„Google“ perspėja: turintys seną „Android“ telefoną tuoj prisidarys nepatogumų

„Google“ perspėja: turintys seną „Android“ telefoną tuoj prisidarys nepatogumų

„Google“ kiekvienais metais pristato populiariausios mobiliųjų įrenginių operacinės sistemos „Android“ atnaujinimus. Šiemet jau buvo pademonstruota „Android 12“ platformos versija, kuri jau šį rudenį pasieks daugelį telefonų. Tačiau su geromis naujienomis, dažniausiai atkeliauja ir blogos.

JAV technologijų milžinės atstovai paskelbė, jog netrukus nutrauks senesnių „Android“ versijų palaikymą. Pranešama, kad „Google“ nebesuteiks palaikymo tiems įrenginiams, kurie veikia su senesne nei „Android 2.3.7“ versija. Tokius pranešimus į savo el. pašto dėžutes gavo visi, kurie vis dar naudojasi tokio senumo operacinės sistemos versijomis.

Tai reiškia, jog visi, kurie naudojasi itin senomis „Google“ sukurtos operacinės sistemos versijomis, nebegalės su savo paskyra prisijungti prie jokių programėlių, o tai liečia šias „Android“ versijas:

  • Android 1.0
  • Android 1.1
  • Android 1.5 Cupcake
  • Android 1.6 Donut
  • Android 2.0 Eclair
  • Android 2.2 Froyo
  • Android 2.3 Gingerbread

„Google“ atstovų teigimu, šie pokyčiai palies tik tuos prisijungimus, kurie susiję su sisteminiais prisijungimais arba prisijungimais prie programėlių. Kitaip sakant, savo įrenginiuose Jūs nebegalėsite naudotis „YouTube“, „Gmail“, „Google Drive“ ir kitomis aplikacijomis, kurioms reikalinga autorizacija su „Google“ paskyra. Norint atlikti šiuos veiksmus, reikalingas prietaisas su „Android 3.0“ ar naujesne versija.

Minimi pasikeitimai atliekami saugumo sumetimais. „Google“ teigimu, tai leis užtikrinti vartotojų duomenų saugumą. Kompanijos atstovai rekomenduoja atsinaujinti savo įrenginių programinę įrangą, jeigu tokia galimybė vis dar yra. Jeigu ne – rekomenduojama prisijungimams naudoti interneto naršyklę. Šie pasikeitimai įsigalios jau nuo rugsėjo 27 dienos.

1 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Nieko

baisaus, ES labai gerai dalina milijardines baudas Microsoft, Google, Amazon. Tuoj samsung sulauks už kroviklių neįdėjimą

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas