Flagmanams skirtas šedevras pasirodys jau netrukus: aiškėja, kada išvysime naująjį „Snapdragon 898“ procesorių

Lukas Snarskis

2021-11-08, 09:20

0 komentarų
Flagmanams skirtas šedevras pasirodys jau netrukus: aiškėja, kada išvysime naująjį „Snapdragon 898“ procesorių

2021 metams artėjant link pabaigos – vis garsiau kalbama apie „Qualcomm“ naujienas, kurios turėtų mus pasiekti gruodžio mėnesį. Internete jau diskutuojama kurie išmaniųjų telefonų gamintojai bus pirmieji, panaudoję netrukus pasirodantį „Snapdragon 898“ mikroschemų rinkinį, o tuo pačiu aptarinėjama ir galima „Qualcomm“ naujienos išleidimo data.

Jau aišku, kad „Qualcomm Tech Summit“ renginys įvyks šių metų lapkričio 30 – gruodžio 2 dienomis. Tai leidžia nuspėti ir galimą „Snapdragon 898“ lusto išleidimo datą, kuri privalo tilpti į aukščiau minimus rėžius. Reiškiasi, jog šį flagmanams skirtą procesorių mes išvysime jau lapkričio 30, tačiau ne vėliau kaip gruodžio 2 dieną.

Pirmieji išmanieji telefonai, turėsiantys „Snapdragon 898“, turėtų būti atskleisti netrukus po paties procesoriaus debiuto - manoma, kad pirmieji gamintojai naudosiantys šį lustą bus „Xiaomi“, „Vivo“ bei „Samsung“. Tačiau gandai technologijų pasaulyje plinta sparčiai ir prieš porą dienų „Device Info HW“ duomenų bazę pasiekė neįvarytas išmanusis telefonas su „Qualcomm SM8450“ - „Snapdragon 898“ gamykliniu kodu.

Deja, kokio gamintojo tai įrenginys atskleisti nepavyko - daugelis entuziastų tiki, jog tai būsimas „Vivo“ mobilusis arba „Xiaomi 12“ serijai priklausysiantis prietaisas. Nors įrenginys kol kas nėra aiškus, akivaizdu, kad jis testuojamas, o to pasekoje aiškėja ir detalės apie būsimąjį procesorių.

„Snapdragon 898“ iš viso turės 8 branduolius - pagrindinis paremtas „Cortex-X2“ architektūra, taip pat bus trys „Cortex-A710“ pagrindo 2.5GHz spartos antriniai branduoliai bei keturi našumą užtikrinsiantys „Cortex-A510“, veiksiantys 1.79GHz dažniu. Tokia specifikacija patvirtina anksčiau vyravusius gandus apie būsimąjį procesorių.

Įdomu tai, jog daugelis naujų flagmanų laikysis panašios specifikacijos, tad didžiausias skirtumas tarp kitąmet pasirodysiančių įrenginių bus vaizdo procesoriai. Pavyzdžiui, „Samsung“ dirba su „AMD“, kad mobiliuose įrenginiuose būtų galima pritaikyti šviesos spindulių sekimo technologiją („ray-tracing“) - tai suteiktų šiai gamintojai neprilygstamą pranašumą prieš konkurentus, ypač mobiliųjų žaidimų sektoriuje. Manoma, jog „Snapdragon 898“ bus integruotas naujas „Adreno 730“ lustas, tačiau jo specifikacija dar nebuvo paviešinta - belieka spėlioti ir tikėtis geriausio.

Paskutinis įdomus faktas apie naująjį lustų kompleksą yra tai, jog „Snapdragon 898“ turės „X65“ 5G ryšio modulį, kuris teoriškai gali pasiekti iki 10 gigabaitų per sekundę atsisiuntimo greitį.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas