„Google“ pristatė naujuosius „Pixel 6“ serijos flagmanus: išskirtinis dizainas, naujas procesorius ir kaip niekada talpios baterijos

Lukas Snarskis

2021-10-19, 20:15 (atnaujinta 2022-12-07, 13:09)

18 komentarai (-ų)
„Google“ pristatė naujuosius „Pixel 6“ serijos flagmanus: išskirtinis dizainas, naujas procesorius ir kaip niekada talpios baterijos

Kaip ir buvo tikėtasi, šiandien įvyko „Google“ organizuotas rudeninis produktų pristatymas. Antradienio vakarą ant scenos žengė kompanijos vadovai, kurie oficialiai pristatė naujuosius „Google Pixel 6“ ir „Pixel 6 Pro“ išmaniuosius telefonus.

Dar prieš pristatymą buvo žinoma, kad naujieji „Google“ flagmanai turės visiškai naują dizainą. „Pixel 6“ serijos išmanieji telefonai pasižymi spalvingu dizainu, o įrenginių nugarėlėje – didžiulė kamerų juosta. Be pasikeitimų dizaino srityje – naujieji flagmanai turės ir visiškai naują „Tensor“ procesorių, patobulintą kamerų sistemą, gerokai talpesnes baterija bei, žinoma, „Android 12“ operacinės sistemos versiją.

Dizainas ir ekranai

Pradėkime nuo pradžių. Pirmasis dalykas, kuris krinta į akis – visiškai atnaujintas išmaniųjų telefonų dizainas. Nors „Google“ šių produktų dizaino ypatybes jau buvo atskleidę jau anksčiau, tačiau dabar paaiškėjo visos išskirtinės savybės. Visų pirma, naujieji „Pixel 6“ serijos įrenginiai aprūpinti stikliniu korpusu, kas pakeitė aliuminio dangą, kuri buvo naudojama praėjusių metų modeliuose. Išmanieji taip pat apsaugoti „Gorilla Glass Victus“ apsauginiu stiklu.

Abiejuose modeliuose, asmenukių kamera persikėlė į viršutinėje ekrano dalyje esantį nedidelį apskritimą. Tiesa, „Google Pixel 6 Pro“ pasižymi lenktais ekrano kraštais, kuomet standartinis modelis turi plokščią ekraną. Pastarasis variantas turės 6,4 colių įstrižainės ekraną su Full HD+ raiška bei 90 Hz atsinaujinimo dažniu, o „Pro“ variantas aprūpintas 6,7 colių įstrižainės ekranu su Quad HD+ raiška bei 120 Hz atsinaujinimo dažniu.

„Google Pixel 6“ serijos išmanieji telefonai taip pat aprūpinti IP68 sertifikatu, kas rodo šių modelių atsparumą vandeniui bei dulkėms. Negana to, pirštų antspaudų skaitytuvai perkelti po ekranu, o šia savybe aprūpinti abu modeliai. Verta paminėti ir tai, jog šios serijos įrenginių ekrano atsinaujinimo dažnis prisitaikys pagal tai kokį turinį jūs peržiūrite ir parinks tinkamiausią variantą tam, kad neeikvoti baterijos energijos.

Procesorius ir baterija

Bene daugiausiai kalbų kėlusi dalis – kuo nustebins „Google“ sukurtas mobilusis procesorius? Kaip ir tikėtasi, „Google Pixel 6“ serijos išmanieji telefonai veiks su „Tensor“ mikroschemų rinkiniu, kuris leis gamintojui atsisveikinti su „Qualcomm“ kuriamais lustais bei žengti į visiškai naują teritoriją.

Pristatymo metu, „Google“ atstovai žada iki 80 proc. geresnį išmaniųjų telefonų veikimą, lyginant su „Pixel 5“ modeliu. Negana to, analogiškomis veikimo galimybėmis pasižymės abu naujieji flagmanai – tiek „Pixel 6“, tiek ir „Pixel 6 Pro“. Teigiama, kad kurti tokį lustą lėmė ribotos galimybės naudojant kitų gamintojų produktus, kurie ribojo „Google“ pažangą.

Naujasis „Tensor“ lustas – tai 5 nanometrų technologijos produktas, kuris turi aštuonis branduolius. Negana to, naujieji „Pixel 6“ yra pirmieji telefonai, kurie turi ne vieną, o net du „Cortex-X1“ branduolius. „Google“ pažymi ir tai, jog naujas vaizdo procesorius leis perkelti fotografiją „Pixel 6“ telefonuose į naują lygį.

„Google Tensor“ mobilusis procesorius yra didžiausia inovacija mūsų kompanijos istorijoje. Tai kulminacija po gausybės metų investicijų į dirbtinį intelektą bei kompanijos sukauptą didžiulę silicinio naudojimo patirtį“, - teigė vyresnysis „Google“ viceprezidentas Rickas Osterlohas.

Pristatymo metu paminėti ir įspūdingai atrodantys palyginimai su praėjusių metų „Pixel 5“ modeliu. Kaip jau minėjome, CPU veikimas naujuose „Pixel 6“ serijos įrenginiuose bus iki 80 proc. greitesnis, tačiau gerokai įspūdingiau atrodo vaizdo plokštės galimybės, o jos sparta bus net 370 proc. didesnė nei praėjusių metų modelio.

Naujasis „Google Pixel 6“ pirkėjams bus prieinamas su 8 GB operatyviosios (RAM), o vidinės talpos opcijos bus dvi – 128 GB arba 256 GB. „Pixel 6 Pro“ modelį bus galima įsigyti su 12 GB operatyviosios atminties bei 128 GB arba 256 GB vidinės atminties.

Standartinis „Google Pixel 6“ modelis turės 4614 mAh talpos bateriją, o „Pro“ modelis aprūpintas 5003 mAh talpos akumuliatoriumi. Abu išmanieji telefonai aprūpinti 30W greitojo įkrovimo technologija, o taip pat ir 21W/23W belaidžiu įkrovimu, kurį bus galima pasiekti su „Pixel Stand“ įkrovikliu. Tiesa, pirkėjai su telefonais negaus, nei laidinio, nei belaidžio, įkroviklių.

Kameros

„Google“ ne vienerius metus buvo laikoma kaip kompanija, kuri lyderiauja mobilios fotografijos srityje. Ir nors pastarieji metai nebuvo tokie sėkmingi, tačiau „Pixel 6“ serijos flagmanai pretenduoja šį titulą ir vėl susigrąžinti.

Abu „Pixel 6“ serijos modeliai turės 50 MP raiškos vaizdo jutikliu, kurio dydis siekia 1/1.3 colio, aprūpintą pagrindinę kamerą, kuri leis užfiksuota daugiau detalių, spalvų nei anksčiau, o taip pat gebės įsisavinti iki 150 proc. daugiau šviesos, lyginant su praėjusių metų modeliu. Visa tai, neabejotinai, užtikrins ir dar geresnes naktines fotografijas.

Atnaujinimo sulaukė ir plataus kampo kamera, kuri naudos 12 MP raiškos vaizdo jutiklį su f/2.2 diafragma, o jos aprėpties kampas sieks 114 laipsnių, kas leis užfiksuoti daugiau vaizdo nei anksčiau. Ir tai dar ne viskas. „Google Pixel 6 Pro“ modelis turės ir trečiąją kamerą – tai 48 MP raiškos vaizdo jutikliu aprūpintas periskopinis objektyvas, kuris gebės atlikti 4x optinį bei 20x skaitmeninį priartinimą. Negana to, naujasis „Tensor“ lustas leis filmuoti 4K HDR vaizdą su 60 kadrų per sekunde.

Kartu su patobulintomis kameromis, „Google“ pristatė ir keletą naujų funkcijų. „Pixel 6“ telefonuose esančią kameros programėlę papildė tokios galimybės kaip „Magic Eraser“ ar „Face Unblur“. Pirmoji naujovė leis iš nuotraukų panaikinti nereikalingus objektus, o antroji pagerins nuotraukose esančių veidų aštrumą, jeigu jums nepavyktų sėkmingai sufokusuoti norimo asmens.

Kitos savybės

„Google Pixel 6“ ir „Google Pixel 6 Pro“ išmanieji telefonai pirkėjus pasieks su jau įdiegta „Android 12“ operacinės sistemos versija, o taip pat ir visiškai atnaujintu dizainu. „Material You“ pavadinimu žinomi dizaino sprendimai įneš į „Google“ telefonus naujų spalvų ir kiek atnaujinto stiliaus.

Nuo šiol, norint pritaikyti išmaniojo telefono sistemos dizainą – jums pakaks pakeisti jo ekrano paveikslėlį, o sistema pati parinks tinkamiausias spalvas ir atspalvius. Negana to, analogiškas prisitaikymas atliekamas ir analizuojant jūsų veiksmus telefone bei pateikiant reikalingiausią informaciją, tuomet kai jos gali prireikti.

Niekam ne paslaptis, jog privatumas ir saugumas yra itin aktualios temos, kurios itin karštai aptariamos mobilių technologijų industrijoje jau kuris laikas. „Google“, su naujausiais telefonais, pabandė išspręsti abi problemas iškart.

„Pixel 6“ serijos telefonuose naudojamas „Tensor“ saugumo branduolys, o taip pat ir papildomas „Titan M2“ apsauginis lustas, kurie pasirūpins jautria informacija, tokia kaip slaptažodžiai ir pan. „Google“ taip pat pristatė ir specialią funkciją, kuri bus žinoma kaip „Security Hub“. Ji leis vartotojams peržiūrėti visus saugumo nustatymus, o taip pat ir pateiks rekomendacijas, kokius nustatymus būtų galima pakoreguoti.

Verta paminėti ir tai, jog saugumo atnaujinimai „Pixel 6“ serijos telefonų savininkas pasieks net penkerius metus.

Kainos ir prieinamumas

Naujasis „Google Pixel 6“ kainuos 649 eurus, o „Pixel 6 Pro“ modelis bus parduodamas už 898 eurus. Pigesnį „Google“ flagmaną bus galima įsigyti trijų skirtingų spalvų – „Cloudy White“, „Sorta Sunny“ ir „Stormy Black“, o „Pro“ modelis bus parduodamas „Sorta Seafoam“, „Kinda Coral“ ir „Stormy Black“ pavadinimais užslėptų atspalvių.

„Google“ naujųjų telefonų prekybą pradeda nuo spalio 28 dienos, o išankstiniai užsakymai priimami jau dabar. Tiesa, kol kas išlieka neaišku ar šie flagmanai pasirodys ir Lietuvoje.

18 komentarų

Julija

Labai jau jo laukiu! Gal žinote kur Lietuvoje pirmiausia pradės pardavinėt? :) Didieji operatoriai kaip suprantu nesiūlys, o važiuoti į Vokietiją pirkti (lyg vienintelė dabar pre-order siūlo) rizikinga šiais laikais. Jau knieti savo 5 metų senumo Pixelį į naują iškeist :)))

Faktai

Pro modelis papildomai turi: Gorilla Glass Victus nugaroje, 120Hz ekrana, didesni didesnes raiskos ekrana, papildoma telefoto kamera, geresne selfio kamera, didesne baterija, greitesni bevieli krovima. Stai jums ir 250 Eur.
Beje, jeigu lygintume Iphone 13 Pro su Iphone 13, tai yra identiski telefonai su vieninteliu skirtumu, kad Pro turi papildoma kamera. Kainu skirtumas irgi 250 Eur. Bet tokiems epl fanbojams kaip Snarskis turbut neuzkliuna :)

Wissen

Jo tik tas greitesnis skirtumas kokie 2W :D geriau tokiu ypatybiu nepabriežt, o dėl stiklo už tai ekrano abieju victus ir nugarele nors ir gorilla glass 6 ant pixel6 tai nėra jau didelė blogybė vistik paprastesnė pixel versija ne pro, dėl ekrano kameros ir ram čia tikiu, kad gali kainos skirtis , bet baterija šiek tiek didesnė o krovimas realiai ju panašus tikrai nesakyk kad tie 2w čia kažka labai pakeis ,procesorius su gpu ju irgi vienodas. na iphone 13 ir 13pro šiaip irgi turi šiokiu tokiu skirtumu tik matyt nepastebejai labai apart kameros.

Faktai

1. Bevielis krovimas buvo paminetas kaip paskutinis dalykas, tik tarp kitko, bet tamsta ji pats iskelei kaip svarbiausia argumenta. Paciam nejuokinga? Ok, Pro dar turi Ultra Wideband (UWB) support. Tinka vietoj geresnio bevielio krovimo?:)
2. Ir kokiu gi siokiu tokiu skirtumu turi iphone 13 su iphone 13 pro nuo jau mano paminetu? Skiriasi svoriu ir spalvu gama:)) Ar, kad pas pigesnį iphone 13 didesne baterija?:)))

Wissen

Nesiginčysiu neturiu tam noro tebūnie pro vistik mandresnis prikištas visko todėl brangesnis, šiaip ar taip mane tenkintu ir pixel 6 tad net neimčiau pro, nes vien dėl mažesnio dydžio. O iphone skiriasi korpuso medžiaga pirmiausia pro ne aliuminio kaip 13 tada kamera, ekranas ir pan aišku jie ir taip su aukštom kainom tai nieko nuostabaus, bet aišku google kainos nemažai nes ir prekybininkai užsikels.

Gintaras

Tai gal jau kitame konkurse dovanosit Pixel 6 ? :)) labai norėčiau žmonai įteikt

Lukas Snarskis

Kad ir kaip norėtumėme, tačiau nedovanosime :D

qrad

Viskas jau praktiškai buvo žinoma prieš išleidimą. Reikės palaukti realių apžvalgų. Bus įdomu pamatyti, kaip veikia kamera lyginant su Samsung ir iPhone flagmanais.

Dainius Radzevičius

Turiu Pixel 4. Įdomi detalė - naujojo Pixel 6 pristatymo metu į mano telefoną irgi atkeliavo Android 12 atnaujinimas su naujais įdomiais dalykėliais. Esu labai patenkintas šiuo asmeniniu Pixel, nors paraleliai naudojuosi ir dideliu Samsung Note 20 Ultra. Tačiau gabaritai ir puiki kamera bei unikali Google programinės įrangos naudojimo patirtis visgi nulemia didesnę simpatiją Pixel atžvilgiu.

Wissen

nieko flagmanas kaip nuo 599doleriu, kadangi man didelio nereik to pro, tik tiek kad čia lietuvoj užsikels kainas ;/ bet ilgam bent būtu.

qrad

Vokietijoje kainuos 649€. Tai įdomu kiek čia kainuos, kai pasieks Lietuvą.

Lukas Snarskis

Lietuvoje jo oficialiai nebus. Kainos Europoje - 649 ir 898 eurai už 128 GB versijas. Jeigu kažkas iš perpardavinėtojų atgabens čia, tai spėju bent šimtą ar du gali tekti užmesti.

Man asmeniškai tai kiek kliūna kainų skirtumas tarp šitų dviejų modelių. Beveik 250 eurų už papildomą bateriją, kiek geresnį ekraną ir daugiau RAM atrodo tikrai nemažai. Užtai Pixel 6 turėtų būti neblogas variantas, tačiau reikia pasižiūrėti kaip tas Tensor realybėje veikia.

Wissen

Na dėl tensor ir man neaišku kaip ten su jo bet gal bus normaliai manyčiau naujasis pixel 6 pro tikrai ispūdingas, visai idomu sulaukt apžvalgos jo ir pan. Kamera spėju nebloga turėtu būt, aišku kai naujovė tas tensor,bet gal bus gerai viskas, gaila tik kad nepasiekiama čia ir jei būt kas pardavinėtu tai užsikeltu. Man asmeniškai patiko jo korpusas ir išvaizda jog pats aliuminis ir naudoja gorilla victus. Bet manau jei pixel 6 kaina kažkur nuo 600doleriu tai chipset bus kokios vidutines klases bent, nes jie abu vienoda naudoja chipset, nes jei i korpusa sudejo tiek visko ir pan. Bus gal kažkas prie snapdragon 765 lygio . Bet Mali gpu naudoja tai neaišku koks jis bus lyginant su snapdragon 765

Pastebejimas

Pažiūrėjai MKBHD apžvalgą ir tau staiga užkliuvo kainų skirtumas?:))
P.s. pro turi geresni stiklą + papildoma telefoto

Lukas Snarskis

Užkliuvo dar rašant šitą tekstą. O koks skirtumas kada užkliuvo, nelabai suprantu minties?

Jūsų pridėti du punktai, kuriuos praleidau komentare vis tiek nekeičia fakto, jog skirtumas tarp telefonų kainos yra ganėtinai didelis. Dar tarp skirtumų galima pasakyti, kad Pro turi geresnę asmenukių kamerą, bent jau specifikacijų prasme, bet tai vis tiek yra papildomi 250 eurų arba daugiau nei 38 proc.

Wissen

Ekrano stiklas atkreipiau dėmesi kad ju abieju toks pats? nebent galinis skiriasi. Na pro suprantu kad turi daugiau vistik pro versija, bet matau kabinėjasi prie nieko ir tiek modeliai manau tik šiek tiek skiriasi. Man atrodo ten ram ir rom dydis skiriasi ant pro daugiau pasiulo atminties, kamera ant pro geresnė , o chipset tai sakyčiau ju panašus lyg. Na aišku pixel pro ten kaip sukišta i korpusa ir pan ekranas geresnis daugiau tu hz ir gaunasi tas kainos skirtumas toks. Bet man asmeniškai pixel 6 visai patinka nėra toks didelis kaip pro, kad kažko mažiau tai nesumenkėja 6 tai pagal ju originalia kaina skirtumas tarp ju apie 300doleriu. Bet aišku naujas chipset ju ir pro daugiau turi už iprasta 6

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Seimas svarstys pakeitimus, kurie patiks senų automobilių vairuotojams: už šį pažeidimą gali pavykti išsisukti su įspėjimu, sužinokite, kas svarstoma

Pranešimas spaudai

2024-04-19, 19:54

0 komentarų

Seimas pradėjo svarstyti du Administracinių nusižengimų kodekso keitimo projektus, kuriais siekiama švelninti administracinę atsakomybę už automobilių keliamą taršą keliuose. Projektus parlamento posėdyje pristatė Seimo nariai Algirdas Stončaitis ir Aistė Gedvilienė.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Seimas svarstys pakeitimus, kurie patiks senų automobilių vairuotojams: už šį pažeidimą gali pavykti išsisukti su įspėjimu, sužinokite, kas svarstoma

Seimas pradėjo svarstyti du Administracinių nusižengimų kodekso keitimo projektus, kuriais siekiama švelninti administracinę atsakomybę už automobilių keliamą taršą keliuose. Projektus parlamento posėdyje pristatė Seimo nariai Algirdas Stončaitis ir Aistė Gedvilienė.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje

Šiuo metu už transporto priemonių, kurių į aplinkos orą išmetamų teršalų kiekis viršija nustatytus ribinius dydžius, ar su neveikiančia gamintojo numatyta išmetamųjų dujų neutralizavimo sistema eksploatavimą numatyta atsakomybė: asmenims – 100–300 eurų (už pakartotinį 300–500 eurų), juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – 300–500 eurų (už pakartotinį 600–900 eurų).

Abiem teikiamais projektais siūloma fiziniams asmenims nustatytą atsakomybę už transporto priemonių, kurių į aplinkos orą išmetamų teršalų kiekis viršija nustatytus ribinius dydžius, papildyti švelnesne nuobaudos rūšimi – įspėjimu.

„Įspėjimu siekiama, kad asmuo daugiau nenusižengtų ir galėtų pasitaisyti. Jis skiriamas, kai asmuo nusižengia pirmą kartą, supranta savo nusižengimo esmę, gailisi dėl savo padaryto teisės pažeidimo arba yra kitokių jo kaltę švelninančių aplinkybių ir yra netikslinga taikyti griežtesnę poveikio priemonę“, − pažymi projekto iniciatorius, Seimo narys A. Stončaitis aiškinamajame rašte.

Pasak jo, dažnu atveju transporto priemonės vairuotojas nežino, kad galimai daro pažeidimą, nes jo vairuojamas automobilis neišmeta matomų dūmų, o automobilio davikliai nerodo galimo gedimo.

Alternatyvaus projekto rengėja, Seimo narė A. Gedvilienė, pristatydama iniciatyvą dėl įspėjimo įteisinimo, tikino, kad 48 valandos tikrai nėra patogus laikas žmogui susitvarkyti automobilį, užsiregistruoti ir atlikti techninę jo apžiūrą. „Mūsų misija šiandien sumažinti įtampas visuomenėje, kad nebūtų žmonės gąsdinami, kad nebijotų, kad jų automobilis bus konfiskuotas, nes niekada tokio dalyko ir nebuvo siūloma teisės aktuose“, − teigė politikė Seimo posėdyje.

Seimas nuo šių metų pradžios aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės pareigūnams yra suteikęs teisę stabdyti transporto priemones ir tikrinti jų į aplinką išmetamų teršalų atitiktį techniniams motorinių transporto priemonių ir jų priekabų reikalavimams, taip pat panaikinti motorinių transporto priemonių ir priekabų, kurių į aplinką išmetami teršalai neatitinka techninių reikalavimų, privalomosios techninės apžiūros dokumentų galiojimą.

Pritarus projektams (Nr. XIVP-3626, Nr. XIVP-3628) po pateikimo, toliau jie bus svarstomi pagrindiniu paskirtame Teisės ir teisėtvarkos komitete. Prie šio klausimo svarstymo Seimo posėdyje planuojama grįžti birželio 6 d.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas