„Google Chrome“ sulaukė ilgai laukto atnaujinimo: naujausi pasikeitimai patiks daugeliui „Android“ telefonų savininkų

TopCom.lt

2023-02-21, 15:01

0 komentarų

Nors „Google Chrome“ yra laikoma viena geriausių „Android“ įrenginių ir klasikinių kompiuterių naršyklių, ji dažnai buvo kritikuojama dėl didelio elektronikos išteklių naudojimo.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Google Chrome“ sulaukė ilgai laukto atnaujinimo: naujausi pasikeitimai patiks daugeliui „Android“ telefonų savininkų

Gruodžio mėn. buvo pranešta, kad ateina atminties ir energijos taupymo režimai, o dabar naujos funkcijos įdiegiamos visose staliniams ir nešiojamiesiems kompiuteriams skirtose „Chrome 110“ versijose.

Dar gruodį buvo pranešta, kad naujoji „Memory Saver“ funkcija optimizuoja atminties naudojimą, suteikdama pirmenybę naršymo skirtukams dirbant su naršykle – neaktyvūs siunčiami „miegoti“. Norėdami atnaujinti informaciją neaktyviame skirtuke, tiesiog eikite į ją naršyklėje.

Energijos taupymo funkcija daugeliu atžvilgių panaši, tačiau skirta sumažinti „Chrome“ energijos suvartojimą nešiojamuosiuose ir „Chromebook“ įrenginiuose. Galite nustatyti režimą taip, kad jis būtų aktyvuotas, kai tik akumuliatoriaus lygis nukris žemiau 20 proc. Kai režimas aktyvus, adreso juostos dešinėje vartotojas matys lapo piktogramą. Šis režimas išjungia daug išteklių reikalaujančius vaizdo efektus. Visų pirma, anot „Google“, akumuliatoriaus įkrova taupoma išjungus „sklandų“ slinkimą ir animaciją svetainėse, taip pat sumažinus kadrų dažnį.

Pradedant nuo stabilios „Chrome 110“ versijos „Chromebook“, „Windows“ ir „Mac“, naujos funkcijos įgalintos pagal numatytuosius nustatymus, teigia „Android Police“ žurnalistai. Žinoma, visada galite apriboti jų darbą, taip pat atlikti papildomus nustatymus – nustatyti energijos taupymą iš karto po to, kai nešiojamasis kompiuteris atjungiamas nuo maitinimo tinklo arba, veikiant atminties taupymo režimui, įtraukti kai kurias svetaines į visada aktyvių išteklių „baltąjį sąrašą“. Naudojimo parinktis galite nurodyti naršyklės nustatymuose pasirinkę skirtuką „našumas“. Pažymėtina, kad stalinio kompiuterio versijoje energijos taupymo režimas nerodomas.

Jei nustatymuose trūksta reikiamų skirtukų, adreso juostoje eikite į šiuos adresus, kad derintumėte programinę įrangą:

chrome://flags/#battery-saver-mode-available

chrome://flags/#high-efficiency-mode-available

Anksčiau buvo pranešta, kad „Google Chrome“ artimiausioje ateityje blokuos puslapių įkėlimą per nesaugų HTTP protokolą.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas