Europoje gali nebelikti vienos Kinijos bendrovės telefonų: pasirodė kalbos apie galimą pasitraukimą, aiškėja ir to priežastys

Arnas Balčiūnas

2023-03-28, 07:15 (atnaujinta 2023-03-28, 14:13)

0 komentarų

Skirtinguose regionuose yra populiarūs skirtingi gamintojai, o bene didžiausią pasirinkimą galima rasti Kinijoje. Tačiau šios šalies bendrovės stengiasi neapsiriboti tik vietine rinka ir dažnai plečiasi į kitus regionus – JAV, Azija ar Europa. Tokią strategiją naudoja daugelis didžiųjų kompanijų, o tarp jų ir „Oppo“.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Europoje gali nebelikti vienos Kinijos bendrovės telefonų: pasirodė kalbos apie galimą pasitraukimą, aiškėja ir to priežastys

Kinijos milžinė į Europą įžengė dar ne taip jau seniai, tačiau panašu, kad netrukus gali ir visai pasitraukti. Internete pasirodė informacija, jog „Oppo“ vadovai nusprendė palikti kurias pagrindines Europos valstybes – tai JK, Vokietija, Nyderlandai ir Prancūzija. Tokią informaciją atskleidžia Kinijos portalas „36 Krypton“.

Priežastys, nulėmusios galimą „Oppo“ pasitraukimą iš pagrindinių Europos rinkų, greičiausiai kilo dėl daugybės patentų pažeidimo bylų su „Nokia“ po to, kai 2021 metų baigė galioti pagrindinės patentų sutartys tarp šių bendrovių. 2021 metų liepos mėnesį, „Nokia“ padavė „Oppo“ į teismą, kuris patenkino abu bendrovės ieškinius. Tai turėjo ganėtinai skaudžias pasekmes Kinijos milžinei, kurios produkcija buvo pašalinti iš Vokietijos rinkos.

Po sėkmingo teisinio proceso, „Nokia“ analogiškus veiksmus atliko ir Suomijoje, Švedijoje, JK ir Nyderlanduose, o taip pat ir kitose Europos bei Azijos šalyse. Tiesa, kol kas nei vienoje iš šių šalių teismas nėra paskelbęs nuosprendžio, todėl kaip susiklostys situacija ten – sunku prognozuoti.

Vos tik pasirodžius pirmiesiems pranešimams apie galimą „Oppo“ pasitraukimą iš pagrindinių rinkų Europoje – netrukus pasirodė ir bendrovės atstovų komentaras. Kompanijos atstovas patikino, jog „Oppo“ neketina trauktis iš Europos rinkos, o taip pat, ketina ir toliau tęsti savo pradėtus darbus bei pristatyti naujus produktus. Tačiau pridėjo ir tai, jog dabar nėra pats geriausias metas plėtrai.

„Dabartinė išmaniųjų telefonų rinka išgyvena tikrai ne tokį laikotarpį, kad būtų galima plėstis, o mūsų pagrindinės rinkos bus koreguojamos tam tikrais etapais“, - teigiama „Oppo“ atstovų pranešime.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas