Elektroninio pašto revoliucija: „Gmail” nuo šiol leidžia susirašinėti, lyg „Messenger”

Ignas Petrikonis

2021-04-05, 20:10 (atnaujinta 2021-10-18, 01:32)

2 komentarai (-ų)
Elektroninio pašto revoliucija: „Gmail” nuo šiol leidžia susirašinėti, lyg „Messenger”

Dar praėjusių metų pabaigoje, išaugus nuotolinio darbo įrankių poreikiui, „Google” paskelbė apie ketinimą pridėti susirašinėjimo („Chat”) funkciją savo elektroninio pašto „Gmail” paslaugoje. Tai skirtą tam, kad vartotojai galėtų dar sklandžiau ir efektyviau komunikuoti darbo ar studijų reikalais. Šiemet ši funkcija tapo prieinama, tiesa, tik verslo vartotojams, tačiau šiomis dienomis galimybę ja pasinaudoti gavo ir kiti vartotojai.

Nuo šiol programėlė turi keturis skyrius apatinėje dalyje - be „Mail” (elektroninio pašto dėžutės) ir „Meet” (skirta vaizdo pokalbiams) atsirado „Chat” ir „Rooms”. Pirmasis skyrius leis su kitais „Gmail” vartotojais susirašinėti privačiai, lyg kokioje „Facebook Messenger” aplikacijoje. Tuo metu „Rooms” padės tai atvejais, kai reikia atlikti grupinį projektą arba dažnai susirašinėti su keliais žmonėmis iš karto ir dalintis failais. Naršyklei skirtoje versijoje šie skyriai taip pat atsiras, tik tiek, kad jie bus ne apačioje, o šoninėje įrankių juostoje.

Kam to reikia? „Google” jau kurį laiką kenčia nuo problemos, kad siūlo daugybę skirtingų programėlių, apie kurių daugumą net nežino daugelis vartotojų. Šią problemą kompanija pamažu sprendžia mažiau populiarias paslaugas panaikindama, o jų funkcionalumą integruodama į populiaresnes. Štai „Chat” galimybė „Gmail” aplikacijoje pakeis „Google Chat” aplikaciją - vartotojams nebereikės siųstis dar vienos programėlės, o svarbiausia - prašyti tai atlikti tų žmonių, su kuriais norima susirašinėti.

Naujų funkcijų pridėjimo proga „Google” taip atliko daugybę mažų „Gmail” patobulinimų ir šiek tiek pagerino programėlės dizainą bei valdymą.

Deja, kol kas naujos funkcijos pasiekė tik dalį „Gmail” vartotojų, tad neišsigąskite, jei savo telefone esančioje programėlėje ar naršyklėje nematote minėtų skyrių - jie jus pasieks šiek tiek vėliau, kol bus iki galo išbandytas jų veikimas ir ištaisytos visos klaidos.

2 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas