiaus

Leonardas Sindaravičius

2021-04-16, 10:52 (atnaujinta 2023-04-15, 10:56)

0 komentarų
Ego žūtis vis arčiau: „Instagram“ neberodys „like’ų” skaičiaus

Vienas populiariausių socialinių tinklų „Instagram“ testuoja naują aplikacijos veikimo savyvę - siekia pašalinti „like“ skaičiaus demonstravimą po įrašais. Panašią funkciją tinklas buvo integravęs dar 2019-aisiais, kuomet nemaža dalis vartotojų staiga nustojo matyti, kiek žmonių yra „palaikinę“ matomus vaizdus. Tačiau dabar tai bus įgyvendinta šiek tiek kitaip - naudotojai galės patys pasirinkti, ar nori matyti „laikų“ skaičių ar ne.

„Instagram“ vartotojai galės ne tik išjungti statistikos rodymą po kitų šio socialinio tinklo naudotojų įrašais, bet ir po savo pačių. Programėlės kūrėjai atskleidė, kad anksčiau ši funkcija buvo panaikinta dėl to, kad prasidėjus COVID-19 pandemijai tai nebuvo prioritetas - kompanija siekė susitelkti ties svarbesnėmis užduotimis.

Taip pat atskleidžiama, jog „Instagram“ savybes tobulinantis kolektyvas tik dabar ėmė peržiūrėti naudotojų atsiliepimus iš praeito šios funkcijos testavimo. Tai buvo sukurta siekiant sumažinti naudotojų susirūpinimą savo populiarumu šiame socialiniame tinkle, tačiau ne visi pritarė, kad tai yra geras pokytis. Verslininkų, kuriems „Instagram“ yra vienas pagrindinių socialinės sklaidos kanalų, akimis šis pokytis kaip tik padidino susirūpinimą. Šiems naudotojams statistika leidžia stebėti verslo sėkmę ir nuspręsti, kokių veiksmų reikia imtis tolesniam augimui bei kokį turinį ar produktus aktualiau kurti.

Būtent dėl to, kad tokio funkcionalumo įdiegimas sulaukė tiek prieštaringų, tiek pagiriančių komentarų, kūrėjai nusprendė leisti naudotojams pasirinkti patiems. Pasak kompanijos, naujas funkcionalumas pradžioje pasieks tik nedidelę dalį vartotojų - norintys gali pasitikrinti ar funkcija prieinama aplikacijos nustatymuose.

Taip pat skelbiama, kad panašią funkciją žada diegti ir didžiausias pasaulyje socialinis tinklas „Facebook“ - jame testavimas dar nepradėtas, tačiau tai bus pradėta jau ateinančių savaičių eigoje. „Instagram“ kol kas neatskleidžia kiek laiko bus vykdomas testavimas bei kada „laikų“ išjungimo galimybė pasieks didesnę dalį naudotojų.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas