Galingiausi 2024 metų išmanieji telefonai: jau aiškūs pirmieji flagmanai, kurie veiks su karščiausia „Qualcomm“ metų naujiena

Lukas Snarskis

2023-10-25, 18:56

0 komentarų

Kaip ir buvo tikėtasi, JAV kompanijos „Qualcomm“ vadovai pademonstravo naująjį „Snapdragon 8 Gen 3“, kuris sukurtas naudojant 4nm architektūrą. Šis mikroschemų rinkinys bus naudojamas daugelyje 2024 metų aukščiausios klasės išmaniųjų telefonų.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Galingiausi 2024 metų išmanieji telefonai: jau aiškūs pirmieji flagmanai, kurie veiks su karščiausia „Qualcomm“ metų naujiena

Vos tik pasirodžius naujam „Qualcomm“ procesoriui – prasideda lenktynės. Išmaniųjų telefonų gamintojai kasmet konkuruoja tarpusavyje, kuris pirmas pristatys flagmaną su naujausiu „Snapdragon“ lustu. Ne išimtis ir šiemet, o pirmąjį oficialų pristatymą išvysime jau rytoj, ketvirtadienį.

Kviečiame pažvelgti į sąrašą išmaniųjų telefonų, kurie jau netrukus debiutuos su „Snapdragon 8 Gen 3“ procesoriumi, o tarp jų ir keletas puikiai žinomų vardų. Tiesa, ne visi šie flagmanai pasieks Europą. Kaip bebūtų, pažvelkime į tai kas jau yra žinoma.

„Xiaomi 14“ serija

Jau rytoj, ketvirtadienį, įvyks „Xiaomi“ spaudos konferencija, kurios metu debiutuos „Xiaomi 14“ serijos išmanieji telefonai. Čia laukiama dviejų modelių – tai „Xiaomi 14“ ir „Xiaomi 14 Pro“ ir abu jie veiks su šiandien pristatytu „Qualcomm“ lustu.

Akivaizdu, jog Kinijos milžinė siekia tapti pirmuoju gamintoju, kuris pademonstruos įrenginius su „Snapdragon 8 Gen 3“, nes taip anksti 2024 metų flagmanų pristatymo ji dar nebuvo surengusi.

„OnePlus 12“

Dar viena Kinijos bendrovė ir dar vienas flagmanas – tai „OnePlus 12“. Kalbos apie šį išmanųjį telefoną sklando jau kuris laikas, tačiau tiksli pristatymo data išlieka nežinoma. Nepaisant to, kompanijos vadovai jau yra patvirtinę savo planus ir naujojo įrenginių sulauksime dar šiemet.

Neoficialiais duomenimis, „OnePlus 12“ turėtų pasiūlyti ne tik galingiausią šiuo metu procesorių, bet ir 2K OLED ekraną su 2 600 nitų ryškumu bei gerokai atnaujintas įrenginio kameras.

„Oppo Find X7 Pro“

Nesnaudžia ir „Oppo“ vadovai. Pastarieji taip pat patvirtino, jog ruošia flagmaną su „Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3“ procesoriumi. Nors jo išleidimo data ir nėra žinoma, tačiau šis išmanusis turėtų būti panašus į „OnePlus“ flagmaną.

„iQOO 12“

Praėjusių metų čempionai. Būtent „iQOO“ pernai buvo pirmieji, kurie pristatė išmanųjį telefoną su tuomet debiutavusiu „Snapdragon 8 Gen 2“ mikroschemų rinkiniu. Šiemet jiems to paties pakartoti nepavyks, tačiau jų įrenginį išvysime jau netrukus.

„Realme GT5 Pro“

„Realme“ kasmet pristato gausybę išmaniųjų telefonų, tačiau pastaruoju metu tai būdavo vidutinės arba biudžetinės klasės įrenginiai. Viską turėtų pakeisti „GT5 Pro“ modelis, kurio debiuto laukiama jau artimiausiu metu.

Deja, tačiau kol kas yra žinoma tik tiek, jog šis išmanusis telefonas naudos „Snapdragon 8 Gen 3“ procesorių. Išlieka neaiškios kitos techninės savybės, o taip pat ir galima pristatymo data. Kaip bebūtų, šios naujienos galime sulaukti dar šiemet.

„Samsung Galaxy S24“

Kažkam geros naujienos, o kažkam nelabai. „Samsung“ kitų metų pradžioje pristatys „Galaxy S24“ serijos išmaniuosius telefonus. Vieni jų veiks su „Snapdragon 8 Gen 3“, o kiti su „Exynos“ mikroschemų rinkiniais. Deja, tačiau būtent pastarasis lustas bus naudojamas europiečiams skirtuose modeliuose.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas